Klik Jangan Tak Klik

Monday, October 18, 2010

yeeehaaa!! training is over pass ker???

Lega aku minggu membosankan
sudah habis....bayangkan semua training pun aku kena attend...
mau tak pening...mcm2 input masuk

first training hard phone....canggih phone ni...tp aku cakap dgn boss aku tak mau guna
bley....I prefer phone analog
(kunun2 nak cut cost)
...bahaya ooo phone ni mmg la mcm2 boleh buat
semua recorded tu takmo la aku
buat leceh jer
so I guess suit for bosses jerlah hehe

The trainer...mati2 aku ingat dia malay...muka sebiji cam malay
nama lak Julianna...sekali tengok2 mixlaa...

budak2 call centre yang tgh training...aku observe jer

Walaupun sekadar observer aku still turun padang kena tau serba sikit pasal system
canggih manggih ni...mau tergagau gak....yelah aku manala ada background IT
takat blogging tu lepasla

pastu training kat dalam server room....punyalah banyak server
naik pening kepala aku tengok lampu lip lap2

tapi kalau bab2 camni buleh ler bagi aku
lepas ni siapa nak main2 call mmg tak lepas
tahu2 dapat bil..bil tu pulak company boleh alter kalu tak nak telekom rate
masak...kalau selama ni keja ada freedom lepas ni semua kena control...
Patutlah CALL CENTRE selalu high turnover

Psst: Training ni syioknyer tak payah keje...tapi tak syiok nyer tak bole blogging...tapi habis training kene gak sambung kerojer yang melambak2 tu huhu

10 comments:

zek said...

patutla selalu bz, bayangkan kalau beribu panggilan sehari..

Just Call Me Bitt said...

wahh lama dah tak nampak tempat server cust..hehehe lama dah tinggal dunia reality IT...skang dok berada dlm alam maya jek...hehe okeh2 p sambung kerja....selamat bekerja, sentiasa ceria ketika bekerja yer :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bestkan dapat g training skali skala....

nisa said...

salam kenal dr saya...wktu training la paling best!kepala pun tak sakit pk keje..hehehe

ratusiput said...

kalau ade geng best gak layan training ni...takla mengantuk sgt.kalau sorang mmg keras beb..

rasp said...

a'ah laa trainer dia nampak cam malay kan...
training kalo ada makan2 yg yummy lagik best hehehehe

Ms AiReEn MoHd said...

aku ni da lame x dtg blog ko..terkial aku cr chat box ko da tak der ker aku tak jumpa....huhuhuhu...

ieda said...

best nye beb .. training mcm nie patut ada pada setiap co kan .. biler co den nak buek nieh .. sure aku nak joint :))

Softtouch [Hanim] said...

sy xpernah pg training2 nie..teringin jgk...

NUNU EERA said...

i yg ade bground IT ni pun xlps kadg2 nk solve psl IT.. huhu..