Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, November 22, 2011

Tahniah Harimau Malaya ~ Juara Bola Sepak Sukan SEA 2011

Bagi laluan dulu pada entry ni yer...
Terasa vangga sgt menjadi rakyat Malaysia....

Tahniah untuk pasukan Malaysia 

aka "Harimau Malaya"
(tetiba letak muka Mr Poposh...motif sbb Mr Poposhkan macam rimau hehe)
yang menjuarai pingat emas yang pernah dimenangi 2 tahun lalu
untuk 
Sukan SEA 2011
mengalahkan Indonesia 
menerusi penentuan sepakan penalti 4-3 
selepas terikat 1-1 pada perlawanan sebenar 
di Stadium Gelora Bung Karno
Apa2 pun sbb utama aku tengok bola yang sememangnya aku tak berapa minat pun 
dek sbb
kan "Apek" ni ...walaupun ada sikit nyampah kat mamat ni lepas dia putus tunang 
dan skandal pulak dgn Dahlia Teck
Perasaan tu bertukar bila tengok beliau menunjukkan prestasi 
yang sgt DABOMMM...walaupun aku tak tau sgt pasal bola
tapi aku tengok cara dia main pun dah tau dia mmg hebat
(pasal skandal dia tu nak buat lagu mana...adatlaa...org pofular ...pastu hensem pulak ...mesti terjebak dgn pelbagai dugaan)

Aku kira tabik spring laa kat lu Apek...keep it up tawwww...jgn dok skandal sana sini
prestasi ke laut....
  Dek sbbkan "Apek" ni jugakla membantu trafik aku naik ....tq Apek...hehe
Selaku goalkeeper ...beliau menjalankan tanggungjawab lebih dari 100%. Ketangkasan Apek yang seringkali dicuba oleh serangan pihak lawan berjaya dipatahkan dengan semangat yang kental

Tapi mmg pun aku tengok bola bila "Apek" main ...tapi Mr Y yang pening...asal keluar muka Apek
jer mesti aku yang jerit lebih boleh...bukan sbb GOL pun!!!!hehe

Kesian kat Indon....kalah pulak kat tempat sendiri.....tulaaa jgn riak poyo sgt...
tapi depa main pun not bad!!
so lepas ni takdela pasukan Malaysia dikenali
lagi dgn Jaguh Kampung
international pun dah boleh taww!!!!!!!1



Psst: Masa mula2 tengok dah putus harapan sbb Indonesia cepat naaa jaringkan gol...sbb cam bengang sikit on and off tengok CUN...bess gak hehe

12 comments:

YanaMIB said...

tetibe rs badrol bakhtiar tu cam ensem lak..hahaha =P

adarnadzmie said...

tahniah... akak layan bola sampai abisss... hehe

KAMIHIDUP said...

Auuuuuummmmm!!!

NUNU EERA said...

poposh tu bdn die mcm rimau.. mke xckup ganas lgi.. hehe..
pape pn.. congratz to harimau muda..

Mimy Hamid said...

fb kecoh semalam byk komen tp best...berdebar jantung semua...tido pun tak boleh tau...yeayy menang...KFCH banyak membantu tau semalam..dia mmg good player la

Dee said...

eh..ada citer cun eh mlm td..langsung tak perasan..sbb tumpuan mmg pd game mlm td je..huhu..sgt2 best dan mendebarkan..fahmi mmg terbaik..cuma kena kurangkan kontroversi..hehehe..

-oP_ida- said...

apex memang best...... tgh padangpn stiil ensem dan begaya......
kagum tgk dia tangkaP bola.....

Rinna said...

Tahniah Harimau Malaya ngaum lebih..tuh yg menang..hehehe..

Sama ler tgk bola sambil2 layan CUN.. sebab kalau tgk bola jek boleh tension.. :)

Cik Ina Do Do Cheng said...

cik ina tertarik nak nengok sebab pasukan negara kita berlawan ngan indon. steru tahun 79 bertemu kembali.gembira malaysia menang.

Pepel BoNda AmaNi said...

baddrol bakhtiar si itam manis tatap menjadi pojaan hatiku...hehehehhehe

el said...

kt umah el ada 2 tv..kat hall bkk bola
dlm bilik bukak astro
so xbape layan bola sgt..el tgk masterchef..pas2 tuko2 cenel tgk CUN plak..dah abis dua2 tu el layan bola ..tgk msia 1-1..n kata ada tambahan masa..pun seri gak..so tgu penalti..xsngka lak apa yg el teka gol/xgol mengena...hahahaha

tp aksi apek terbaikkk w/pun skandal dia tu sgt2 menyampahh..yg best tu leh lak apek tu agak mn bola tu nak pi..cayalahhhh

nuriz said...

gemuknya poposh hehe..mcm rimau jugak