Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, October 19, 2010

Smokey eyes by CHANEL

Ingat tak entry ni aku ada mention pasal buat makeover
meh sini nak story sikit
Invitation ni dapat pun sebab Chanel tgh promo new foundation
Vitalumiere Aqua, Ultra-Light Skin Perfecting Makeup SPF 15
sangat sesuai untuk dry skin yer

tapi ada tapi nyer...just make over untuk muka jela
rambut & photoshoot takdelah
sendiri bikinlah....

So inilah antara barang yang mekap artist tu tenyeh kat muka
untuk makluman korang harga new foundation to RM158
mula2 ingat nak beli tapi alahai keciknyer botol tu
baik aku stick dgn MAC..cuma yang bagusnya
foundation ni bila letak kat muka mmg tak terasa langsung macam pakai
foundation....ringan ajer...and hasilnyer mmg cantiklah
(kot tak cantik pun buleh jadi cantikla hehe)
sebelum guna kena goncang2 dulu yer

Banyak jugakla tips mekap yang aku dapat
So dia dok tanya aku nak mekap macamana...aku sendiri pun tak tau nak
sebab kalau aku pilih natural rugi pulak...
nak yang ala2 p function..pekat sgt....
harus la pilih mekap yang debomm sikitkan
bukan senang org nak mekap muka aku yer...aku ni cerewet sikit...
alang2 free...hehe

Jadi aku pun memilih

**

**

**

**

**

**
teknik smokey eyes..gambar ni diambil
masa dah balik kat rumah
so mekap tu dah kurang sikit
tapi kalau tengok real mmg lasting
ialah dari noon time sampai ke malam

kalau ikutkan betul2 teknik mekap ni
bukanla senang jugak...aku mmg tak berani even masa dia buat aku dah risau
sat lagi camana aku nak balik...kot jadi mata panda pulak

tapi bila dah habis mmg terkejut kucingla aku
bila hasil nyer WOW...cuma aku nak buat sendiri aku lum berani lagilah
yang penting kena pandai blend...
takut bila dia asik dok tenyeh eyeshadow kaler gelap ajer...
mata cepetkan..kot mata bundar tu takpelah jugak....
aku rasa kalu pasang fake eyelashes lagi meletop letop hehe

sebab aku dok tengok dia
buat punyalah lama nak siapkan mekap mata jer...
part lain macam blusher...lipstik mmg dia buat lite2 jer
sebab nak fokus kan dgn mata saja....
kalau semua terang benderang udah macam opera cina pulak hehe

time ni guna flash.......

tara!!!!! inilah hasilnyer...lipstik tu mmg lite ajer.....not really a lipstik just a lip gloss...
tapi mmg besslah guna Chanel ni...
pastu adala a few sample dia kasik aku
(lagi sekali...kasi post new entry yer...)

komen mekap artis tu...smokey eyes sesuai dgn aku sebab mata aku walaupun tak berapa nak besar tapi cam memanjang...& look sexy (sexy ker???huhu)
..dia yg kata yer bukan aku
aku terima jelah dgn hati berbunga2...yelah lepas habis session tu pun dia takde pun nak paksa2 aku beli barang
(tu yang aku suka..kalau FREE kata FREE yer jgn nak suruh2 aku beli...unless aku rela hati nak membeli)
...tapi mmg aku suka sgtlah
tapi nak buat sendiri still tak berani lagi...konfirm jadi mata panda hehe

psst: Lipstick pun harga RM95....mak aii kalu MAC pun aku dah gigil walaupun RM65 ajer
nikan chanel...takperla janji merasa di makeover hehe

31 comments:

Bitter Sweet said...

cun!! aku pun suke tgk orang make up smokey eyes

Nuroll said...

sukalah tgk....baru ingat nk try CHANEL CP ngan eyeshadow tue.....

fikaryna said...

lawa tapi mahal jugak eh..

kalau nak g function wat smokey eyes mmg menyerlah..

Softtouch [Hanim] said...

cantiklah sis mata tu. ..sis putihkan..bila buat smokey eyes tu nmpak mnyerlah...

A D I A said...

i pun duk belajar kat youtube buat smokey eyes ni, tapi i rasa i kurang sesuai la makeup mata camni :(

Ciklinn said...

huhuhuhuh ciklinn tingin nak buat mekap smokey eyes ni...

yerlor.. MAC pun boleh buat jari2 ku gegel membayor.. hahhaha

ratusiput said...

ni smokey lite2 gak ni...kalau betul2 punye lg bundar mata ko...tp mmg cantikla dia wat mata ko ni...seksiissss....kena lak ko putih...cun beb!~

☆ lieya latif ☆ said...

e'eh sis, cantik sgt...siyes nampak naik wajah sis tau...betul2 masuk ngan make up smokey eyes tu.....nampak mate galak n ceria tau.....

lieya kan sis suke layan care makeup smokey eyes kat youtube, mcm2 ade sis....kdg2 tu tgk mcm senang jek dieorg buat.....huhuhu tapi sendiri buat terkial2....

ape2 pun mate sis mmg cantik..

SURIA AMANDA said...

cantik dan sgt jeles Lisa tau..x pernah meras mekap free ni...

mahira oya said...

sgt suke smokey eyes..

rasp said...

pandai dia makeup sis...
bertambah2 seri u...
kalo dah buat smokey eyes, lelain tu memang kena tone down kan sis...
syioknya kalo pandai makeup kan...

lady XOXO said...

nice tip sis.. cantek ar

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cun la beb...smokey eyes nie memang cun sebenarnya....antara berani n tak jerk nak mencubanya...

rATu kEBaYA said...

posh... sy pun suka jugak smokey eyes ni.. nampak cantik gitu...

tapi smokey eyes ni untuk mata posh mmg menarik... ayu gitu..

zura@iwan said...

cantekkk...buat i x pandai nk make up bagai..hikss

NURULekmiRabat said...

wa..cantk and look different..sweet and the same time gojes. haha..chanel la plak,mahal r..patut kualiti best jek

y@n@ M!B said...

santek sis mekap smokey eyes tu..sy pon tingin nk blajo..nk pakai lite² pon x brani lg..tgn x brape nk berseni..tggu pi klas mekap br leh try tepek kt muke sendiri..hehe~ =)

NUNU EERA said...

wah.. mekap smokey2 eyes ni nak g mna sis..?? ;)

MiYOKO TACHIBANA said...

sis, cntiklaa... :)

teringin gak nk beli brg2 chanel nii..tp, cam mahal...

makdara TERdiva said...

wowowo!! mata ko terus jadi molat!..cantik beb!

tapi aku masih belum pas utk buat mata kucing yg pakai eyeliner tu..seb baek mata aku besau so, x pakai pun x pe, nak pakai aku suruh la adik aku pakaikan..haha!

Lady of Leisure said...

sangat cantik la posh... aku teringin gak tapi tak reti nak make up mata sangat huhu

atty's said...

cantiknya posh..dah ler mmg modelnya lawas..

rossoneri said...

tunggu kaya je lerr baru ley pakai chanel

Dee said...

cunlah..dee pun kdg2 mekap buat smokey eyes sendiri2..mcm pandai tp x..hahaha..janji x comot sudah..

Dhiaqiud said...

nk blaja mekap gak...

ieda said...

beb .. haku punn teringin nak buat makeup mcm tuu .. kalau dpt nak jugak , nama pun free sure grabe it .. :))

cunn beb .. seyes ... macam amoiii khikx3

::PoRcUpiNe:: said...

cantik lah smoking eyes tu...
salu smoking eyes mmg guna kaler yg gelap2 je erkkk....

foundation channel tu cm menarik..
tpi harga dieeeeee.....fuhhhh

mummysyafie said...

cantik dear..tapi nor kalau buat smokey eyes ni mesti comot lepas tu. sebab mata sepet..hihihih...

mJ said...

wahhhhhhhhh mantop nyah!!!! aku mmg suka smokey2 eyes nihhhhhhhhhhh....lawoooooo

Mimy Hamid said...

aku pun suka mekap smokey eyes buat aku galak dan sexy...auuwww nk jadi kucing laa..ko nya mata mengoda je

Rinna said...

Aiayoo Amoi manyak cantik wooo!! vely the cung laa.. :)