Klik Jangan Tak Klik

Monday, July 20, 2009

Mau tunjuk SKILL

Saje jer kasi gempak...bukan apa takat cakap swimming2 tapi betulker si POSH ni swimming ker auta ajer........jadi aku kasikler tunjuk gambo2 ni...hehe....

weekend
cam bese mesti ada bnyk aktiviti JJCMkan tak termasuk dgn makan lauk org kahwin yg berminyak2 tu...menakutkan...so takkan ler asik nak IN ajer (inilah antara sbb2 ketembunan berlaku)..OUTnyer takde...so sbb takut "KETEMBUNAN" (ini ayat aku sorang jerleh pakai...org lain tak leh..hehe) berlaku apalagi kenalah workout (aku dah insaf aku tak mo jadi SETEMBUN dulu)...

Tu sebab aku selalu mention...korang kalu nak makan apa mende pun makanler...but REMEMBER mesti mau burn balik the calories...setakat diet2 ajer mesti tak jalan punyer...silap2 naik berkoyan2......lagipun aku mmg jenis suka JJCM...takdenyer aku nak tahan tekak sampai tak leh nak makan apa pun...anyway life is short....so mesti mau enjoy..but make sure life must be balance...

Inilah antara workout yg menjadi favorite aku....senang no injured & no sweating..but can burn about 300 kalori...tngk ler korang kuak camner lak..hehe ..cuma aku nyampah nak kena tukar baju(kena follow dress code...jgn suka2 jer mau pakai apa terjun...tak pasal2 kena tangkap dgn LIFEGUARD..hehe)...pastu nak kena bawak toileteries bagai....

Sampai jer sempat pose lagi kat entrance...besenyer kalu tak p kat SHAH ALAM..aku p BANGSAR..aku tak kisah kat ner janji leh swimming...kalu kat rumah aku ada...mau ari2 aku swimming..sbb result dia nampak cepat beb...body pun santek tau semua terbentuk...tak gemuk tak kurus...just nice.....tak caya cubalah...hehe

Before start swimming mesti "warm up" dulu yer...jgn main terjun ajer...kang cramp tak ker niaya...apa2 pun workout kt buat mesti ada warm up & habis cool down...konfom badan tak sakitnyer..hehe

Sebelum mula mesti mau betulkan goggles dulu...korang mesti pakai cap tau..utk void rambut korang rosak kena klorin...pastu sebelum pakai cap tu letak ler conditioner or hair mask..idak ler rambut korang kejung lepas tu..

Sempat lagi posing2 dlm air...hehe..korang layan jerlah...hehe..itu kuak lentang ker...kuak katak ker tak kisah....yg penting gaya mesti lebey..wakakak...

Kalu tak pro lagi main jerlah kat tepi2 tu..kang lemas kang jenuh lak abg LIFEGUARD nak tulun...hehe...unless korang sengaja nak buat2 lemas ler..hehe

Kalu sudah separuh PRO cam aku leh ler p tengah...hehe..aku ada LIFEGUARD sendirik Mr Y.....yg sentiasa monitor biler aku swimming...hehe..bukan dia takut aku lemas kot...tapi dia takut dgn DUGONG2 yg suka mengekor bini dia..hehe...

Remark: RAJIN2 LER BERSENAM yer...Insyaallah leh selim punyer..nak seribu daya...tak nak seribu dalih...hehe

Psst: Aku paling menci kalu mai swimming pool tak swimming tapi suka bersidai kat tepi kolam..kalu sorang takper ...ni kan main bawak satu group..nak buat camtu tulun swim kat sungai yer..bikin semak jer...

30 comments:

Mr PenyuBiru said...

sama aaa. paling tak suka kalu ramai org bersidai tepi pool. nak swimming pun tak selesa.

Iena said...

besnya ko posh... sanggup laki ko meneman ko swimming bagai... takut sgt bini dia kena ngorat! so sweet k...

aku xtau berenang... tau berendam jer... hu3

Ir. hydir said...

hoho .. berenang ya..
memang bagus utk kesihatan n juga body

bagus2

ninie said...

wah dasat la kak ni... saya ni tak pandai berenang...dulu ade gak bajo tapi still tak pandai2 gak...hhehehe..

oMMy fiRuz said...

lalink, ajor i berenang...i mmg kantoi bab berenang2 kt dlm air ni...berenang ats katil je i tau..hikhikhik..

neezareef said...

huwarghhhh..me x pndai swimming...

Rinna said...

Waa bes nye..dapat pergi swimming. Memang bagus aktiviti berenang ini dan mmg senang nak kuruskan badan.. :)

POSH76 said...

Mr PenyuBiru~betoi2 nak jer i p sound...huhu

POSH76 said...

Iena~Bukan apa dia takut aku kembali TEMBUN cam dulu sebenarnyer...hehehe

Ko jgn ler rendam2 ajer...kang kombang beb..ko jogging ler dalam pool tu...at least workout gak tu...walaupun tak leh floating..hehe

POSH76 said...

Ir.hydir~betoi2mmg bagus sbb tu kalu lelaki rajin swim leh V shape...hehehe

Ninie~takde dasat mana nyer...ko tak tau camner seksa aku nak belajo sampai nak quit pun ada...asik tenggelam jer camno..hehe

POSH76 said...

oMMy Firuz~leh ajer....pengeras dia bj swimming suit satu...heheh...ko mmg terer bab tu...terbukti sudah..hehe

POSH76 said...

neezareef~belajar la beb...hehe..i pun enggak pandai dong...tapi dsbbkan jeles tngk org lain terer berenang...

Rinna~mmg suker...paling sng nak burn ur kalori..

Ms AiReEn MoHd said...

babe ko swim mane..ampunkalau ko ade bg tau aku tak bace lagikl..huhuh aku nak swim gak...dulu umah sewa tu ade la siming pool hah..skang nan ado...swim dlm toilet bowl jerk..wakakakaka..nakjoin ko swimming gak babe...ajak aku ..jom swim setiap sabtu start ogos ni nak...

Ms AiReEn MoHd said...

alala ade lak mainapprove mcm aku hah..aku memula tak sokak main approve komen ..tap[i kang mengagau aku kene selak sesatu n3 aku hah...weh nak sambung klik klikngan bace entry ko jap..

zue @ annaleeya said...

daku tak tau berenang.. takat rendam2 kaki jerla.. hu3...

Mohd Nasri Md. Nasir said...

alamak..ak le brsidai kt tepi kolam..
brsantai melihat prmandangan indah..hehe

Mia-Ina said...

aduh...mia ni pun wat snorkelling pun terkapai2 ms kem ari2..apatah g berenang..nsb lak pd penyelamat2 yg murah hati nk tlg mia..haha

alahai, suami posh jeles ek...hehe..tanda syg tue..takut isteri dia dipeluk org lain..haha

kelemasan dia t tgk.

jebat_durhaka said...

uiiii bestnya dpt swimming....aku suke berenang jugak tp kat pool ni aku kureng skit pasal protokol dia la..nyampah aku tau.aku lg suke berenang kat sungai atau laut, tak de protokol langsung heheheheh. cuma kan posh, kalu kat pool ni leh cuci mata skit kan wakakakakakka

Topsy-Turvy Mum said...

memula baca aku harap dpt tgk ko pakai bikini..hahaha

dah lama aku tak join water aerobic..tgk aksi ko teringin plak..

POSH76 said...

eryn~nak kena babap minah ni..aku tak tentula beb..kdg2 bangsar...selayang..or shah alam..sian kan cam nilah nasib takdak swimming pool..haha

nak dekat poser tu...leh gak ko nak swim kat ner...hehe

POSH76 said...

eryn~tau takper..kot ada yg komen tak syg mulut...saper nak jawab..haha..better cek dulu...hehe

bagus2 takkan takat baca2 jer..hehe..sambil menyelam sambil minum air la beb

POSH76 said...

zue@annaleeya~kalu tak tau berenang pun takper jogging dalam air pun baguss..hehe

Mohd Nasri~nak bersantai p dok pantai..hehe

Mia-Ina~ko snorkeling kat pulau sibukan...santekkan kat situ...laju jer abe lifeguard tu jadi hero selamatkan ko...hehe

Amboi minah ni kan main 18SX...hehe

POSH76 said...

jebatdurhaka~awawt bro takut pakai swimming terang ker...hehe
Dah agak yg bersidai buat2 tak pandai berenang tu mmg sajer jer nak skodeng..nak2 yg pakai BIKINI...hehe

Ala eksen la tu..mentang2 scuba kat laut dalam....huhu...jeles tau...

POSH76 said...

ROX~takde maknanyer nak pose pakai BIKINI...ada yg meroyan tngk kang...haha

dasat tu water aerobic...try ler leh pose kat blog..hehe

n.u.r.u.l said...

laaa...idak le aku tau ko pdai berenang...so aku bg ko 4 star pasai pandai berenag. aku pon pdai gak tp kat bilik ayor je ler...ahaks.

n.u.r.u.l said...

weiii...tuceng ko tgok benda makan ke atau tgok alat music...aku nak tau tu jer...aku tgh konpius ni...

Ena Qaisya said...
This comment has been removed by a blog administrator.
m@ said...

bestnya dpt swimming..lme dh tak p..enjoy betul tgok ure life sis..
makan,.diet..jenjalan.. :)
body pun maintain je.

POSH76 said...

nurul~ko don't play2 bnyk lagi skill aku tak tunjuk lagi...hehe..tp tak leh challenge ko lagi terer...ko leh menembak..hehe

Itu 4 star leh jual ka...hehe..aku masa tak pandai swimming pun dok kuak lentang dlm bilik ayor sambil berdiri...hahha

ko ni salah entry...tetiba cakap pasal tuceng...haha

POSH76 said...

m@~mmg bessss...tp bab nak menyalin yg wa maless ni..huhu...life is short mesti mau enjoykan...hehe..bab diet lagi bnyk sebenaunyer...kalu tak jaga sure TEMBUN balik...menakutkan...huhu

Tq sis