Klik Jangan Tak Klik

Thursday, March 22, 2012

Sushi King~Addicted too!!!

Bosan dgn makanan melayu...
meh layan makanan jepun lak!!
Ini takde every month wajib 
pekena sekali sekala wokeylaaa
mahal tu...
kalu windu jer baru layan
(patutla org jepun kulit depa santek...tngkla makan apa)
Kat sini kalu order air lain tak kick dan tak sesuai
harus order 
"green tea" jer
mmg sedap
pelik kalu yg kat umah tu rasa alahai
kat sini aku boleh jer refill bnyk2 sedap
nak jer tanya guna cap apa yer
Kicap masin dan kicap manis ni sedap
tapi yg manis tu lagi sedap
Antara sushi yg kami order
semua ni aku leh telan paling suka 
Salmon
yang ni aku pelik sikit..
1st time tengok jakunla sikit
siap ada sushi roti okey
wajib order gak
my fav....puding telur....nama jepun jgn tanya aku tak hengat
dalam tu ada cebisan mushroom
ala2 taufufa...sedap
Lagi jadi fav aku...wajib order gak
"miso soup"
Mr Y tak suker so tolak kat aku
akula tulun perabiskan
Yang ni pun sedap nama apa tah...
bila gigit cam kenyal2
Suker yer....dpt makan makanan jepun
cam tak puas jer dok tengok lagi sushi yg belum terai
rambang mata
tapi ada gak sushi yg dari dulu Mr Y paksa aku terai
tak leh belum rasa aku dah geli
rasa cam sutun tu bergerak2 dalam perut aku
Mr Y saja jer kata shedapnyer!!
Ko tengok ni mmg addicted to japanese food
entah2 apa yg diorder pun aku tak faham
katanya sedap
kicap tu rasa manis makan dgn mee ijo 
kembang tekak aku...langsung aku tak jamah
Tak cukup order lagi
"Salmon" tu jer aku ingat 
nama jepun...lupa sudah!!!
yang ni takper sedap 
ala cam ikan goreng tapi bolelaa

Citer pasal sushi ni mmg ada lawak 
masa mula2 try dulu cam jakun
siap ingat seeweed tu cam makan lemang bley
siap buang!!!
(tak yah nak gelak2 yer)
Mr Y la yg ngajor aku makan sushi ni kalau tak mmg aku tak suker langsung
la ni pantang ajak 
jom ajer!!!

Psst:Lagipun japanese food ni bagus utk kesihatan...low kalori...layan!!tetiba aku lak yg rasa nak bersushi...cuma kat SK takde halia jeruk...ker kena mintak huhu

24 comments:

Mimy Hamid said...

aku pendam sushi dari pregnant sbb tak leh makan..lepas ni leh ar aku makan tp pantang seafood lg beb..sejuk pun tak leh

Puan Gojes said...

wa..serius mcm nak kena makan kat restoran sushi je. selalu encek hubby je yg beli kan :)

betingkat² pinggan tu (^^)

cha said...

haha sy plak tak boleh masuk sgt sushi sushi ni. klau teppanyaki takpe hee

mama tisya said...

mmg sedap sushi king tp sup tu tk suka..slalu mkn yg dlm piring tu la..salmon mmg best...kita dlu pn tk pernh mkn kt sushi king ..slalu bli sushi kt jusco yg kecik2 tu

lady sempoy said...

sushi ni sedap..tp x berape nak kenyang la..nak belasah banyak2 mahal pulak..

el said...

ko kijammmmmmmmmmm
huhuhu melantak sushi x jemput aku hahahaha
semua yg posh order tu el suka..lagi2 hat salmon tu mmmg febret..yg sotong dan hat ada jeli oren tu mmg xleh msok...hahahaha

halia jeruk eh...x suka lah..sbb mmg x suka mkn halia...tp derang kata sedap eh..nti nak cuba...

Neeza.Areef said...

klu mkn sushi salu teman hubby jek..punya lama belek menu dpn blkg..blkg dpn..x jmpa2 nk mkn ape..finally dpt dah ape yg 'boleh' i mkn sb tu je yg masuk tekak
golden ball n udang tempura...yg lain2 mmg x masuk la..ntah nape la jakun sgt..hehe

Nick said...

i love sushi

ratusiput said...

em...aku ske gak sushi...slalu layan bli kat pasaraya jusco tu je.ehehe.sushi king lom pnh masuk.kalau nk masuk make sure kena ada kawan yg dah ada experience.kalau tak cam jakun gitu taktau nk ngoder ehehe..

Cik Ina Do Do Cheng said...

posh sama ngan yuyi peminat sushi, akak belum sampai seru lagi nak bersushi, takut..mahalkan sushi mau RM100 sekali makan, kalau dorang tak taulah.

adarnadzmie said...

saya tak gemar sgt sushi ni...syok tgk org mkn jer..:) posh tinggi nya pinggan ko yer...memang suka sgt la tew...hihi

ieda said...

beb .. aku sampai ler nie x pernah suke makan sushi
pernah sekali beli di gaint KL .. lepas tuu x makan dah .. x leh telan huhuh

Sidratul Muntaha said...

mcm ade ngidam2 nak mkn dulu
tpi lepa aku tercicah byksgt kicap dia
trus aku tak boleh msuk...
ade terbaca miso ni fermented rice and soy base.
ade yg ckp klu fermentes haram dimakan.
tapi tak thulah klu yg depa pakai ni halal.
sbb ade tanda halal.
takkan nak ragu2 dop?!

yg pasti,rumpai laut tu mmg tak boleh msuk la.tak reti sungguh.

norhidana said...

wah2 mkn lg.. terliur nih...
udah la lama tak layan sushi nih kak...
tgk pinggan bertingkat2 heheheh
naper akak takmo try yg ada sutun tu...sedap kak...fev dana tuh

miszatie said...

haha samelah kte..penggemar sushi king!!!..addict kot!!
folo n link u k

http://miszatie.blogspot.com/2012/03/my-3rd-year-anniversary.html

LydSunshine said...

Rindunya nak makan sushi king. Tapi saya tak reti pegi sushi lain. Rasa mcm tak sedap je sushi lain padahal tak penah terai. Saya paling suka tuna mayo dgn tuna mayo maki. Dgn egg mayo. Pastu sama la dengan, saya pun suka kicap dgn hot green tea. Rasa sangat2 refreshing. Soft shell crab penah terai? Sedap la jugek.

LydSunshine said...

Haa. satu lagi.. Makan sushi mcm makan lemang tu mmg kelakar. Hehehe.

NUNU EERA said...

bru je mlm tdi diner sushi king b4 layan muve.. wee.. dlu msa i part time kat sushi xnk plk mkn byk2.. ni skrg bru rsa asyik nk mkn jgk jer.. huhu..

Eri-chan said...

tinggi pinggan sushi u..mahu habis Rm80++ ni ke dah Rm100? hehe. kalau u ada kad dpt diskaun 10%.

i pun suka sangat sushi....paling suka makan salmon mentah. sebulan memang kena makanla sekali-2. hehehe.

ct rahani said...

penah try dua kali je kot sis.. tu pun masa belum kawen dulu.. sy leh layan tp en hubby lak x suker.. huhu..

rasp said...

i & aqua jer peminat sushi...
yg lain tak layan sooo jarang lah nak berjimba2 makan sushi wif famili...

Reena said...

I, hubby dan my doter, Ariana pun minat sushi. Budak-budak lain haram nak pandang.

I rasa Ariana minat sushi sebab masa i pregnantkan dia, tiap-tiap hari i ajak hubby i makan sushi king. Bila masuk minggu kedua, hubby i dah tak sanggup tengok kedai sushi king. Kalau masuk pun cuma temankan i makan je. Hehehe... kesian hubby i.

IxoR@ said...

suka gak sushi... tapi selalu susah nak dapat geng yg suka sushi...

hubby kita mmg tak la dengan sushi... jeling pun dia tak mau...

huhuhuh....

Softtouch [Hanim] said...

sy suka sushi tp sushi king xpernah mkn sbb xde geng nk p...asben xmkn...