Klik Jangan Tak Klik

Sunday, May 1, 2011

Walaupun bayar lebih kesedapan menjilat jari!!!

Tak mo citer bnyk...letak gambar banyak2
kasi korang terangsang nak makan jugak!!
hehe

Kuih nikan selalunya macam famous mana2 pun ada jualkan
tapi entah macamana nasib
aku dok cari merata rata kat kedai kuih
semuanya habisss
(biasalah bila ada depan mata takmo makan...bila takde terhegeh hegeh nak cari)

Last2 jumpa kat kopitiam nyonya
yang kat OU
dapat gakla lepaskan kempunan
walaupun RM5 hengget pun belilaaa
makan sampai puas
nama kuih ni
"Puteri Ayu"kann

Meh kita ngadap yang hijau hijau ajer
di pagi Ahad yang tenang ni...maklumlaa cuti panjangkan
bessnya sapa yang pi holiday tu
jeles I....

Meh kita cerita pasal derian
kan heboh dok makan
"Musang King" ni
aku pun nak menerai gak walaupun bukan peminat
durian sangat tp layanla jugak seulas dua

Perangai Mr Y kalau makan durian tak mo bawak balik
mau makan situ gak
sebab kekadang depa ni bukanleh percaya
bawak balik tengok2 "busuk"

Yang ni aku tak tau jenis durian apa....macam2 nama
adala ni
dulu setau aku ada durian kampung
ataupun pofular D24..la ni macam2 nama keluar
harga pun boleh cecah beratus ratus

So kalau nak makan durian pun kena ada ilmu
kalau musang king
harusla kaler kuning
rasa toksah ckplaaa mmg sedap
teramat...
Memang tak rugi punya...

Psst: Rasailah kesedapannya sendiri walaupun rega up sikit tp biarla berbaloi dgn apa yang kita bayarkan...

15 comments:

Azza Rynna said...

durian!!!giler dibuatnye...

selera4u said...

kalo beli durian mahal, boleh kautim dulu ngan tokey. kalo saya, saya minta dia buka semua pangsa durian tu. siap janji dah... kalo x elok, tukar lain. pastu, bungkus bawa balik. mahal oooo musang king.... kalo x buka semua, dia buka part yg elok aje....

bayar lebih, biar berbaloi

Diarihatiku1976 said...

oo saya penggemar durian.. sebakul pun takpe....hihihi

Mr feckry said...

durian yng tersedap adalah musang king!

ieda said...

eb puteri ayu cam pelik jeww .. ada ape yg ijo atas kelapa tuu :)

ermm musang king , kat ktn x merasalahh .. dgr cite ada belah2 raub sana dan KL .. huhuh mcm mana nie beb .. huwaaaaaaaaa

qellissa said...

wah sedapnya durian..selalu mkn durian mmg mkn kat situ juga, malaas nk bwk balik sebab takut dpt yg busuk secondly sbb malas nk buang kulit durian tu nanti..hihihi

maira said...

waaa... bestnya makan doyan... :)
berbelanja lebih sket untuk durian memang worth it lah :)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

sadapnyerrr ..

Rinna said...

Hmm...sedapnyaa durian tuh.. :)

Mirul said...

semua pasal makanan jew...
ngee~

♥MiZz-siHa♥ said...

menarik kuih tu...nmpk sedap...cantek die buat..

rasp said...

nama kuih tu puteri ayu...
agaknya kenapa ya namanya gitu???

ooooo durian...
all time favvy...

SURIA AMANDA said...

besttt...tp x leh mkn sgt kan..x baik utk wanita preggy...sedih...

Shat said...

wah~~ puteri ayu~~ kuih sedap~~ fav bile bulan pose~~ ade rupenye jual bile bukan bln pose~~ heheheh~igtkn time bulan pose je muncul kuih tu~

Delimasari said...

dgrnye mcamtu le Durian Musang King == sedap x terhingga = lom rase lg