Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, March 20, 2012

Yik Mun Tanjung Malim Pau Yang Femes Tu!!!


meh layan pau pulak sesuai kalu untuk minum petang ni
Pau kat sini tak main...
eksen nak pau Tg Malim
habess dah dok pukul canang femes harusla terjahkan!!!
 
Sebelum layan citer pau meh layan host blog ni
yang nak gak enterpreme walaupun masa tu tgh ramai
org...actually aku cam malu2 tuceng gak nak pose kat situ...yelah punyala ramai
org..Mr Y pulak kuarkan camera nak amik gambo
apalagi layan jerlaa!!
dah ler PIL tunggu dalam keta...tengok jelah gelagat menantu dia
nasib PIL dah faham.. 
Pofular hokey pau ni bnyk masuk paper
tapi aku jer yg tak tau...ketinggalan zaman betul
ni pun terrrrrrsinggah dek sbbkan 
nak JJCM kat sini
mula jenuh gak nak pujuk Mr Y pastu bawak pulak 
PIL....takutla kedai cinokan....bab2 halal is no no!!
 
Kasi confident sikit ada logo
halal yer 
dan pekerja kat situ pun malay...rata2 yg makan pun malay
cina aku tak nampak pun!!
tapi kalu korang was2 pila check
JAKIM yer 
 
dek sbbkan dah kenyang pekena 
haruslerr tapau jer
Lain kali mai nak terai menu lain pulak so tempting
dgr nasi ayam kat sini terangkat!!
On the way nak balik sempat lagi menapau kepok...tp ni bukan kat tempat 
jual pau ni...ni beli kat RR
layan masa tngk TV...syiok!!
Pau yg kami bungkus kaya dengan kacang merah
mmg sedap dan lembutla
rasa cam tak puas jer makan satu
tapi yg paling menjadi fav aku 
"Roti Kawen"
ala rugi tak beli bnyk
(tamak!!!)
sedap!!

Psst: Kalau ada yg terlalu tanjung malim leh singgah minum sambil makan2 mmg sedap...yg penting parking kat sini senang....tp weekeng mmg packed yer

18 comments:

❤ cik ieYra ❤ said...

whOa !!!

nampak cm sedap je . nak pegi sne , jauh sgt .

el said...

wahhhh x abis2 ngan tjg malim
ni rs nak terjah ni
tp jauh sgt
tersingah nti akan ku terjah
menu2 dia pun not bad eh

Mimy Hamid said...

aku tak pernah rasa pau yik mun sbb tak lalu perak kan..kalau la ada jual branch teringin aku nak rasa

Riri Yoorin said...

dok berangan nk makan yik mun pau ni tak dapat2 adoiylaaa

.: mama lynn :. said...

penah singgah sini. betul2 kat simpang 4 tu kan.... makan chicken chop pun sedap kat kedai ni

LiNda said...

disebabkan linda pndudk perak..memang selalu makan pau ni..sedap coz dia lembut sgt

rATu kEBaYA said...

roti kawen tu memang terangkatlah...

I want to lose weight said...

Roti kahwin ni peberet hasya sama kalep.. makan time tgh panas cicah sama milo :)

tp kalau org sini.. makan sekali sekala ok laa.. selalu-selalu tak bley.. bengkok..

sarapan je total dah dekat rm20.00

adarnadzmie said...

pau memang kesukaan sekeluarga...:)

Search ilmu said...

Lezat bnget


im here

i will suport your blog,,

and

visit this afternoon,,,

ratusiput said...

takde branch ke ek kat jb ke...kalau ade best tu.nk gi smpai tg malim ntah bila lah nk sampai..

ibh said...

Kak Posh. . Sue pernah tgk kat rancangan tb. . Warung kita. Masa tgk tu dah terliur dah. . Sbb host tu kata pau dia sedap. Ni dah akk pun kata sedap. . Lg la teruja. Bila la nak pi tanjung malim ni. . Heeee

ALoNa CintamaniszLite said...

taknah singgah sini..bkn pe risau kehalalannya laa tu, hehe..

Lg pun..jrg sgt masuk area tg. malim ni.

Bitt (double IS) said...

woww menarik dan tertarik dengan roti kawen ituww...

SyaNa said...

meh la dtg plaza damas
aku belanja roti kawen + pau yik mun
:-)

Softtouch [Hanim] said...

pau tu mmg sedap sy suka.pernah cube dulu...roti kawin pun sedap

Reena said...

Memang harus terjah ni kalau pergi Tanjung Malim. Tak penah dengar lagi pasal pau ni. Tapi tengok dalam gambar pun nampak kegebuan dia :)

Delimasari said...

lom pernah singgah sini, ikut jalan lama ke ni Posh