Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, October 19, 2010

Di Mana Kan Ku Cari Ganti MTV sempena kempen P. Ramlee

PLEASE SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY



Aku teruja sgt dengan MTV
" Dimana Kan Ku Cari Ganti"
Sempena Kempen memperingati Tan Sri P. Ramlee
tengok semalam kat Astro terus jatuh chenta
rasa cam nak nyanyi ajer
(jeling kat Mr Y jom karaoke balik kang hehe)

tapi dlm masa yang sama terasa sebak jugak tengok video clip
tu mmg menusuk ke kalbu
yelah P. Ramlee kan legend sampai bila pun kita semua
takkan lupakan beliau dalam industri seni tanahair kita

Gabungan mantap dari artis2 terkenal tanahair
cuma yang spoil Bunkface ala cam nak tak nak jer nyanyi
(korang ni betullah)
tapi paling bess Ning Baizura & Dayang Nurfaizah
suara power
pandaila lagu ni diimprovise tak rosak langsung lagu tu

Artis yang terlibat

KRU
Aizat
BunkFace
Stacy
Ning Baizura
Dayang Nurfaizah
Atilia
Shahir
Lan The Typewriter
Ella
Jac
Vince

Alfatihah untuk Tan Sri P.Ramlee
semoga rohnya beliau dicucuri rahmat
dan ditempatkan bersama sama orang yang beriman
amin...
1929-1973

Tak boleh nak bayangkan kehilangan org yang kita sayang
jadi hayatilah seni kata lagu ni
kalau ada yang berselisih faham tu cepat2 la berbaik semula
manalah tahu giliran kita pula
(Mr Poposh sakit pun aku dah tak keruan)

Dimana Kan Ku Cari Ganti

Hendak ku nangis
Tiada berair mata
Hendak ku senyum
Tiada siapa nak teman

Kalau dah nasib
Sudah tersurat
Begini hebat
Apa nak buat

Di mana kan ku cari ganti
Serupa dengan mu
Tak sanggup ku berpisah
Dan berhati patah
Hidup gelisah

Alangkah pedih rasa hati
Selama kau pergi
Tinggal ku sendirian
Tiada berteman
Dalam kesunyian

Dunia terang menjadi gelita
Cahaya indah tiada berguna
Keluhan hati mu membawa derita
Kini kau jua tak kunjung jelma
Di mana kan ku cari ganti
Mungkinkan di syurga
Untuk teman ketawa
Menangis bersama
Selama-lama


Psst: Ulang tayangla berapa banyak kali pun tetap tak jemu nak tengok cerita beliau

12 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tadi dengar lagu alibaba (p.ramlee) kat sinar fm..hahah sangat klakar lagu tue..

-NiD's- said...

best lagu nie..ngan ARTIS yg dok ada...memang SUPERBlaaa...
"DI MANA KAN KU CARI GANTI"

zura@iwan said...

layan cita P.Ramlee sekali sekala best gk kan...ehhe

ratusiput said...

yela sme citer2 n lagu2 dia sampai skang still sedap didengar...

cicakgirls said...

lirik lagu ni cantik tersusun :D

tiefazatie said...

erm..sedih lagu nie menusuk kalbu..

ieda said...

memang best giler kombinasi penyanyi2 terkenal kita .. paling x tahan suara juara af .. perghh mcm suara p.ramlee jer :))

Lady of Leisure said...

nostalgic habis hehe...
btw poposh sihat?

qellissa said...

lagu2 and filem p.ramlee mmg best2..x jemu lah even tgk dr muda smpi sekarang still nak tgk and dgr lagu2 n filem2 beliau

si biskut said...

sedap plak dgr versi baru nie...fresh sket..paduan suara yang mantap.

mummysyafie said...

ada nampak entry yang sama kat blog lain la dear. ni salah satu job dari nuffnang ke?

Mimy Hamid said...

anak seni yang betul2 jiwa seni..karya nya disegani dan diingati..Alfatihah