Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, June 13, 2012

Ibu Mertuaku Yang Dulunya Pofular!!!!!

Jangan tak tau 
"Restoran Ibu Mertuaku"
ni pernah pofular satu ketika dulu
yelah masa tu kawasan Kuang Sg Buloh 
ni manalah ada restoran yg gah2kan
la ni hebat 
dah ada BBQ Land
siap masuk JJCM lagi
pastu latest De Manggis Cafe
hari2 ramai org
 
deko2 kat sini mmg menarik semua brg2 antik
elok gak bw anak2 pi tengok barang2 lama
ni..bukan apa nak mengenal sejarah
siapapun kita kena tau asal usul
kalau nak tengok gambar2 P Ramlee dan artis2 veteran leh la datang sini
semua ni adalah collection pemilik restoran
cuma tak tau naper service restoran ni
dah down...dulu mmg tempat kitaorg family gathering
tak pun buka puasa..walaupun tak ramai org
masa tu kami berdua jer kot
tapi service alahai sedeh!!!
Mr Y kunun2 nak western orderlaaa 
"Milk Shake" tp tak kick sgt
masih bersabar lagi....
pastu tunggu nak dekat 45minit gakler
nak amik2 gambo sakan pun hilang mood
bukan order apa pun
"Chicken Chop"
jer pun
sos extra sbb tak berapa nak rasa
balik dinner kenyang terus lepak2 jab sementara tunggu nak bobom

Psst: Bila tingat balik rumah sedeh pulak tengok keadaan restoran Ibu Mertua ku ni.....tapi tetap tabik springlaaa walaupun pelanggan dah berkurangan bizness masih diteruskan.....hopefully management dapat buat sesuatu untuk mengembalikan "kegemilangan" restoran ni...

23 comments:

Neeza.Areef said...

ada restoran yg boleh bertahan wpn dia xde customer sgt sbb dia nye kewangan kukuh..modal pusingan sntiasa ada wpn xde untung sgt kan..hopefully dia boleh bertahan dan btl la posh ckp kna buat sesuatu

lieyalatif said...

tu la sis...mesti ade something dari segi servis ke rase makanan ke buat org tak dtg balik...sayangkan sis.....dahle dulu u cite penah gemilang.....sebelum telambat better cari jalan tuk kembalikan balik kefamesannye....

mr poposh jugak maintain kacak heheheeh

lieyalatif said...

tu la sis...mesti ade something dari segi servis ke rase makanan ke buat org tak dtg balik...sayangkan sis.....dahle dulu u cite penah gemilang.....sebelum telambat better cari jalan tuk kembalikan balik kefamesannye....

mr poposh jugak maintain kacak heheheeh

rasp said...

sumtimes bila service down...
leh buat pelanggan lari kan sis...

norhidana said...

agaknyer sbb dh banyak persaingan itu yg down skit kot kak... mmg management ibu mertuaku kene bt sesuatu kalu tak lg ramai dia hilang customer

-cinta soFiaSafiya- said...

aduh, hampanya......syg laa restron lawa-lawa servis kurenggg..hmmmmmm

tokei dia mOOod kedaung kot sis

cha said...

dorg ni klau nk meniaga lama tu buatla btul2 sikit kan. ni mcm nk taknak je. ni nasib baik gakla bertahan lama kan

NURULHANIF said...

sedapnya bile menengoknya di kala berpuasa.. huhu

syanasaid said...

sedih bile restoren service terhape
kalo tgh lapar mmg bleh jd marah sbb tggu lama

Rinna said...

Alololo.. Mr Poposh jugak yg tomei2.. telentang tuh.. :)

umialya/k.tini said...

kadang2 pertukaran pekerja @ tukang masak..

ct rahani said...

suka klu dpt tgk barang2 lama.. sentimental value gitu kan..

comei la mr poposh tuh.. geram tgk terlentok camtu.. huhu..

ieda said...

tulah kalau service or makanan x sedap org x akan dtg kembali . .. kena lakukan something lah kan beb ..
tapi chic chop dia nampak sempurna ;) terliuq bukan ape nie .. dah lama x makan kan huhuh

el said...

cam nah dgr nama restaurant ni
tulah hope dpt tingkatkan prestasi kedai ni.lgpun kedai ni dh lama kan

Bitt (doubleIS) said...

mungkin tempat tu skang moody tu.. :)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

temoknya kucing tu.. :)

mekasih singgah blog saya :)

Hanif Idrus said...

bila dah maju...makin tak baik service.
terus slow!!

Deqna said...

restoran ni memang dulu ramai org sgt... pastu pernah lah try sekali makan kat sana, tapi cukuplah sekali tu jer... satu sbb dah lah lambat pastu makanan dia so-so jer.. takde lah mabeles sgt.. sedap lagi gerai2 tepi jalan punya tau...

Reena said...

Alahai ingatkan baru nak try tapi dah u kata servis slow macam kura-kura kena fikir dua kali pulak. I ni kalau bab makanan memang tak larat nak tunggu lama-lama. Silap-silap terus bangun cancel order. Huhuhu...

YanaMIB said...

alahai sygnya service kelaut gitu..dak encem klu pi tpt gini mmg dh kena sound pekerja and tokeynya..tp sound lps mkn la..b4 mkn nk sound2 kang tah hape2 lak dorg mskkn dlm food kan..ngehehe =P

Mimy Hamid said...

dulu femes kan..dekat ni ngan umah baru ku di laguna biru...mmg lalu tp sunyi sepis

kedai online said...

salam.. baru2 nii saya ada bertemu dgn tuan punya restoren Ibu Mertuaku.. dia ada merceritakan pada saya kenapa restorennya kurang mendapat sambutan akhir2 ini.. rupa2 restorennya terkena buatan org.. mulanya.. saya kurang percaya.. tapi berdasarkan atas apa yg diceritakannya tuu.. dan dari pengalaman saya bekerja di sebuah restoren abg saya.. memang pernah terjadi.. seperti restoren itu seolah tertutup.. walaupun ia buka 24 jam.. itulah yg pernah terjadi di restoren abg saya.. memang sukar utk kita percaya kan.. sekarang nii.. Alhamdulillah.. segalanya berjalan dgn sediakala..

kedai online said...

jangan dengar cakap orang... kalo yg belum try tuu.. baik pergi try dulu..
lain orang.. lain citarasanya.. mungkin skang nii dah ok kot servis dia... saya pn baru nk pergi try malam nii...