Klik Jangan Tak Klik

Thursday, March 22, 2012

The Chicken Rice Shop Ada Rojak Buah!!!!

Aku mmg peminat tegar
 "rojak buah"
tapi bukan nak citer pasal 
"rojak buah"
dimana ada "rojak buah" disitu
aku akan terjah
overnyer hayat!!!
sedap....i like!!
Jarang sekali aku lepak2 kat 
"The Chicken Rice Shop" ni
maybe bagi aku makan nasi ayam bese
lagi berbaloila kot
Trademarks....
ada jer ayam dimana2
Ayam lagi...ayam gantung
yang penting 
"Halal" punya!!
Check it out the menus
nak makan apa yer..semua sodap2 ni
Sebab amik promo nak tak nak terpaksa minum 
carbonated drinks walaupun tak suker
harus telan air masak bnyk2
The orders semua sedap
cam nak pengsan habesskan
last2 rojak buah tapau
perut tak muat!!
kira puas hatilaaa tp ada gak tak brp nak puas hati
sbb ada insiden yg tak brp nak bess berlaku ari tu
Sebelum nak citer panjang lebar
korang patut try this 
"chicken butter" ke apa ni.sedap tapi
lama2 cam muak
 
Meh sini nak citer insiden yg tak brp syiok 
walaupun takdela apa sgt tak kira nak citer
sbb lain kali jadi kat sesapa better voice out
jgn jadi cam aku...ingatkan Mr Y nak voice...yg Mr Y ingat aku nak take action
haremm dua2 pun senyap
sabo jerlaaa...aku dah kasi tau Mr Y kalau tak puas hati with any service ....siap aku sendiri
akan voice

Citernya camni...masa nak amik order tu adalah budak muda
maybe baru lepas SPM datang mai amik oder kami
elok jerrrr...tetiba tak tau supervisor cha ya nun alif
bagi aku kuang ajaq la tu dgn sore kuat
(maybe ditakdirkan dgn pitching sore yg tinggi kot....very irritating voice hokey)
datang menyampuk hamek order
aku pandang Mr Y ...Mr Y langsung tak pandang nyonya tu 
mmg takde budi bahasa...sian budak lelaki tu dok terkebil2 maybe malu kot tetiba kena interupt masa tu
yg aku pun satu boleh jer terkedu layan nyonya tu..
kena pukau ke apa
Mr Y rupanya"bengang" dgn nyonya tapi taknak bersuara pulak
patutnyer kitaorg sound jer pompuan tu!!takpela menda dah terjadi
actually masa nyonya tu amik order bukan rasa berselera nak makan tapi rasa cam kat kem tentera pun ada
amik order terjerit2 lagu tu
ingat kitaorg "pekak" ke haper!!!bengong
sah takde ciri2 customer service camna leh terlepas keje tak taulaaa

lagi sekali kami mai nyonya tu buat lagi siap kali ni mesti mau sound
kadang2 sori to say....service food kat Malaysia ni mmg kekadang tahap macam menyedehkan
tak reti langsung nak amik hati customer!!

Psst:Seronok sekali sekala layan TCRS...bnyk pilihan suka sgt tempat ni...dan aku rasa harga pun berpatutan...okeylaaa tu

16 comments:

Cik Rose Cute said...

rojak buah memang sedap...

lieyalatif said...

kuang hajo la sis nyonya tu....kene gi anta kursus PR le die tu huhuhu...buat potong stim jek nak mknkalo camtu kan sis....

lieya plak kebetulan sis, tiap kali bulan puase jek sure gi buke sekali kat chicken rice shop ni.....ari2 biase tak de terase nak mkn pun heheheeh

*SiRibenMerah said...

duta makan-makan neh... hehehe.. sedapnya rojak~

SYANI said...

Lama gile dah tak pegi CRS ni.. Ada rojak buah ek.. menarik tu!

el said...

ermm jarang mkn kt sini
2x kot dah terjah
pas2 ntah x kena ngan taste kot
tp bila posh rekemen chicken butter tu..best gak hahahahaha

norhidana said...

ish spoil btl lah kalu dana pun kene layanan camtu.... harus sound direct...
kadang tu diaorang perasan bgs bile konon2 jawatan tinggi skit...

alamak meleleh tgk rojak buah tu... banyak kacang.. lama tak lyn mkn TCRS nih...tunggu BFF naik keje pas pantang boleh lyn situ

Neeza.Areef said...

motif apa dia nk nyampuk tu? ke dia npk bdk amik order tu slow motion...

rojak buah mkn tgk tv pn kejap leh abis

adarnadzmie said...

alahai tgk rojak tu terus kecur air liur ni....:)
tak sekolah kot nyonya tu..hehe

Dee said...

dah ada ye rojak buah? tak pernah lagi try..sbb kalau gi mkn mesti amik yg set pya je..hehehe..

Mimy Hamid said...

yer la bagi aku nasi ayam chicken rice shop harga tak berbaloi...mahal rasa biasa...tp aku suka makan chicken butter ..layan

~~zAnAfAhMi~~ said...

Posh, rojak buah ni dah ada dari bulan Disember thn lps rasanya. Akak pun ambik peluang masa tu cuti sekolah, 2 kali masuk CRS. Memang sedap, sampai kita org beli 3-4 botol kuah rojak bw balik Sabah...(mcm tkde kt sini, ada kot)

hanif said...

Peminat rojak buah rupanya....
Orang Malaysia ni ..suka jerit2...culture...sabar jekk..hehehhe

Cik Ina Do Do Cheng said...

rojak buah memang feveret akak. akak memang pantang kalau orang order tinggi suara, cam kita pekak.chicken rice shop ni sedap, tapi reganya melampau sikit.

Sharinginfoz said...

nasib baik dah kenyang, kalau tak.... hmmmm mesti nangis

kakyon said...

tak pernah pergi lagi..nk terjah jugak..nk mkn rojak buah..feberet ni..

Reena said...

I pun suka rojak buah. Tapi selalunya buat sendiri je dekat rumah. Hehehe... I gunakan rojak cap Mak Bee. U kena try sebab sedap gile!