Klik Jangan Tak Klik

Thursday, January 19, 2012

Mekap by Stage ~ Makeover for Annual Dinner


Aku faham perasaan korang yang tak sabo nak tunggu "outcome" pasal 
Annual Dinner yg 
Retro dan Rock
la sgt tu

Sabo banyak2 yer.....
aku mula dulu dgn brand mekap yg aku guna untuk 
Annual Dinner tu yer
kasi can ler yer...masa stage tgh "hangat" 
dgn promo RM12 aku pun turut terlibat dgn kegiatan ni
semata2 nak dptkan makeover yang bernilai RM80
sesuai sgt sbb masa tu pulak nak pi Annual Dinner
macam2 jenis aku borong habiss dah murahkan...leh simpan stock
setakat ni yg aku pakai semua
hokey tak ler bess sgt compare to MAC yang tersgtla bess
cuma eyeliner cam harem
tak bess langsung...mcm keluar air jer

tapi bersyarat yer kalau nak dapat dapat free makeover
dalam dunia ni mana ada yg betul2 freekan
mesti ada "sesuatu"kan....I mean hidden
mmgla kebanyakkan berharga RM12 tapi tak semua
yang 2 way foundation ni kalu tak silap RM125 siap beli dua
leh pakai kering atau basah..aku jarang pakai wet
gelila takut ada bakteria melekat kat muka
so I prefer pakai brush for natural look tak caya tanya mekap retis hehe
untuk daily use pun aku still pakai Miyami ni...
yang stage tu kalu special occasion or kalu 
nak pi dating....supaya bila amik gambo ada special effect katanyer!!!!
Apa2pun tetap MAC yg terbaek!!!!!!
ada yang nak kena lempang jab lagi ni
manala leh compare MAC dgn STAGE
tapi bolehlaaaa......setakat ni sumer dah habis paling aku suka
blusher MAC mmg bess tapi dah habis...
kalu nak nampak comei lagi
bila mekap 
gunala  "Minirelize Skin Finish" ni especially kat pipi
confirm tak payah pakai botox hehe
aku rasa ni wajib adala kalu nak mekap santek!!!
tapi mmg menjimatkan setakat ni masih tak habis2 

La ni dah lama tak ke Stage tak tau brp rega dan macamana rope new packaging

Psst: Hari tu ingat nak membelila kat Stage Tropicana...sekali tutup hampeh...tak taula tutup ke...atau under renovation...

14 comments:

rATu kEBaYA said...

hati tu mmg nak try stage.. tapi kat sini takderlah pulak..

rasp said...

lum pernah try stage lagi...
tapi cukup tingin nak dpt free makeover nie tau...

Rinna said...

Mmg barangan MAC the best laa.. mahal2 tapi berbaloi laa kan kalau memakainya.. :)

Dee said...

dee je tak pakai brg mahal..tp kalau ada duit..teringin gak..

el said...

mac ke stage ke mmg x mmpu nak beli
beli pun semua maybeline hahahaha
bila nk tempek muka tuan badan ni..adoiii x sabo nak nengok dr dekat ni hehehe

ieda said...

eh eh ada miyami ..
samee arr kita pakai gak
ok kan ..
hurmmm bila tgk baru pasan beb ..
stok haku dah habisss ;)

zahidahwahid said...

wah!! bestnya...saya tak reti nak makeup.....tapi teringin jugak kalau dapat free make over...mesti syok...

sisdee said...

dulu masa kwin yg makeup pki miyami hahahahaha pastu terus kita pun pki sama hahahah..tapi now dah tukar brand lain :)

tak sabar tggu empunya badan pnya makeup :)

Eri-chan said...

cream foundation stage ni best. cuma kalau guna berus lagi bestla kot. aku pagi2 dok menyapu kat muka. nak kasi habis cepat sebab ada 2 kan...

Hanif said...

ni ler pompuan....hahahhahaa.
NO KOmen

Mimy Hamid said...

aku nya free mekap dah burn tak sempat pegi..lupa pulak...barang stage aku pun banyak tak pakai...aku kan mood swing pregnant..aduhai lepas bersalin makeover balik eh

NUNU EERA said...

aritu bli Mac.. pastu blik trus nngis.. hehe..

etiey.com said...

hahah setuju mas terbaekkk... tp kalau bedak yg kose pun ok juga : tp saya lg selesa nga mac..

meh join ga saya

http://www.etiey.com/2012/01/giveaway-lucky-follower-by.html

mamaNoriz said...

tak mampu lah pakai stage dan mac tu....

tpi ni baru tnjuk makeup je ek lum tunjuk hasil nye...

surprise!