Klik Jangan Tak Klik

Thursday, March 1, 2012

Ripley's Believe It Or Not Genting Highlands wajibla singgah sekali pun jadiler!!!!

Untuk yang interested nak tau
 harga tiket 
boleh tengok kat entry "Tiket Ripley's"
Sambungan finale utk entry 
"Ripley's Believe It Or Not"
 tetiba letak muka kambing biri2
motif???
sian taw kambing biri2 ni actually cam laga kambing kot
depa kurung dalam ruang sempit tu
tak baekkan depa ni seksa binatang!!
zaman dolu2 macam2kan
 
Aku suka gambo ni
sbb tucengkan!! 
(tingatkan Mr Poposh I miss him!!)
Kucing ada 9 nyawa???? apa celop!!
tanya Mr Y geleng kapla huhu
"Mamat OKU"
takde kaki pun talented leh buat show!! 
"The Jaws"
Patung lilin org paling tinggi didunia..
mak aii tinggi bebeno!!!
Popeye ke apa ni...
comel!!
U all patut terai ni...
kalau gayat phening sikit
sebenarnyer terowong ni tak goyang pun
gimik jer lebih akan rasa cam berpusing2
illusi semata mata!!
Aku ingatkan ramai yg tahu tempat ni
rupanyer ramai tak tahu tempat ni wujud kat
 genting highlands
pada yg masih tak tahu
kalau singgah kat GH 
Ripley's ni located kat 1st floor
dalam indoor theme park 
berdekatan dgn rumah antu
"Wall of Comic" 
dan kalau korang nak tahu 
"Ripley's"
  ni macam francais
bukan takat Malaysia jer ada
I think almost semua country ada....
rasanya yg kat overseasnyer lagi happening kot!!!
Habila sudah entry "Ripley's" ni
 macam dalam penjara pulak!!!
Wajibla datang siapa2 yg tak pernah...
really enjoy!!
Ingat nak beli souvenier...haremmm takde yg interesting pun 
so forget it...ingat nak cari 
FM Genting Highlands...tapi nan ado!!
Ripley's ni betul2 dgn 
"souvenier shop" ni taw!!

Psst: Tapi rasanya this could be the first and last kot...tak kuasa nak dtg lagi...janji pi sekali udahler!!!

27 comments:

Ejam said...

yang terowong tu. kat sunway ada... yang pusingnye terowong tu. rase pening2 sikit. ehehe

atty's said...

sekali okeh tuh ..just nak tau ada apa kat dalam tu

syanasaid said...

ok noted
harus pegi lepas ni
even halangan melanda akan ku jejaki juga
hehee

COOL RC STORE said...

pelik2 :)

Neeza.Areef said...

biasa org pg tp x masuk situ kan..dah tgk gini rasa nk masuk gak la sekali

CikLilyPutih said...

nak pi genting, nak pi genting, nak pi genting yeah!

CikLilyPutih said...

nak pi genting, nak pi genting, nak pi genting yeah!

rasp said...

bebaru ni i gi genting...
tingat kat u sis hehehe...
tapi tak masuk ripley's nie..
coz sapphire xmo masuk...
dia syiok naik games :)

M@W@R Q@SeH said...

masa gi gnting dlu pernah la trserempak ngan show "Ripley's Believe It Or Not" masa tu ada org yg paling tnggi & paling rendah kt dunia kot...org yg paling tnggi tu lalu kt sebelah mak aiii takut pn ye tgk dh la tinggi beso plk tu...huhuu

oranglidi said...

wahh.. 2taun lepas ade pegi gnting tpi x merasa la masuk ripleys ni. sbab mahal. hehehe

adarnadzmie said...

klu pegi satu hari nnt ke GH nak terjah jugak la kat situ...nmpk best sgt...:)

kakchik@ella said...

KC tau tp tak penah masuk. OK, since Posh dh kempen, pasni KC sure masuk. thnks share ye dik.

SURIA AMANDA said...

haah la..mcm terowong kat sunway tuh...pun mcm pusing2 keliling kita tapi dia dalam umah hantu..padahal xde apa pun...

Ayumi Comot said...

oo..xtau lak sal Ripley's nih...main amik2 gambar best la kan??

ayu suke bercuti kat pulau2...hikhik

OdahOne OdahOneBizz said...

dulu prnh masuk tmpt ni...mmg awesome rugi kalo g genting xmasuk tmpt ni...dh lama dh ripleys ni ada kt genting

ct rahani said...

dapat pegi skli pun ok la kan sis.. atleast dpt experience.. takut tgk org yg toreh2 badan tuh.. ke dia wat tatoo ek..

Rinna said...

Byk yg menarik.. I like.. :)

Dee said...

dah jejak sekali pun dh cukupkan..masalahnya tak pernah jejak lagi ke RBION ni..GH selalau..kehkehkeh..

ieda said...

samelah ngan den .. cseyes x tahu riplesy nie ada di GH huhuh

Bitt (double IS) said...

orait...best...secara keseluruhannya tak de apa yg menakutkan dalam tu kan?? tak de keluar hantu jalan2 bagai mcm dekat rumah hantu tu kan?? sebb saya nak bawa budak2 yg penakut hantu nehh...hehehe takut depa tak mau masuk dalam tu pulak...sudahhh bazir tiket je kann...dari review u memang tak de hantu hehehe tapi situ dekat dengan rumah hantu haritu tak masuk sebab nampak hantu berada di sekitar ripleys tu..

JMR said...

perasan kewujudn tmpt ni kt genting, tp tak penah bernafsu nak try masuk..kihkihkih..

el said...

byk jugak mende kt ripley eh posh..mcm2...hahaha first and last eh.

LIPISLADY said...

Sallam, best gak dapat begi sini yek...

Geelong Dentists said...

Very nice experience.. I like to visit the place. Smile!!!

Reena said...

Eee.. best, i masuk sini dulu hujung tahun 2008. Tapi macam perasan sekarang ni lagik byk dia punya barang-barang pelik

mamaNoriz said...

sya dah 5 kali ke genting tapi tak penah masuk sini sbb rasa cam gerun je...heheheh

hcvvorld of Travels and Photography said...

wahhh...hang masih boleh ambik gambaq dalam tempat pening tuh??hahaha