Klik Jangan Tak Klik

Friday, November 19, 2010

Korban Hari Jadi

Tajuk...kan main lagi
betullah kan Raya Haji
pun disebut sebagai Raya Korban
pastu sambut lak sekali dgn Hari Jadi
my Abah...

Kena cerita dari mula
ada org tu
(Mr Y kena lagi)
orang sibuk nak raya
dia pulak sibuk kena keje

pandai dia takut aku melenting
bg tau last minit
nak kata lagu apa
suami kan sabar jelah
dah mmg kena standby nak buat lagu mana
"berkorban apa sajala" jawabnya

Apa kene mengena pulak gambo teko besau ni
saja jer ambil sebab kiutla
teko besar ni dekat dgn tempat Mr Y keje
Mr Y kata kalau weekdays
Teko gergasi tu keluarkan air...
lepas tu hantarla Mr Y pi keje
sedey sungguh

Sampai2 my mum tengah sibuk "mengerjakan"
daging korban untuk diagih2kan kepada anak2nyer
sampai2 tanya mana Mr Y
bukan tanya aku pun...aku tak sampai hati nak call
bagi tau my mum Mr Y takde...sampai baru kasik tau
nak2 Abah aku la mesti frust sbb Mr Y selalu rajin melayan dia berborak

Dah pesan dgn my mum mau daging saja
tulang tak mo...lecehla...daging korban ni tak leh buat main
tak leh main buang2 gitu saja...
nak kena tanam..kang tak pasal2 menanggung kat akhirat..
plan baek punyer ingat nak buat rendang
yelah kan aku tak buat rendang tahun ni

Aku tukang siapkan meja makan sementara tunggu my eldest brother
datang...plan nak buat pun lepas asar

Mak aku masak bess2 punyer...rugi Mr Y takde
saja nak bagi jeles...tp MILkan mana buleh lupa menantu dia
awal2 lagi my mum dah siapkan bekalan untuk Mr Y

KFC pun ada....sebab Abah teringin nak makan

Ini pun sebab nak meraikan birthday abah....
ni bukan tulisan aku yer..kang ada yang kata awatla tulisan cam kanak2 Ribena
Ini tulisan my niece
pandai jawab aku suruh dia tulis
"Selamat Hari Jadi Atuk"
dia kata ni hadiah ni dari makteh...makteh kan anak...kenala letak untuk Abah
pandaila ko menjawab yer

Siap ada hamper...anak bongsu bawak...

Sebelum makan mintak adik bongsu
aka ustaz rock ni bacakan doa selamat
semoga keluarga kami bahagia dunia & akhirat
serta dimurahkan rezeki amin

kalau kita org jumpa adik beradik mmg riuh rendah ler jawabnya
hensem tak potret gambo abah aku kat belakang tu
hehe

Ucapan untuk Abah
Selamat Ulangtahun
Semoga dipanjangkan umur
&
diberikan kesihatan yang sempurna
itulah doa aku setiap kali lepas solat
takde yang lebih berharga & membahagiakan
didunia ni selain melihat ibubapa kita juga bahagia

tunjuk last sekali sebab mmg tragis
yeye jer beli kek ni
patutlah masa beli cam tak sedap hati
tak sempat korang nak tengok apa
ayat kat atas kek tu
terjatuh sikit jer dah jadi rupa tu tapi
fragile sungguh

takper yang penting rasanya sedap sgt
macam ice cream kek
Nama kek ni
"chocolate chip walnut"

oklaaa tu saja
"Happy Weekend U all"

Psst: Itu jela citer Raya Haji...walaupun satu hari jer tetap meriah walaupun tanpa Mr Y tercinta huhu

24 comments:

mama tisya said...

happy busday to your abah..raya haji pn panggil raya korban:)

husaynrazak said...

ade ke raya korban mkn kfc.. hehe

y@n@ M!B said...

epi belated besday to ur dad sis!
isk mmg haru tgk kek tu..biar buruk tp sedap..! ye dak? hihi~ =)

hepi holiday sis!

Mimy Hamid said...

macam sedap je kek tu?? sedap tak...hepi besday pakcik /uncle...semoga murah rezeki panjang umur...

Khumaera Ismail said...

meriahnye..raya sambil smbut besday..maera pun same.. =)

mr.curly said...

hepi besday tuk abah !!!.. tp ble tpandang teko beso tu tingat lak cam " ayah pin" punye.. aduhhh

Mohd Nasri Md. Nasir said...

hepi birthday abah..oppss..ayah kpd blogger posh76..hehe
semoge sentiase dirahmati-Nya

Softtouch [Hanim] said...

hepy birthday utk abah sis...semoga pjg umur n diberikan kesihatan yg sgt baik..meriah lah umah parents sis anak cucu mai...ala syg kek tu jd rupe gitu, xpe yg pnting sedap...

cacing said...

tulang lembu la best!! leh wat sup tulung.... nyum3!

Hanis Azla said...

klu ada family gathering mcm ni mmg havoc jdnya.. semoga abah awak dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umurnya..

fikaryna said...

mmg tragis kek 2..tp rase x berubah kan..huhu..

moga abah nya panjang umur dan sihat sll..

Abu Luqman said...

selamat hari raya dan hari lahir

-aNida OtHmaN- said...

selamat hari lahir UNCLE......

bestnyaa ada anak-anak mcm nieh..sume meraikan...bila hari bahagia...bertuah nieh......

musim korban..so tema menu sume daginn JAA...ehehhhehe

kek nampak sdP.

Dee said...

happy birthday to abah posh..moga sihat selalu, murah rezeki, pjg umur..amin..

Rinna said...

Heppi Belated Besday tuk Abah Posh. Bestnyaa.. celebrate ramai2..makan2..kan.. meriah.. :) Hmm Kepci..sedap :)

Chaoi said...

hepi besday utk ayahanda kamu..hehe

melle. said...

haha baru nak rasa pelik kenapa ada kfc

Lady of Leisure said...

happy belated birthday to your dad, moga sentiasa diberikan kesihatan yang baik... :)

atty's said...

kty pun just beraya ngn anak2 je..along kena keje..

selamat harijadi pakcik..

J.M.R said...

tahun dpn leh raya ngn Mr Y lak..jgn bg dia kije awl2..hehehe

Rama2Ungu said...

aiyak...kek tu eksiden eh..sian keke tu....takpe..janji sedap...happy belated besday la kat ayah

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hapie belated besday to ur abah..alamak kek spoil la...xpa la..janji sedap kan.. :)

rasp said...

hepi belated b'day to ur dad sis..
cian tgk kek gitu...
tapi takpe, asalkan kesedapan maintain no hal hehehehe

el said...

syoknye mak msk mcm2...
el just msk rendang mil lak buat ketupat
mlm pulak el msk nasi myk
x dpt nak wat n3 sbb dah x larat..sibuk lah ngan kenduri wiken lepas