Klik Jangan Tak Klik

Thursday, May 20, 2010

BBQ Land

Kan hari tu ada gambo makan steamboat...
takdelah ke mana pun
kat my house area ajer
saper yg dok area
"river bamboo"
tau lerrr

Walaupun aku dah lama dok sini
tapi baru 1st time terai
eksen yelah dekat umah jerkan
haruslah gi terai yg jauh2

tapi aku kasik gakler free promo
tulun org kampung katanyer
hehe

Niler rege "buffet"
nyer murahkan

Steamboat paling pofular kat sini
nak2 bulan poser
mmg full

tp tak poser pun kalu during weekend
penuh gak


baguskan ada tempat utk solat
nak2 waktu maghrib
kan cepat habis
lepas makan solat dulu
pastu sambung balik

tu dia satu family
dah book kalu lambat mmg penuh
mostly dah reserve
maybe depa ada gathering kot...
kami tak book ni
dok sipi2 ajer

Kat sini jgn gedik nak order
teh tariklaaa
nescafelaa
ni jer air yg ada
minumla sampai kembung perut...
ni jer bagi aku tak bess...
sbb aku suker minum2 dari makan ni

Pilih2 punyerla bnyk variety of food dia
cuma "cik ketam" jer takde huhu

Makan sampai pengsan
walaupun tempat dia takdela kelas
mana cam "Nelayan Titiwangsa"
tapi in terms of food mmy berbaloilaaaa

Psst: Buffet camni kalu yg jenis kuat makan or leh makan bnyk mmg berbaloi...tp kalu cam aku ni mmg tak berbaloi...baper kali round jer aku dah surrender...

23 comments:

d.a.m.i.q.u.l.a said...

pernah makan sini,tapi aku lagi prefer seoul garden kot.aku pong jenis tak makan byk,tp aku ske gi buffet haha

ratusiput said...

buffet mmg ok...byk..tang air je tu npe sikit sgt...ehehe...tak puas..

mrs.ecam said...

uish btol gak...cam ai yg mkn sket jek lg2 sifud2 nie cam x berbaloi la kn tp klu sesekali ok kot...hekhek

niesz said...

wa..yummy!lame giler x mkn nie..teringin lak..murah pon murah kan..nk try la nnti..ehe..

saya_arief said...

mak aih..
bez nye..

Softtouch [Hanim] said...

sy lg lah mmg xpernah try kat situ wpun dkt je kan ngan umah..cik abg xminat steamboat sbb kbykan steamboatkan seafood,dia xmkn seafood..

sueanne said...

Owhh BBQ Land tue yer sis..heeeeeeeeee..selalu nampak tapi tak pernah makan pun kat situ..hahaha..selalu g pun kat gerai sate sri subang tue jer lah..

ermm satu lagi tmpt yg best n cantik kat river bamboo tue, dkt jalan kundang menghala ke bkt rahman putra..restoran dia camtersorok disebalik rimbunan pokok2x..nampak cam gak..tapi tak tau lah gah ke tak..hehehe

Dee said...

ur house area tu kt mana sis?

sasha* said...

ala br nk tnya cik ketam ada tak haha

rasp said...

a'ah sis...
buffet nie berbaloi pada yg kuat makan cam i hehehehehe...
leh masuk list JJCM i nie :D
thx for the info!

ERMAYUM said...

rm18 memang murah tu :)

acitspace said...

wah menarik menarik

noradzlina.kamdani said...

ye betul, buffet sgt berbaloi2 klu org kuat mkn yg dtg mkn buffet

y@n@ M!B said...

uuu lame dah xmkn steamboat..sy suke mkn..sis lanje sy mmg tak nyesal ah..makann sis pon sy balun...hahaha~ =p

ieda said...

waaaaaa best beb tempat nieh .. pueh ati .. huhuh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kat mana tue beb..cam la aku taw umah ko kat mana kan...aku penah pegi dekat sunway tue jerk...tapi tue la..klu buffet cam gini kena yang memang kaki makan baru leh kan...
klu setakat seround dua tue cam xberbaloi lak kan..

NeenaAnuar said...

wah nampak menarik! ha'ah kat mana tempat nie beb.. leh gak singgah nanti kalau dah tau tempat!

you sama lah cam I... makan cikit jerk dah cepat surrender.. sgt rugi biler bawak gi makan buffet kan! :D

Lady of Leisure said...

uish bestnya... aku ketam takde ok lagi, tapi sotong mau ada...
:D

JMR said...

i love steambot..more love BUFFET steambot..yey..harus terjah nih:-)

Mimy Hamid said...

area mana ni beb...nk gak try

NuNu EeRa said...

tmpt ni dkt x dgn kota dmnsara..??

qellissa said...

cam sedap je..dah lama x mkn stimbot..murah lak tu..xde alamat ke babe?

Peri PiA said...

salam ziarah,salam kenal

i know this palce ;)