Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, October 20, 2010

Berbaloi kalau selalu ada function

Aku tau kaftan mmg sgt pofular la nikan
baju yang biasa kita buat sebagai baju tido dah dikomersialkan
menjadi baju glemer....

Ini antara koleksi yang aku jumpa kat Butik Sg Wang
harga pun tak mahal sgt

yang ni harga dalam RM150..leh kasi diskaun lagi
cuma aku rasa macam glam sgt...seluar nak pakai apa yer
takkan jeans kot....
tapi yang ni aku mmg suka sbb cutting dia nice
cuma tak labuh ajer
kat tepi tu boleh ikat untuk adjust fitting supaya nampak kerampingan
tang waist yer

yang ni korang jgn gelak yer mmg nampak gelobos walaupun saiz M...aku ingat kalau kaftan ni better cari saiz yang kecil dari saiz sebenar kita sebab Kaftan kan macam
gelobos sikit...or longgarkan
tapi yang ni aku tak reti pakai rupanya
malas aku nak panggil SA tu
so aku pandai2la pakai sendiri
rupa2nyer tali tu kena ikat kat leher
rencah jugak la nak pakai kaftan ni
kalau yang rendah ni susah gak
aku yang ala2 tinggi ni pun dok susah nak adjust kan
sebab labuh sgt
so yang ni not my choicela...
harga pun less RM200

yang ni pulak lagiler glam udah mcm artis nak pi anugerah jer
kalau pakai untuk p wedding rasa semacam ajer
unless kalau grand buat kat hotel ok kot
tak suka sebab ada tali ikat kat pinggang
patutnyer tali tu design ikat dekat
belakang barulah cantikkan...

paling aku tak berkenan walaupun kain chiffon tu sgt la bess
munger2 tang dada tu.....tak sesuai
sapala design baju ni
(komen membina jgn mara aaaa)

Settle sudah kaftan kat Sg Wang butik
kita cuci mata kaftan kat ISetan pulak
Kaftan ni aku jumpa kat KLCC outlet jer
kalau pi Lot 10 takde tawww!!!

Cantik sungguh kaler tu
tang dada tu panggil sequinkan
pun i like
tapiiiiiii ada jugak tapinyer

aku tak suka tang ikat kat pinggang camtu
betul2 buat aku tak selesa
almaklumla bukan pinggang kerengga
maybe kalau pinggang ramping cantek kot
tapi overall baju ni mmg cantek kain + kaler meletop
nasib baik pinggang tu ada problem kalu tak dah rembat
tapi ni jgn cakapla mahal jugak walaupun top ajer
dlm RM200 ++ rasanya
(asal harga jer aku kelupaan..huhu)

Yang ini paling aku suka tapi kasi tau rege dulu naaa
less RM400 camtulah
tengok rege pengsan...dok pikir2 mau beli
tapi cam bese aku akan pakai sekali lepas tu dok dalam gobok
kalau selalu ada function takper

tapi kalu tengok design dia mmg korang nangis la mau beli
especially tang lengan...pinggang semua ada sgt selesa
kain pun bess
labuh pun sesuai jer dgn my high

termimpi2 aku baju ni...kalau tak tahan mau aku beli
sabo2 pikir betul....

Psst: Pikir dulu sebelum beli....mau ka tak mau....huhu

36 comments:

Bitter Sweet said...

posh, aku suke yg last tu..mcm kimono..shanteekk gileee!!

Khumaera Ismail said...

baju pink yg 1st tu cun~!! =)

-NiD's- said...

hitam yg las skali chantik....wah termimipi=mimpi nak kan kaftan..tp tatau bila leh dpt....=))

Mimy Hamid said...

aku mmg suka kaftan...tak kesah la body gomok ni..hehe suka giler...beb ko lg la..semua sesuai..body lawa kan..baju last sekali tu aku rasa okeh..tp tak berkenan tang corak..mata aku key

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku pun suka sangat ngan kaftan nie..cantik kan....

makdara TERdiva said...

yg rm400 tu cantik..tp pitam la dengo harge jer..

Amirrah Zawani said...

kaftan pink yg kat sg wang tu sgt cantikkkk... sumpah cantik sgt3...

el said...

ha tu lah el pun suka yg last tu..cam kimono jek

y@n@ M!B said...

yg last tu mmg santekk..sbb tu arga pon santekk kan..huhu~ gaya dh mcm ala ala baju jepun apa ke nama baju tu...?? ^_^

mama tisya said...

dua2 pink suka and yg last skali yg rege 400 tu cantik gk..heheh

Rozita said...

yang last kaler itam tu paling cantik..di mata I lah kan..

Kak Mah said...

pakai pegi keje pun hoccay aper...haku ada 4 pasang dah..ahaks..jangna mawwah..ngandung2 pun sakan membeli haritue... selamba je ler pegi keje..aper ada hal....

A D I A said...

eh cantik pink berlabuci tu. glams. i takde lagi baju kaftan gini, leh la rembat satu nanti. eceh.

zura@iwan said...

cantek2 bdn mcm tu sesuai pakai apa pon...hehe...

Softtouch [Hanim] said...

haahlah yg itam tu cntik...tp rege dia mak aiiiiii mahalnyaaaaa.....

atty's said...

sis..baju yg last ngn pink tu mmg meletop sis..kty pakal gebus.kalo tak den rembat.dah

rasp said...

yg 1st and last u cantik...
tapi yg last tu pun fav i...
rasa cam sesuai sgt dgn u sis...
tapi bila tgk rege..alahai...
lemah longlai i :D

☆ lieya latif ☆ said...

halamak posh.....berpinar aku tgk sumenye wei...gile cantik2....aku mmg suke entry ko ni posh...sbb kebetulan bulan 11 ni nak gi dinner...tu yg tgk belek2 n cari2 kaftan yg cun nie...thanks la posh...u memberi inspirasi pada i tau!

uMMisYa said...

cantiknya posh..kenan aku..tapi mahai benor

ieda said...

semua santik2 beb .. den suker .. den pun tgh cari dress utk glam nite kami .. tapi nak cari yg muslimah sikit .. almaklumlah beb .. den nie bertudung .. kang naya heheheheh

tapi pakai dress mcm nie leh pakai ngan inner kan kan kannnnn :))

AngahSayang2314 said...

alamak cantikkk la... angah pun tengah cari utk wedding nie... bole la bagi tahu kat mana beliii hehehe

MiYOKO TACHIBANA said...

yg last sekali tu mmg cntik gilos...sukaaa :)

Joy said...

bkenan..tp belum berani nk mencuba ;)

mummysyafie said...

dear..kalau i pakai mau nyer macam pegnen lady..hihihi...u pakai cantik dear..sesuai ngan badan u..

ni kena beli ni..kalau tidak nanti termimpi²

Ati Masrif said...

cantikk...sama cantik dgn harga..huhu

Ogy said...

mmg tgh in skrg ni kan...tapi ai tak berani le..ntnti org tegur tya preggy ke? adesss, tu yg tak tahann tu..

n@jwamz said...

A'ah sis...yang las tu nampak schweeeet sgt....corak butterfly nice! tp harge woOOo..kene hembus nafas kuat2 dulu sebelum nk membelinyer...uhuk3

cu734ngel said...

suka yang last tuh jugak...eheheheheh :)

Lady of Leisure said...

yg last tu lawa weh.. :D

mJ said...

yg pink tu cantik yet simple...berbaloi2 dgn harganyer...tp kt kedai mana satu ye? aku kalo sg wang tu mmg hampeh tak tau mana satu nk masuk hehehehe

yg butterfly tu mmg superdupa cantik nyahhhhhhhhhhhhhhhhh...rembat ler ape lagie

NUNU EERA said...

my mom plk stil selesa bbju kaftan traditional(bju klawar).. ;)

Anem arnamee said...

Salam cik:)

erhm,memacam fesyen. tapi semua cun2 what:)

Delimasari said...

wuiiit ==== cantik semua tu!!!

Rinna said...

Posh.. u kalau pakai apa fesyen pun cnatik..semuanya kena.. :)

akmafaizal said...

suka baju rama2 tu..i like

ALoNa Cintamaniszlite said...

tgk posh menggayakan yg kaler pepel tu..nampak berisi sket ler..hehe