Klik Jangan Tak Klik

Thursday, March 8, 2012

Dari Nyonya Colors Ke Johnny's & Servis Mat Bangla !!!!

Rancangnyer nak lunch sedap2
tapi dek sbbkan
takde masa nak kejor citer wayang
apalagi menjamu selera jelah
kat 
"Nyonya Colors"
ni
Tak sempat nak order yg heavy2
so order jelah lite2
litela sgt 
Nasi Lemak
dan
Mihun Siam
sedap!!!!
cuma yg tak sedapnyer
 "teh tarik"
kita org yg tak sampai2
mmg nak kena maki 
ler tu...boleh jer bangla2 kat situ "sibuk" apatah
mula2 kami kasi can dah lebih sgt..wayang pun dah nak start 
tapi teh tarik entah ke mana
Mr Y bangun bayar dan terus cancel
hamek ko padan muka!!!
itupun mat bangla ni kuang ajaq kata nak buat gak....
siap dah bill hokey
Mr Y gertak nak cakap dgn manager 
gelabah terus bagi duit balance...
Mr Y siap cakap
"lu la minum itu teh tarik" 
aku dok perati kebanyakkan restoran yg pekerjanyer
indon or bangla mmg kuang ajaq layan customer
dah ler dtg negeri org sedarla sikit diri tu
sbb tu aku jarang nak kasi can...kalau tak betul taruk jer
unless depa mintak maaf tp selalunya tidak...
Lepas jer habis tengok wayang
terus menuju 
"Johnny's"
Ini mmg tempat fav Mr Y
ari2 masuk pun takper pantang tengok
yang aku pulak kureng entah naper
cadangnyer nak makan steambot 
tapi dek sbbkan aku tak lalu nak makan kat sini

Jadinyer orderla
makanan yg Mr Y teruja sgt
"Green Noodles"
Beverages
"Ice Coklat"
for Mr Y
Ice Lemon Tea 
for me
apa lagi asik dok ratah sos ni
tak tau naperla sedap sgt sos ni
Sebelum nak balik harusla tepek gambo
kepanjangan 
"Fake eyelashes" ku ini
Muka happy kekenyangan
udah macam iklan 
"ubat gigi"
la pulak!!!

Psst: Sekarang ni bukan aku yg kalau apa hal komplen...tapi Mr Y pulak berjangkit...kalau pi kedai makan dia tak puas hati selamba jer dia sound...aku pulak yg kekadang tak payahla..terbalikla pulak

9 comments:

sisdee said...

dulu my nephew keje johnny pun asyik gaduh ngan pkerja asing mynmar le...bangla le.."sigh"

el said...

nti nk wat teh tarik suh posh n mr. y kasi komen boleh..mn tau leh bukak kedai teh tarik el fuhyooo hahahahaha

Neeza.Areef said...

mi ijau tu sedap eh

atty's said...

memang jangan dikasi muka kat pekerja asing..ni nanti naik tocang.

rasp said...

mmg dah kena jangkitan dah tu kat Mr Y....

kkdg rasa cam kesian kat tokey restoran tu kan...
makanan semua dah ok...
tang pekerja kaput...
mmg kasi pelanggan lari jer...
tokey pun kena lah peka dgn this 'problem'...

LYAfrina said...

sedapnyer.. pernah makan sekali je kat johnny..

Nava Krishnan said...

I have been to both these places and not too bad the taste of the food.

Cik Ina Do Do Cheng said...

sesekali kena gak komplin, betul kata ko pekerja asing ni kadang -kadang kuang ajau, hari tu cik ina pun pernah kena sekali.amboi bulu mata tak henggat kalah rozita che wan, yang penting vogue : )

Mimy Hamid said...

nyonya colors nya laksa sedap tauu