Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, October 19, 2010

Semua berbayar takde FREE ker

Aku sebenarnyer tengah tension ni...
sbb SD card aku buat hal

tetiba tak leh baca kena format pulak
hancur luluh hati ni...makan tak lalu...tido tak lena
dok pikiar camna nak recovery balik fail dlm folder
tu....

Jenuh gak aku googgle tapi semuanya hampeh
kata free software rupa2nyer kena bayar

Mula2 happylah terjumpa dgn photo rescue
yang kunun2nyer boleh menyelamat gambar2 dlm SD tu
mmg ler boleh katanyer tapi bersyarat
kene bayar...penipu!!! kata FREE software
rupanya free download ajer tapi kalau nakkan gambo2 tu kene register & bayar
bukan murah pulak tu
kalau dah convert dgn USD
kot boleh recover semua kalau tak bley tak ker niaya

Pastu Mr Y tengok aku dok murung
buat apa pun takde mood
dia cubala bawak kepada kengkawan nyer yang agak2 IT expert
tapi hampa depa kata tak leh buat apa
sambil perli
"apa kata ko repeat balik"
eeee rasa cam nak lemp ajer....aku kata kat Mr Y buleh ler kasik sponsor

tapi dek sebabkan tahap kecerdikan IT & kesungguhan kaki blogger cam aku ni
yang tak kenal erti putus asa
akhirnya aku cuba cara aku sendiri
iaitu dgn print screen setiap satu gambar tu lepas tu paste kat Paint
walaupun kerja ni agak renyah & hasil gambar kureng memuaskan
takperla janji aku boleh update the entrykan
bukan senang yer mau jadi blogger

Siapa pakar2 IT buleh tulun ka camna nak recover photo dlm SD card yang problem
tu...ada google kata kat kedai gambar boleh recover balik gambar tu kalau diaorang ada software...nanti aku cuba tanya...kalau ada aku share ngan korang yer
buat masa ni ...ini jelah yang boleh buat huhu

Psst: Just nak bg tau lepas ni kalau tengok gambo aku cam tak clear untuk next entry layan jelah yer...aku dah phening tak tau nak buat lagu mana huhu

15 comments:

ieda said...

yer lah beb .. kalau software2 kat google nie , banyak penipu .. kata jer free last2 kena bayar lak .. memang tensi ..herghhh ..
dah lah SD problem .. kenalak tipu .. dib baik mu yg x cerdik IT ada cara .. ok aper .. kalau den mauuu tanyer org huhuhuhuh

Lady of Leisure said...

huwaaa kesian posh.. aku pun tak reti nak tulung lagu mana.. sebab ku agak buta IT huhu

y@n@ M!B said...

alemak sy pon xtau nk wat cane klu gbr da corrupt ke apa..klu sis dh find out the way khabaq na..hehe~ riso gak kn tetibe jd kt sy..mana nk tau -__-'

ratusiput said...

em masalah gak camni ekk...tp aku pun tak bpe pro hal2 camni...kite tggu kot2 ade blogger lain leh tlg ke..

SURIA AMANDA said...

alahai..kesiannya akak..Lisa pun x tau tapi setuju kalau cuba tanya kedai gambar..den ni buta IT kak..

☆ lieya latif ☆ said...

sis, u print skrin n save tu kire kreatif jugak...takpenah tepkir pun care....blur pun blur ar, yg penting dpt selamatkan gambar2 tu.....

atty's said...

nanti kalo dah solve problem..posh kasi tau ye..posh buat camne

Bitter Sweet said...

posh, ko baca link ni..hope it will help

http://echopunya.blogspot.com/2010/06/to-sin-yee-thanks-for-everything-baby.html

mummysyafie said...

dear..nor pergi kedai gambar satu pun give up. sian dari satu kedai masuk satu kedai taw..

kalau u dapat nanti jangan lupa share kat mana yer?

sebab tu blogger macam kiter ni kena ada back up camera kan..

Dee said...

sy pun buta IT..hapa benda pun x tau..

Nobita Sensei said...

hoho...masalah gak tu..

Eri-chan said...

i x dpt tolong u la..i pun x tau..kesian u ek..blogger tegar takde citer bergambar mmg tak syok kan

CikLilyPutih said...

penah kena cam nie dulu posh but tak leh nak diselamatkan lah.. terus buat back up pas case tu

Jia Sensei said...

bagus btol.
semangat mencuba akhirnya berjaya juga.
tahniah ye.

Mimy Hamid said...

oooooooo baru aku tau leh recover..maklum la buta it...hiks