Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, May 26, 2009

Weekendnyer citer daaa

Saje jer simpan story nie...walaupun weekend punyer citer daa...tapi lum basi lagi..baru suam2 kuku...oklaaa tu...kang bg selambak...pastu terus takdak apa mau update...

Weekend aku sungguh sibuk..bukan sibuk apa pun...sibuk makan...makan & makan..haha...bestkan..bg laa can sbb aku weekdays mmg tak makan...BOONG betoi..makan tapi makan healthy food ajer...yg sinful hanya dibenar kan weekend saje...kalu ari2 mau cam gini KEMBANG SETAMAN ler jawabnyer...badan nak pakai lama so kena jaga2 betoi2...

Ni aku bawak mak & abah aku p makan2...wajib everymonth mesti bawak my parents jalan2 at least p makan2....tapi aku tau abah sebenarnyer kureng nak makan kat luar nie...bnyk naa komplennyer...yg sebenarnyer dia lagi suka kalu kami adik beradik gathering makan ramai2..pastu masak ramai2....tapi la ni aku cam bz sikit so takdak masa nak organize...my sibling pun satu kalu aku tak canang nak buat apa2 sume buat deek jer...nak aku jugak....so bg aku kalu bz camner pun aku just bwk depa p makan2....better than nothingkan...org tua ni kan sensitif...kalu aku tak tepon dlm 1 week ajer siap ko mesti kena belasah dgn mak aku....

So memandangkan abah aku ni banyak sikit songehnyer...ingat nak bawak kat restoran DAVID TEOH...konpom abah tak nak masuk punyer..sbb ala2 chinese...pastu nak bawak COZY CORNER...kang dia tak enjoy makan lak..sbb hari tu bwk p KENNY ROGGERS pun muka kelat semacam...tapi mak hokeyy..aku bawak mana pun dia ok leh telan nyer...tapi mamak ada kureng sikit...hubby lak sibuk dgn kapla ikan dia...eee aku tak sukerlaa....so apa kata kali ni try MINANG FOOD...aku suka sgt MINANG FOOD dekat KG BARU ni...sodap...tapi kali ni aku rasa mcm ada kureng sikit...is it bcoz abahnyer komplen ker...or mmg dah tak berapa sedap...tapi hubby dgn mak kata SEDAP..aku ni sensitip gak biler abah cam tak enjoy nyer makan kat situ...

nilah kedainyer..aku tak taula apa nama kedai nie...tapi mmg banyak choice especially for those yg suka masakan minang original ni...nasi dia letak daun pisang...tapi nasi dia jer pun dah sedap...aku makan half ajer...ON DIET haha..kan aku takut nasi..tp kalu korang p lambat mmg pack....susah nak dapat tempat...kami sampai kul 12...so bnyk ler lauk...

Gambar depan kedai

Aku confuse abah aku ni enjoy ker tak..tapi tngk nasi & lauk habis gak...abah kalu tak menyakat or buat kelakar mmg tak sah...

Gambar ikan arowana ker ni???cantik ikan ni...

Alamak gambar lauk yg kami order ilanglaa....ni mesti aku gelojoh sampai terdelete...tapi aku paling suka sambal ijo...dapat org MINANG..tp bukan ori punyer...haha...FIL jer leh speaking MINANG...hubby tak yah...udah bunyi Alien language adalah

Dah kenyang aku pun bawak depa p makan aiskerim pulak kat BASKIN ROBBIN...

Hubby punyer...chocolate...aku suruh dia share dgn aku...dia tak mo..sabo jerla..nak makan sorang2...aku malas nak order lain sbb bukan habis pun & takut nak makan sbb diet...katanyer..tapi aku tak suke flavor chocolate..so takkan aku nak nganga ajer tngk hubby makan..aku pun mesti mau order satu..my favorite ni.....aku kalu nak makan ice cream... aku makan brand ni ajer...ice cream lain mmg aku tak minat...sbb aku pun mmg tak suker ice cream & chocolate

Ni aku punyer...nak jugak ...caramel flavor...sedap sgt...

Mak aku order ...strawberry & chocolate kot..mak aku sampai tapau sbb tak larat nak habiskan...

ni Abah punyer....itupun setelah dia rasa semua flavor yg ada kat situ...apa flavour abah amik pun aku tak tau....abah senang jer nak amik hati dia...chocolate & ice cream...

Tengok anak & bapak makan ice cream suka sgt...abah aku mmg cam gini...aku punyerlah nak control ayu..

Dah kenyang makan aiskerim hantar my parent balik lagipun dah nak dekat zuhur...haruslaa solat dulukan...sampai kat umah lepak2 jab..sambil2 tu amik laa picture dua ekor kucing kesayangan abah aku...mak dgn anak ni...

Ni gambor mak dia KOCI....aku ingat umur dia 10 tahun...

Ni anak dia TIGER..8tahun...tapi badan mak aii besaunyer & berat giler...tak tau dia ni berat ker tuceng aku lagi berat...

Beselah mak kan ...biler nak balik mesti nak kirim mcm2...aku ni lak jenis malas nak angkut2 ni..tp hubby mmg suker sgt KUININ ni...eee aku tak suke.....busuk laaa...menjadi betul buah ni...

Pastu ingat nak p tengok wayang...tapi tak plan citer apa...so main redah ajer...padan muka sume time lewat ...malas nak tunggu sbb nak pi swimming lepas tu...frust betoi tak dapat tngk wayang....tak kira this weekend nak p gak(tapi mesti kena book)...last2 hubby ajak p main game...alaa tak koser aku nak masuk tmpt2 cam gini..bising laa..hubby offer ajak main tulah nilah...eee aku tak suker bg aku membazir duit ajer..soping lagi besss

Org lelaki mmg cam gini...kalu mende2 cam ni tak membazir...eeee sabo jelahh

Tapi kalu main yg ni best gakk...tp utk kids ajer...huhu

Dah penat jalan sini jalan sana....lepak jab kat A&W...takkan nak makan lagi kot..tak mo2...

Hubby tanya nak makan tak....berapa kali makan daaa...aku takmo so dia pun tak mo..last2 order nie ajer...jadilah sbb dah hauskan..sekali sekala pekena sedap gak..share jadi tak ler bnyk kalori...

Pastu hubby dok sibuk nak cari sports shoe dia..almaklumlaaa org dah masuk gym....masa tu ada sales pulak..

Hubby kalu soping lagi teruk dari aku...punyerlah lama....tapi budak salesgirl tu rajin lak melayan

Pening la bro ni..kejap nak yg ni..kejap kang tak nak..tekun mencari size hubby...

Last2 beli yg ni....

Takkan hubby jer nak soping aku pun mau sesuatu...

My favourite...apa lagi aku pun rembat la 1 jeans...satu ajer...jadilah...aku mmg suke brand GIORDANO ni..lagi satu aku suke sbb ada diamond...cutting dia just nice...tp tang waist tu longgar la pulak...adakah pinggang aku telah mengecil....perasaan betul...


Dah penat sopping....p PJ pulak sbb nak beli makanan tuceng....sian dia dah kehabisan stock..nilah brand yg tuceng aku makan....7kg tu...tahan ler 3 bulan ..tngk ler size dia pun...

Lepas tu minum petang pulak..bnyk tul agenda makan2 aku . Since dah sampai sini...aku mesti nak cuba IPOH KOPI TIAM....dah lama tingin nak try sbb masuk rancangan RTM TV 1...tngk cam bess ajer...aku kan giler iklan...pantang tngk mesti mau cuba...hehe


Masa ni aku dah penat giler tapi tetap nak pose gak...


Aku mesti mau order white coffee. Tapi tak brp sedut jer tinggal half..apa motif depa letak ice bnyk2...kedekut betul....


Tapi roti bakar dia mmg marvelous...patutlah weekdays ramai org breakfast kat sini..aku makan ni saje...katanyer minum petang...rasa2 udah ler...
hubby order mee kicap & cincau...

Dah kenyang tak reti2 nak balik & burn the fat...pi lah swimming kat BANGSAR pulak...swimming pool kat sini best tau...tak besar cam SHAH ALAM..kat sini ada swimming class...

OTW nak balik hujan lebat giler...so budget my place pun mesti hujan...so tido malam ni mesti best punyer..last2 sampai tak hujan punnn....kuasa allahkan...

Tulah citernyer....kalu tak ...tak mo balik lagi...tapi sbb hubby ada jamming haruslah balik gak....panjangnyer citer aku....Habis daaa....

3 comments:

E-RA said...

bestnye posh ko bole bawak mak ayah jalan2...makan2 ..aku ada mak je... tp tu pun dh uzur..xmau dia aku bawak jalan....

POSH76 said...

era...tulah pasal...alhamdullilah depa sihat lagi...takper makan kat umah pun best gak...sian kalu ur mum tak leh jalan...yg penting we take concern abt them

Anonymous said...

Hello
generic zithromax
Acute Bacterial Sinusitis recommeded dose is 10 mg/kg for 1-3 days.
[url=http://www.fitzsoft.com/]zithromax z pak[/url]
It is used to cure many different types of infections that is caused by bacteria like skin infections, respiratory infections and sexually transmitted diseases.
http://www.fitzsoft.com/ - zithromax drug

General Safety Precaution on Patient’s taking Zithromax This drug is eliminated in the liver, special precautionary measures should be done on patients with hepatic disorder or impaired liver function.