Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, October 20, 2010

Special K.....jom siapa nak diet

Morning semua...tak reti bagi salam ker???
biasalah sampai office saper jer yang terjumpa
morning...morning..morning...sampai lenguh lidah
nak bermorning...tapi bagus untuk mengeratkan lagi sillaturahim
& kemesraaan

So cam biasalah kan aktiviti raya baru jer habis harusla berdietkan
So aku dok tengok iklan Special K ni cam bess jer
model iklan nak terai sarungkan jeans tapi tak muat
(pernah mengalami tensen oooo)
so dia gantikan K Special as a replacement meal
2 minggu lepas tu dah boleh sarung...
perut pun kempis

Mmg ler jeans aku masih muat tapi kalau dapat selim lagi
lagi ler bagus...
(aku senang jer nak tau badan naik ke tak bila jeans rasa sendat semacam...mau nangis ooooo)

Dah beli RM10.99 jer okla kan
la ni aku ganti untuk one of meal
contoh either..breakfast..lunch or dinner
so far aku replace untuk breakfast or dinner
(malam kan tak elok makan berat)

Nila replacement aku untuk breakfast..aku bawak susu kotak+K Special dalam
tupperware...mak aii kenyang sampai ke lunch..
yang bessnyer kalau dah terendam dlm susu tu
mungkin ada yang tak lalu nak makan
udah macam makanan babykan
tapi aku terai takkan nak membazirkan
lagi sedap...ibarat cam makan nestum...
tapi kalau nak makan gitu as a snek pun boleh
...harap2 leh ler selim hehe

Tapi aku ingat kalau betul2 ikut ditambah pulak dgn exercise mesti
lagi senang nak kurus...dari berdiet dgn ubat
baikla pilih cara yang sihat
betul tak

Kalu korang rajin ..korang leh p kat website Special K
ada diet plan yang betul
tapi ala2 omputeh laaa


psst: Now tiap2 malam ada "Desperate House Wife" bila tengok body diaorang rasa teruja nak exercise balik...tapi pemalasnyer yang amat...huhu

25 comments:

Mr feckry said...

aik diet ke

sue said...

Uuuu..bleh bertukar ker menu ni nampaknya. Maklum la..i pun nak diet juga..hehhehehhee

Wahida Nasution Thakhrim said...

special K makan tanpa susu pun sedap..

Dhiaqiud said...

obses ngan kurus ke ni?

atty's said...

leh terai nie..

☆ lieya latif ☆ said...

biar betul u sis...u dah slim melim pun nak diet...bagus u sis...kesihatan pikir dulu kan....

lieya ni pun sebenarnye kaki diet...lepas bersalin nanti insyaallah mmg kembalik kepada rutin laaaaa ....diet...diet...diet heheeheh

Softtouch [Hanim] said...

sesuai ngan saya...kenyang yer sis?nk cubelah...nk kurus nk kurus nk kurus

rasp said...

u nie sebenornya dah selim melim sis...
tak buat apa2 pun dah gorjes tau...

i pun ada beli Special K nie last wiken, tapi leh plak lupa beli susu...
This wiken nak gi beli susu plak baru leh makan...
makan saja kang takut tak kenyang hehehehehe...

Rinna said...

Wahh makin cantik dan sihat laa Posh lepas nie.. :)

Beattey said...

semoga berjaya mak poposh..

aku lak bile ler nak kurus,,

ratusiput said...

aku pun dlm proses mendiet ni..tp tak heavy la...lite2 je...control...

makdara TERdiva said...

aku nak kurus...nak kurus..nak kurus..nnti baju nikah x muat..ops!

SyaNa said...

badan gabby lentikkk tu
verangan gak nk badan mcm dia :p

sye pn da start amik cereal as bfast

-NiD's- said...

sis u diet kew???dh kurus kan.....dh chantiklaa.....hermmm kotler sy nie haa kena makan menda alah nie..makLomlaa bak BelOn Odara beterbangan di angkasa........hihihiihii......

zura@iwan said...

u kan i tgk slim dh...nk diet lg? hehehe...tp x per utk ksihatan gk kan..

y@n@ M!B said...

hoh! sis pon minat tgk desperate housewives?? perghh mcm mak sy la sis..x pernah missed dia tgk cite tu...haha sy xsuka maybe sbb sy blom ke alam tu lg kut..ngee~ =P

el said...

ada jugak yg jual special K bar tu kan..tu lg sng kot mkn..dr mkn cam ni taruh susu bagai..el mmg x lalu...tp mmg betul ke leh kecikan suar jeans hehehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah cam menarik jerk....nak kasi perut nie kempis balik...

Mimy Hamid said...

hahaha terus teringat iklan butang tercabut...ko dah makan yer special K..apa special sgt ke?? apa beza ek

Iera said...

nk try jugak la..

ieda said...

yes .. this what I take .. heheheh tapi lately dah campur dgn ots .. ok kan :)

u dah maintain slim beb .. kalau u kuwogh layie nanti nampak cengkung sgt .. no more cunnn :))

AngahSayang2314 said...

ikkk dah kurus pun nak diet ke??? hehhee

mummysyafie said...

posh...kalau macam camtu je ok tak? tak perlu tambah susu..kira sambil ngadap pc sambil tu kitak kunyah special K ni

SYANI said...

Kak Posh,
Kat mana nengok Deperate Housewive hari2??

Delimasari said...

bagus tu!!! nk cuba tp ada
kemalasan melanda