Klik Jangan Tak Klik

Friday, June 1, 2012

Godaan!!!!!

Ini bukaan godaannya.....sajer letak gambo
"Mr Poposh"
misss him...geram budak demok ni

Inilah sebenar godaan sebenar..
 Char Kue Teow special...
kuah yummy sgt!!!
Nasi Ayam...marvelous!!
Sate...oklaaaaa!!!

Tapi makanan yg tersedap bukanla makanan di restoran tapi

**


**


**


**
 tapi homecook.....yg dimasak dgn air tangan sendiri
walaupun simple 
sedapnya rasa nak jilat semua jari hahaha
Mulakan dgn buah..buahan dulu yer
kuinin tu pokok kat rumah my parent....semua suka 
except myself mmg tak makan tak suka bau kuinin
but Mr Y kata bau sedap cam aromatheraphy...
Ayam masak kicap....my fav...dari kecik suker sgt
lauk lain takde pun takper
fav Mr Y...suka sgt masak fuchuk ni
Ikan Siakap Goreng Cili
pergghhhh sedap gilossss
ulam peria is my fav...aku sorang jer makan
depa semua tak makan...lagi pahit lagi suker
buat ubat awet muda...muda kerrr

Last but not least wajib ada.....telur dadar

Jemput makan semua...
kalau selalu beri makan tetamu....hidup kita akan diberkan 
amin!!! 


Psst: Dah lama tak exercise ni badan pun rasa lemau ..huhu

20 comments:

Qhaifa Nur said...

banyaknya godaan makan nih...

el said...

haiii baru nak diet dh mcm2 menu npk..godaan sggh ni
semua menu tu pun febret el..tp skang ni nak kurang kan mkn...x larat nak tgk body yg dah over limit ni hahahaha

beb..buah kuinin tu el suka..kalo tumbuk sekali ngan sambal belacan..walaweiiiiiiiiii...mau diet kelaut hahahahaha

norhidana said...

mmg godaan betul nama nyer....
sgt sedap2 terutama masakan sndiri tu kak... dana pun feveret msk kicap dr kecik sampai dh tua ni hehehe...
peria katak tu pun suke lah bt ulam... lagi pahit lg syok

kakcik said...

Waaaa.... sungguh menggoda selera...

Bitt (double IS) said...

perghhh terduga dah nih...hehehe

Gieyana said...

alahaiiii...mmg tergodaaa!Tp antara suma tue..sy tergoda dgn meow2tue..:-)

Delimasari said...

sekali masak bnyaknye MENU dia ==== terliur ayam masak kicap kegemaran SIS tu

cha said...

sedapnyaaaaaaaaaaa. selalu tgk sis mkn kt luar je. ni msti dtg mood rajin ni kan kan :p. sis tempting abis. sis nak kuinin boleh tak? mengidamla carik kt sini tak jumpa. dulu kt kampung i ada tp dh kene tebang T_T

ct rahani said...

seb baik baru lepas makan.. so kurang sket tergoda.. hehe.. tp sis buah kuini tuh plg menggoda.. susah nak cari kat sini..

ieda said...

fuh2 ... masakan air tangan memanag terbaik .. walau x semenggah , tetap mantopsss nak2 ada telur masinn .. mak aihhh beb ! ... u bikin ai panassss kat sini ;))

Rinna said...

Nyum2 sedapnyaa tgk lauk pauk posh.. mmg menggoda..laa.. :)

sis92 said...

ya allah alhamdulillah malaysia ni kaya dgn mcm2 makanan,, :)

Softtouch [Hanim] said...

betul sis mskn sndiri lg sedap n sihat....

IxoR@ said...

ohhh nooo... sy suka makan!

cik Posh buat sy lapar memalam buta nih... hihihii....

misyamissyou said...

wahh banyak betul lauk..huhuu

Pondok Usang said...

perghh.. rakyat malaysia... mewah dgn makan.. =)

Reena said...

Tak tahan tengok ikan siakap goreng cili tu. Sedapnya!! I selalu buat stim atau 3 rasa. Papehal makan dekat rumah memang terbaikkan Posh :)

Neeza.Areef said...

semua lauk tu sy suke kecuali yg pait tu la..alahaiii susahnya nk mkn ulam cm tu je

Boni JLL3 said...

tahniah!! anda berjaya menggoda saya k dengan makanan2 ni,dan terus membuat sy rasa lapar

LYAfrina said...

geramnyer tgk kucing tu..sbgt2 gebussss..

aduyai..hidangan sedp2 ni