Klik Jangan Tak Klik

Friday, November 19, 2010

Banyak banyak buah

Aduiii!!! sibuk sungguh hari ni
mmg takde masa langsung nak bercengkerama dgn
blog aku ni apatah lagi nak beramas mesra dgn korang

Next week pun mesti busy gak
Nak pindah lagi...tak habis2 pindah
letih!!!!!
banyak dateline nak kejo ni
Masa ni aktiviti blogging harusla dikurangkan

Sementara terhegeh2 nak upload citer Raya Haji
meh kita makan buah dulu bley

tapi pagi2 amalkan makan buah pun bagus untuk kesihatan
local fruit paling aku minat sekali
GUAVAlaa
huiissh tak nak kalah nak cakap omputeh gak
aka
"Jambu Batu"
cakap org melayu

tak kisahlah yang seedless ke atau ada biji
janji Guava mmg fav aku

Masa soping groceries hari tu terjumpa
serbuk asam boi ni
kecik ajer...rege sepeket tu RM2...
mahal gak tapi puas hatila jugak sebab boleh la guna banyak kali

Kalu ikutkan everyday la jugak before lunch aku
mesti makan guava
2 hengget tu pastu seciput ajer

Baik aku potong2
siapkan dari rumah pastu leh bawak bekal pi keje
tak ke brp bnyk jimat daaa & terjamin kebersihannya
hehe

Aku kalau makan buah tak suka buang kulit rugi
kulit tulah yang bnyk khasiat...especially macam apple
tapi mangga tu kene buanglaaa...tengok buahla jugak

Kot2 nak selim mmg elok sgt amalkan makan Guava
&
kandungan Vitamin C pun tinggi bagus untuk kulit
&
boleh kurangkan kolesterol

nak tau lagi korang google la sendirik yer

sekian wassalam
(harusler bersupan santun sikit hari Jumaat ni hehe)

Psst: Pelik air jambu batu langsung aku tak minum...tak tau naper










22 comments:

Mr feckry said...

banyak dapat vitamnin

sue said...

Kena rajin mcm akak nih..makan buah...
Mauuu kurusssss..heeee

y@n@ M!B said...

saya pun minat jambu..tp idak la addicted cam sis..hehe..ikut mood br mkn =P

Softtouch [Hanim] said...

rajin sis mkn buah, sy ni xbape suka buah jambu nie...tp byk yer khasiat dia...

fikaryna said...

masa hamil ni ryna pun banyak makan buah jambu..katanya elok utk kulit baby di samping vitamin utk mama nya..

kalau jambu cicah asam boi..pergh..mmg nuym2..huhu..

Dee said...

my cousin jual jambu..asam my makcik buat sendiri..sedap sgt..lps tu jus jambu dia campur blended kulit jambu n biji jambu..sedapnya..tp i xleh minum byk..semput...hehehe..

Kniedaz said...

suka jambu batu gak ^_^

Just Call Me Bitt said...

sedapnya..tapi makan bila gigi goyang buleh tercabut sendiri gituw..akkekkee

ratusiput said...

aku pun sama beb hantu jmbu tp aku ske yg lembut2...skang yg ngah top jambu pak ucu...siap air jambu bagai...tp asam dia mmg sedap...tak masin...tak asam...seckup rase..

nurkass said...

i like guava too..mintak sikit..hehe

-aNida OtHmaN- said...

adoiii JAMBu nie kalO cicah ngan KUAH sambai belcan sdp nie....yummmy....

Rinna said...

Hmm..sedapnyaa..jambu batu..letak asam sedap..tapi jambu batu asam nie tak leh makan selalu.. :)

ilyana said...

mkn bua mmg bagus utk kesihatan..lately yana suke mkn buah kiwi :) byk vita c..tp jambu batu mmg best kn...rangup jer..

Nadiah said...

Tapi orang2 tu pesan jangan banyak makan buah jambu ni nanti our private part berair dan jambu ni sejuk tak sesuai untuk orang perempuan.

adda said...

sedapnye jambu batu. kalau cicah dgn asam lg sedapp// psst.. posh dh takde shoutbpx ke?

melle. said...

air jambu batu sedappp

Lydia said...

Hi, nice blog & good post. overall You have beautifully maintained it, you must submit your site for free in this website which really helps to increase your traffic. hope u have a wonderful day & awaiting for more new post. Keep Blogging!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

masa preggy dulu suka sangat makan buah jambu nie sedap....

rasp said...

sis, i suka air jambu batu yg sejukkkkkkk....
sedap banget!

ERMAYUM said...

memang healthy but kalu letak asam masins tu bebayk jadi tak healty la pulak :)

happy birtdhay to your abah panjang umur murah rezeki :D

el said...

giler punya meleleh daaaaaa
nakkkkkkkkkkkkkk

PisangGorengKeGorengPisang said...

sy pon suke sgt mkn jmbu batu la ni kne stopla dulu sb ade terbaca tuk yg nk kn hamil xelok katanya so sy stop cme melihat je org2 mkn wlupon terliur..aduh sbr je lah...setiap kali lalu je time wktu kje sb ade org jual kt tepi jln tu..meletop jmbu sdp sesangat...tp sy gntikn ngn buah yg len mkn ngn petis uih mmang the bomb..hehe