Klik Jangan Tak Klik

Monday, November 21, 2011

Tips Membeli Sofa Idaman

Harap boleh bawak bertendang....bertenang yer pasal 
"Pemenang Sofa Idaman" 
yang bertuah tu....
dan juga Al-kesahnyer citer
pi cuti2 obersea katanyer...
sbb aku nak habehkan dulu citer sofa ni hehe..
jgn mare yer....biar lambat asal dapat citer menarik
paham2 ler kerjaya sbg blogger ni udah macam 
kerojer wartawan Melodi pun yer gak...mesti mau kasi gempak sikit.
Aku tak suker nak hapdate setakat melepaskan batuk di tangga jer chewah...
aku nak gambo dgn citer mesti balance
at least leh jadi reference kot2 korang tergooglekan
 Nilah Macy crew yang mai hantor kat umah...
service tip top walaupun masa nak ngantor macam2 masalah
tapi alhamdullilah semuanyer berjalan dgn lancar
tapi adatlah dugaan sentiasa melanda
ada ker patut tetiba kata brg tu rosak so nak mintak ganti dgn barang lain 
kalu rega sama takper ni rega up lagi,...mau tak hangen
(aiiik ni dah mcm taktik nak menifu...silapla dgn kitaorg....ko dah deal dgn rega tu...kita pun dah letak deposit....tapi settle bila kitaorg nak bawah ke tribunal pengguna...tahu gelabah)


So apa2pun korang kena ati2 what ever they promise
depa kena deliver as promise kalu ada terkona sikit
jgn compromise...
Ni antara tips yg aku cilok kat google untuk dikongsi together2 yer...

1.Beli sofa berkualiti tinggi kerana mampu tahan lama

2. Kenal pasti corak penggunaannya

3. Siapa yang akan duduk di sofa itu? Pertimbangkan kelebihan tambahan sofa agar ia dapat diguna secara optimum. Pilih sofa yang tinggi bagi keselesaan tetamu yang tinggi lampai atau sebaliknya untuk pengguna rendah serta penyandar yang mantap (tidak lembik)

4. Pilih sofa berdasarkan penggunaan anda. Contohnya untuk beristirehat pilih sofa berkusyen lembut dan tebal beserta dengan bantal-bantal pelengkap

5. Jika anda mempunyai sebuah ruang tamu formal, sofa kulit dengan kusyen mantap adalah pilihan terbaik.

6. Saiz sofa wajar dipilih berdasarkan keluasan ruang. Pastikan saiz sofa tidak terlalu besar sehingga menyesakkan ruang tamu yang sempit. pastikan ada laluan kosong selebar 100cm bagi melancarkan laluan trafik.

7. Sofa sentiasa kelihatan mempersona apabila ia disudahi dengan kemasan fabrik berkualiti. Pilih fabrik yang perlukan penjagaan teliti seperti sutera. Namun, ianya terhad di ruang yang jarang digunakan.

8. Kemasan microfibre adalah pilihan yang terbaik, ia kelihatan menarik dan mudah dibersihkan.

9. Fabrik bertekstur tidak mudah rosak (koyak) berbanding fabrik licin.

10. Sofa kulit adalah pilihan terbaik jika anda membeli untuk penggunaan jangka masa lama. Dan lebih menarik, terdapat banyak sofa kulit berwarna menarik; tidak terhad kepada warna hitam atau coklat sahaja.

Psst: Bagi akula biar alah membeli menang memakai...meaning bioler harga tu mahai sikit tapi tahan lama dan yang terpenting ada warranty ...kalau ada apa2 masalah senang anto jer balik kedai....senangkan










10 comments:

rasp said...

i mmg marah sis kalo lain yg kita book..
tetiba lain plak dia nak dtg hantar...
oooooo mmg panas hati jer..

Mimy Hamid said...

wahh aku dah nampak teaser sikit sofa ko ..rasanya ala tak tepat la aku punya choice

YanaMIB said...

tips menarik..boleh dipraktikkan time nk bli sofa baru nnt =)

nebes woo nk tau sape pemenang tuu..huhu~

ziana said...

Terlambat post..smlm baru beli tapi single yg 3 seater..nanti nak tambah yg lain..kasi caca merba sikit.. yg ada skrg dah 7 tahun pakai..

Rinna said...

Tips yang bagus.. TQ for sharing.. :)

syanasaid said...

bestnye dpt sofa baru
sape menang??

Cik Ina Do Do Cheng said...

setuju ngan alah beli menang memakai. buat apa nak beli murah tapi cepat rosak,lagi rugi , nanti kena beli lagi. tips yg bagus.thanks

Bitt (double IS) said...

kena berkualiti dan ada brand jugak sebab senang utk trend in or repair...tq for tips

el said...

sofa cam ni mmg cantek
mmg pujaan tp tulah
riso lah kotor..lg2 ada anak kecik
biaq pi dulu depa tu besaq
tp el suka moden lg...hehehe

| SUE | said...

ohoooooooo sofa baruuuuu....