Klik Jangan Tak Klik

Thursday, August 19, 2010

Sayur Dangdut

Aku kalau takde sayur mmg takde selera nak makan
camana lambat balik sekali pun mesti ada sayur
tapi aku tak lalu nak makan yang beli kat bazar ramadan tu
confirm layu & tak crunchy

Zaman la ni kan semuanyer senang
tak payah nak susah
sekali tengok maggie ada produk terbaru macam biasala aku
mesti nak cuba punyer
Harga sepeket RM0.70
boleh guna bukan hanya untuk goreng sayur
tapi untuk perapan atau nak panggang ayam or daging ke
letak dalam mee goreng pun sedap
(macam pernah cuba)

Senangkan potong bawang
tumis sekali dgn chicken ball
letak sayur ikut suka
aku sayur tak bnyk ragam suka suki aku campur kacang panjang
dgn capsicum kaler kuning

dah pun siap berdangdut...
cepat dan mudahkan cuma kalu yg suker pedas tu letak ler cili
baru terangkat
sos ni kasik lagi sedapla
oklaaa not bad menepati citarasa aku
tapi kalau goreng sayur biasa pun sedap
saja jer nak terai
hehe

Psst: Kadang kadang sampai rumah pun dah lewat mana yang sempat jelah hehe


17 comments:

Softtouch [Hanim] said...

pernah tgk iklan dia..sedap yer...nk cr lah...boleh sy berdangdut plak...he he he

☆ lieya latif ☆ said...

ooo produk baru megi ni kan....lieya tak cube lagi sis...tetap setia guna pasti sedap...okey2...pasni leh cube laaaaa.....

adoi laa tgk sayur sis pun kecur petang2 nieh......

Dee said...

x pernah lagi cuba maggi kreatif ni..nti leh cuba..

Mr feckry said...

weh sedap la lu punye sayur

[z@ck] said...

wah..berdangdut sakan la lepas makan sayur ni..? hehehe

mummysyafie said...

nor sampai rumah pun dah lewat, kena lak bersilat kat dapur..petang ni kena masak sebab makcik yang jual lauk kat opis arini tak berniaga..

Azmiezas said...

ye la..kita yg bekerja ni pakai yg segera2..jimat sikit masa kan??..

makdara TERDIVA said...

rajinnya dia..ni mesti sambil masak sambil berdangdut..

aku sambil basuh kain sambil shuffle..lalalalala :)

A D I A said...

i pun kalau takde lauk sayur yg frsh2 ni takleh. takde sayur ulam kacang pjg, kacang botol or timun pun jadi la.

ieda said...

uiowwww sedap2 .. heheheh menyelerakan simple .. yg penting mr hubby x cerewettt

Eri-chan said...

owh i tak suka sgt guna produk segera ni..hehe..i rela buat keje2 rencam ni..tp ur situation dah tak sempat kan...

Lady of Leisure said...

rajinnya walau keje tetap masak, aku ni kalau keje tatau la boleh masak ke idak sure letih kan.. tapi takpe posh, insyaALlah banyak pahalanya... husband pun happy kan.. :)

LiAnA said...

samalah.. kalau mkn mesti nk ada sayur.. tak kira sayur apa dlm freezer tu belasah jer.. buat ratah2 pun sedap

rasp said...

leh terai kalo gini...
sayur mmg wajib ada kan...
kalo dak rasa cam tak lengkap je menu tu...

NeenaAnuar said...

wahh.. ini mudah kalau dlm time2 emergency niee... leh cuba... :D

Mimy Hamid said...

erkkk aku pestime tgk capsicum color kuning...tetiba pelik..hahhaa..nmpk sgt jarang ke dapurr

ALoNa Cintamaniszlite said...

huii..sedap..sedap..tgk je dh tau sedap..tambah2 ada kacang pjg tu. Terasa je makan bunyi krup..krup..hehe..