Klik Jangan Tak Klik

Thursday, May 28, 2009

Ke mana menghilang

Semalam aku cuti..tak apply pun EL...suka suki aku jer..sbb hubby cuti aku pun sibuk jer nak cuti..tak koser nak apply..takut tetiba rasa cam tak nak cutikan...apa lagi aku pun mengekor jerlah hubby aku buat urusan2 rasmi dia..aku kan suka mengekor...tapi bab menunggu tu yg den lomah ni...

Mula2 p settle kan cukai tanah ker cukai pintu ...aku tau dodok umah ajer..bil2 ni kasi hubby la settle...tapi takler sampai aku ni sangap sgt sampai tak tau nak bayar bill....cuma aku jadi back up jer lah...kalu hubby tk leh buat barulah aku buat...kt org perempuan mesti survivor...kena amik tau..nanti biler hubby takde nganga tak tau nak buat per..so sementara aku tunggu dalam keta...boring yg amat sambil surf internet tp pakai h/p ajer mestila boring..kalu ada laptop kan bess....dah tu panas giler..lucky parking bawah pokok...redup sikit...aku nampak stall jual buah2an...dah lama tingin nak makan ROJAK BUAH...sedap sungguh...stall ni dulu takde ...baru kot...mcm2 dia jual..ada pisang goreng...tp aku tak mo yg goreng tu sbb aku tak suke oily...so nak kuar malas walaupun depan mata ajer.....punyer la dekat pun pemalas...bukan apa panas beb & aku kena jaga keta...alasan...haha..so dgn sabarnyer wait hubby kuar terus call dia suruh beli bley cam gitu.......lagipun aku tak bekfast lagi...lapar tau no energy...

Lepas jer abis urusan hubby baru p breakfast kat area Selayang...aku la ni tgh KEMARUK nak makan KOPITIAM...apa dah jadi ni....masa tu dah stop dpn restoran PAK TAM...tp aku takde mood nak makan cam gitu...aku kemaruk ROTI BAKAR jugak...tp mau style kopi tiam...so pusing punya pusing jumpa cafe nie...tempat dia mmg best ada classss & cozy...kalu nak lepak 2 oklaa...price reasonable ...& banyak variety western food tapi kalu korang tekak malay pun ada malay food jugak..


Tapi disebabkan aku nak breakfast ajer...sian waiter tu yer2 jer ingat aku nak lunch kat situ..sbb masa tu dah nak dekat lunch...hubby kata lunch terusla..aku tak mo..aku tetap ikut schedule nak breakfast dulu...actually dia pun dah excited tngk menu kat situ..aku takdelah nak amik detail gambar menu kat situ..sbb waiter2 kat situ asik pandang2 ajer...lagipun masa tu tak ramai customer...so tumpuan pada kami berdua ajerlah...pantang jer pandang mesti dia ingat kami panggil...haha...

Aku cuma order ni ajer...kata breakfast kan ..mesti lite2 takkan nak makan heavy...sat lagi lepas settle kat LHDN aku nak lunch lagi...apasal lah this week aku asik mau makan ajer..jgn berat naik sudah...

So sementara tunggu food sampai mesti pose dulu...haha..pose entah apa2...itu jelah modal aku...kena try gaya lain..actually aku segan dkt waiter kat situ...lain la kalu aku order yg mahal2...takper2 nanti I definitly akan datang lagi...mau makan main course pulak...


Ni hubby order...dia bab2 order bg kat dia mmg terror...so dia order ubi kayu rebus...sedap tau..tak caya korang p try..yg ni aku bg 4 bintang...mmg class dia nyer presentation...siap ada ikan kering...tingat masa kecik2 dulu mak rajin buat cicah dgn sambal kelapa...yg ni beside bagi cicah kelapa tu siap bg sambal belacan...hubby kata sedap...aku tak rasa sbb buat masa ni tak leh amik spicy food...

Aku cam besela tgh mengidam nak makan & minum ni ajer...white kopi ICE...dah langgar pantang ni...belasah jerla..nak2 tgh panas ni...kan tak elok minum ICE...tapi aku jarang2 minum jadi layan jerlah...tu dia ROTI BAKAR...sedap tapi aku still confuse naper malay nyer kopitiam depa tak mo letak butter...hubby kata sbb butter mahal(pandai2 jer buat statement)...that's why they just letak KAYA...tak suker tau...aku dah excited nak makan ni..terus terbantut...pastu tamak taknak order SINGLE...nak DOUBLE...amik ko makan sampai nak termuntah...tp biler rasa oklah jugak even takde butter...sedap sbb roti dia garing...best2..yg ni aku bg 3 bintang..

so next agenda p LHDN kat PGRM Cheras tu..nak p check file aku sbb masa ari tu depa kata filer aku doesn't exist..hampeh betoi....check punye check OLD IC salah bley..cam hampeh la depa ni leh salah IC....kat sini aku tak amik gambar sbb aku tgh hangin dekat staff kat situ...lepas dah settle kat sini..actually lum settle sbb kena mai lagi...ada dokumen yg tak complete...so nanti aku kena p lagi...huhu....rugi cuti aku...so lepas tu kami p lunch kat area umah aku jer...sbb hubby dah tired...

So ni pulak dinner activiti...makan lagi...tapi lite2 jer...nak KOPITIAM jugak..hubby ikut ajer..aku betul2 kemaruk nak makan kat kopitiam...ataupun maybe aku tgh bengkek sbb aku tak dapat roti bakar yg mcm kat PAK LI/PAPPA or UNCLE LIM...paling sedap...sbb bakar atas bara...hubby mmg tak koser nak p jauh2 so terpaksa gak la p Kopitiam yg aku tak berapa nak suker kat area my house...

Nilah logo kedai tu...kat depan THE STORE...ada tempat nak karaoke kat situ...eee hubby ajak...tak koser aku nak bodo2 nyanyi kat situ..

Kali ni aku order CHAM...one of my fav...hubby order kopi ice..ala macamlah korang tak kenal kopi ice...hehe...aku rasa cam addicted to caffeine jer semenjak dua menjak ni...

Hubby order ni...dia pun dah tak tau nak order apa kot...coz he's not kopitiam fanatik...yg ni cheese french frise...sedap tp tak berani nak makan sgt bcoz of the kalori...so aku order ni ajer

Dua set gak...eee tamak toi...one set peanut...one set lagi...kaya...tapi still tak nak letak BUTTER...aku nak jer request butter...tp hubby kata tak yah ler..makan jerlah...menci tau...itupun aku genyeh (buang) kaya yg banyak2 tu..takut nak makan manis tu...

So cam bese aku mesti mau posing gak...

Ada ker picture ni picture gedik ...hampeh...gedik2 pun mini dia..haha...takper gedik dgn hubby..

pas di tego amik yg baik punyer..masa ni w/out make up cuma pakai lip gloss sbb makan dekat area umah ajer..kalu makan jauh2 baru kasi vogue sikit...lagipun kalu balik kang aku malas mau cuci make up..nak2 mascara ....lagi leceh..kalu tak cuci bersih mata jadi cam PANDA...tingin nak pakai fake eyelashes mcm ROZITA CHE WAN tu...tapi aku kalu pakai mesti berjam2...sbb tak pandai pakai...huhu

Balik umah terus buat POCO2...korang kalu yg ganas2 mesti boring buat mende ni...tapi kalu ramai2 best kot...instructor tu dah tua laaa...tapi MERIAM BELINA still menten lawa...korang kenal ker...actress indon yg terkenal tau...la ni dia berlakon jadi nenek dlm sinetron INTAN...hopefully kalu aku sebaya dia leh lawa cam dia..hahaha
Walaupun poco2 ni gerakan dia tak mcm JM...tp sweat jugak tau...at least burn the fat lah jugak...jgn ler makan2 pastu tak buang....kalu makan pastu active ok gak...

14 comments:

ieda said...

posh .. nampak kuwogh sgt .. dah nampak tulang dah haaaaaa .. heheh alah gedik2 pun ngan somi sendiri .. aer kesah ...
ermm sekali buat entry haaaa penuh haaaa penat mato ieda membaco ha
mihahahha

POSH76 said...

ieda...ala tulang tu ajer yg kuruih aku lum lagi...toi2 kang aku gedik org lain mrh pulok...hehe...

kasi clean mata ko...haha...aku kalu bukak entry...kena bg selambak..

Iena said...

suratan atau kebetulan,: aku pon ngah gila kopitiam skrg... tp xderlah smp 2 kali dlm sehari aku nk melantak kat kopitiam tu...

sabtu lps aku supper (dlmdiet pon sempat lg supper) kat PAK LI KOPITIAM, Danau Kota. Roti bakar dia mmg kebabo! sodap n kena ngan citarasa tekak aku!

ok x poco2 posh? agak2 kalo lemak degil cam lemak aku ni mau ker hancur dia?

POSH76 said...

iena...kt kan sama2 ting tong...cuma aku terlebih sudah ajer...nasib baik ari ni ku tahan napsu...kalu tak mau aku p uncle lim...

PAKLI my fav...tu tempat aku melepak...yessa roti dia mmg first class...supper roti bakar tak gemuk punyer...ko jgn bantai nasi lemak dia sudah...hehe

Poco2 tu buleh le hapuskan lemak...tp dgn syarat buat ler ari2..haha...kalu tak pun ko p sedut lemak hehe

A D I A said...

pjg nya citer :

1. 2-2 kopitiam tu i tak penah dgr, i biasa gi old town white coffee je heheh

2. rojak buah tu nampak sgt yummy, terliur ni i tgk je pun

3. poco2 teringat i 1 episode chak chak 2009 heheh tetiba je ( i tak tgk, anak buah i yg tgk!)

Mia-Ina said...

wah.jelesnya tgk posh...nampak lesung pipit tu..menggoda siot...klu suami tengok..

ble la mia nk jd mcm posh.ekk..

Posh, betul la posh ckp psl belina tu..tp, kulit mia jd mengelupas ..ble amik kamera, nampak

so mia tukr pd tia amelia lak ni..huhu

habis muka mia ni posh...badan nak jaga..muka pn nk jg sama..

POSH76 said...

adia...i pun suka old town tapi biler dgr tak halal ...terus tak p
Rojak tu mmg sedap banget...
poco2 tu mmg cam boring sikit..tp kalu malas nak buat exercise cam tu oklaa...

POSH76 said...

Mia - yolah takat goda hubby lepas la...ala nanti bila MIA dah kahwin mesti lagi cun

I tak tau abt ur skin type..tp i try b4 tumbuh jerawat halus2 not suitable for me..local skin care mmg tak bagus so is not advicable to use...mmg nampak cantik for short term but not for longer term

Samalah kt serba serbi nak jaga...budget ciput huhu

Ella said...

posh..
itu ubi rebus nampak sedap sgt3..
haku kalau pasal makan ni mmg tak penah tak sedap..heheheh

POSH76 said...

ella..mmg betul sedap punyer...tak caya p try....

oMMy fiRuz said...

wah..dah kurus pun nak kurus lg..huhuhu..ni yg wat nak kurus gak ni..

POSH76 said...

ommy..yolah tu ...kuruih...lomak tepu still ado..huhu..menci2..

BeMiE said...

sedapnya rojak buah...

POSH76 said...

Bemie...mmg sedap especially dia nyer kuah...walla....