Klik Jangan Tak Klik

Friday, March 23, 2012

Yik Mun Pau Sekali Lagi???

Melampaukan...hari tu baru je makan 
pastu makan lagi...yelah tak tahan tengok menu yg lain
tapi kali ni baru betul2 makan


Aku mmg cam gini selagi tak dapat
selagi tula aku dok pot pet dgn Mr Y
tamax cam2 nak order tengok menus tu
aku ni mmg
"chinese food"
penggemar betul!!

teh tarik...bess..suka taw kalau letak dalam
 cawan ala2 kopitiam
tingat kecik2 kalau panas letak dalam piring
pastu hirup!!!
Roti kawen wajib diorder...
masih terkenang2 kesedapannya!!

Ini dia "nasi ayam" yg kata sedap sgt tu
bagi aku kureng sikitlaa...nasi tu cam tak gebu
ayam tu pulak ayam goreng pun cam keras sikit
so takdela sedap sgt

tercekik gakler aku nak menelan...poyo jer sbbkan review dari google kata sedap
aku lak kecoh2 kata kat
Mr Y tentang kesedapan nasi ayam di sini
tapi tak taula mungkin "nasib" aku ari tu dapat nasi ayam yg
katanya sedap sgt sampai nak jilat sepuluh2 jari tu
wallahulam

Ni MIL yg order.....sian lambat dah ler MIL lapo sgt
aku la yg orderkan untuk MIL
"nasi goreng cina"
rasanya....tekak aku sedap ....tp MIL mmg kureng sikit makanan2
(MIL nak malay food jugak)
camni
terkebil2 aku tengok dia nak habiskan
tapi portion mmg bnyk
a bit oily!!

Anak beranak ni sehati sejiwa
Mr Y dan FIL
order
"Yong Taw Fu"
ini korang mmg patut order
sedap ...aku rasa aku bnyk cilok Mr Y punya
sup tu sedap

Datang sini mmg wajib tapau....kalau siapa tak tau tapau tu apa
tapau tu kalau bahasa melayu bungkuss daa
sbb ari tu tapau pau jer

 ni beli yg mentah masak kat umah
tapi komen akukan yg ni kureng sedapla
yg beli betul2 kat kedai dia tu lagi sedap
harga RM17
banyak gak ler dalam tu
Untuk lebih sihat katanya makan
dgn OAT
sedap!!!!

Mulaila breakfast dgn pemakanan yg sihat....
nasi lemak or roti canai tu boleh tapi sekali sekala
aku amik gak selalunyer weekend!!!
hari bese roti bakar jerlaaaa!!

Psst: Rasanyer stop dulula kot sbb dak muakla ..nanti rasa2 windu baru pi lagi...aku ni camtulaa kalu suker aku layan betul...tp lepas tu kalu dah bohsan mmg tak layan lagi dah!!!

17 comments:

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

pagi² nih tgok terliur lak kat tang yong tau fu tu..hehe

Nick said...

does it taste good?

norhidana said...

tak penah lg pg makan kt situ... tp dulu dana penah mkn pau yik mun nih masa tau membe bg yg froozen....sedap gk pd dana sbb selalu beli yg lain tak sedap... huhuhuhui

iszieylyanziy said...

wah mengundang selera pagi pagi niey

CikLilyPutih said...

aku blom penah ke sini lagi. mesti nak cuba gak lah.. kasi direction sket ek

misz uzmy said...

Mak aihhh Yong tau Fu ..sedapnye....

thomas said...

Pernah singgah,best juga bila semua org boleh makan sekali.

:: nia rashid :: said...

if pegi again KENE try their chicken chop or beef steak! dapppss menjilat pinggan...hehehe..tetiba mcm nak g lak tis wiken..jom? :P

ct rahani said...

terus rasa lapar tgk pics makanan ni sumer.. adeh la.. sedapnay nasi goreng cina.. huhu..

Dee said...

sesekali pekena pau yik mun mmg sedap..tp dee tak cravy sgtlah..hehehe..

sW33tdARLiNG said...

minat jugak makanan cina ni tapi so far susah nak jumpa yg halal.. kalau kat KL ni, ada Restoran Chan Abdullah.. dah banyak branch dah

ieda said...

duhhh senak perut sbb tengah kenyang kan .. pandang punnn dah x mampu nak lapoor dah ;)

ibh said...

Hadoii kak Posh..Again Yik Mun pau...Alamak!..berbunyi pulak perut ni..hihihihi..Nak pauuuu

cha said...

Sis ni memang betul penggemar chinese food la. Muka dahla ala ala amoi haha. Sy plak memang tekak melayu je. Nak banding dgn kazaa dia tekak western plak.

Cik Ina Do Do Cheng said...

memang sedap yik mun pau, first time cik ina makan pau ni , yuyi bagi hari tu dia beli kat tanjung malim.orang tua posh, tak berapa suka sangat sangat ngan chinese food ni.

Reena said...

Wahh... gigih betul usaha u Posh. Hehehe.... Sanggup datang lagi sebab nak rasa betul-betul makanan dekat sini. I rasa yang beli mentah tu tak berapa nak best sebab dah frozen beberapa hari kot (i agak-agak aje. Hehehe). Tak pun trademark Yik Mun suruh u datang kedai dia berkali-kali makan pau. Hehehe

Softtouch [Hanim] said...

lama dah xmkn sini...rindu pau ayam dia