Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, September 29, 2010

Nature Republic lagi

Hari ni mood aku nak bercerita pasal kecantikan
yelah kalau nak mekap cantik2
penjagaan kulit
adalah penting yer
imagine kalau kulit muka bermasalah
nak mekap pun payah tapi mmg ler ada penyelamatnyer
leh tepek foundation or concealer
tapi kalu kulit muka kita sihat
tak pakai mekap pun takper
tapi bila pakai mekap lagi ler bertambah keserian wajah
betul tak???

topik yang sangat penting untuk kita kaum wanita
tapi la ni lelaki pun dah pandai nak jaga muka...bukan takat muka body2 sekali depa jaga
bagus2 sedap sikit mata perempuan nak tengok
lelaki ni untung kalau tak berjaga pun muka depa okey sebab kulit lelaki adalah lebih tebal dari kulit wanita

Memandangkan outlet Nature Republic ni kat opis aku ajer
so rajin2 ler aku menyinggah pi perabih duit
walaupun aku bukannya minat pun dgn duta dia ni
namanyer pun aku tak tau

aku citer korean ni ala2 kureng sikit
walaupun aku suker tengok kulit depa yang lawa2
walaupun mekap lite2 ajerkan

tapi mmg pun bukan takat korean ker apa ker
aku pun mmg tak berapa minat tengok TV ...tp kalau aku dah suker terus melekat
macam cerita CAHAYA tujelah
hehe

Meh tengok apa yang aku beli
anti blemish ampoule
sgt2 berkesan sebab kekadang jerawat aku akan muncul bila bulan nak mengambang
jadi ini sgt membantu
yang bagusnyer tentang produk ni
kalu pakai tak rasa apapun perit ker apa macam ubat jerawat yang
lain mmg cooling
sejak aku pakai ni...jerawat pun cam segan jer nak muncul
hehe

Lagi satu produk yang sangat berbaloi2
moisturizer
yang ni boleh tahan berbulan2 yer
jimat sungguh

botol dia kiutkan
kaca tu...tapi mmg worth it sebab tahan lama....kalau pakai pun tak melekit & not oily
cepat meresap kedalam kulit...
Actually produk range dia ada banyak ikut
skin type...so ini yang sesuai untuk aku
sbb my skin la ni mmg dehydrate
masa pi buat facial pun consultant cakap benda yang
sama....so apa lagi kenela rajin2 buat
treatment
kulit kering cepat tua yer compare to oily skin
huhu

Asal beli jer mesti dapat free sample...dapat lagi MASK
bess mask ni kalau malas sgt tepek jer kat muka
biarkan dalam 10 - 15 minit

pastu buang...satu tips aku nak kasik jgnla lepas pakai mask ni gi cuci mukalak
kan ada essense melekat pada muka tu amik urut2kan tak payah letak apa2 lagi
balance pada sheet tu boleh letak kat tangan & leher
so nanti kulit kat tangan & leher pun sekata & sama2 cantik & sihat

So far kulit aku mmg rasi dgn produk dari korean or jepun
kalau local produk mintak maafler yer...
kalau facial pun aku prefer chinese yang buat...
tak leh nak mention lebih2 takut ada yang terasa
sbb aku dah ada bnyk pengalaman dgn beauty centre
ni...

tapi terpulangla pada si pemakai tepuk dada tanyala diri sendiri
yang penting kesan jangka panjang
kalau rasa2nyer produk tu bila pakai
ada side effect cam pedih ke apa betterla jgn pakai
& kalau produk tu leh putihkan kulit dgn semacamnyer better stop jugak
tak ke kelakar muka putih tapi tangan & leher mcm tak sekata jer
kekadang aku pelik gak heboh nak putih...padahal kulit hitam manis tu pun cantik sebenarnyer
yang penting kulit tu sihat

Last sekali masa tngh promo buleh ler dapat beg shopping ni
bagus untuk groceries...besar tu...
selamatkan ALAM SEKITAR yer

Outlets Nature Republic:

Berjaya Times Square, Kuala Lumpur : Lot #01-46, 1st Floor
Mahkota Parade, Melaka : Lot F21, 1st Floor
The Spring Mall, Kuching : Lot #01-121, 1st Floor
Queensbay Mall, Penang : Lot 1F-131, 1st Floor
Boulevard Mall, Miri : Lot FF1-15, 1st Floor (Opening Soon)
Fahrenheit88, Kuala Lumpur : Lot S2-25, 2nd Floor (Opening Soon)
Online Shopping Mall (shop.naturerepublic-malaysia.com

harga pun affordable tak mahal mampu dimiliki hehe
Ada yang bertanya harga mask tu RM59++ leh tahan 3-4 bulan

Psst: Lately ni mmg aku free sikit sebab aku dah tukar bidang kerja....jadilah rajin la aku blogwalking hehe

8 comments:

y@n@ M!B said...

skrg pn sy mcm maken rajen nk try produk² kecantikn ni..sok time kawen idak lerr ssh mekap artis nk tenyeh muka sy ni kannnn..huhuhu~

eh nama duta tu RAIN! ^_^

Softtouch [Hanim] said...

yg mana sesuai tu kita ikut jelah kan sis..

sy pun pelik heboh nk putih tp tgn leher punya xsama kaler..

betul kata sis, yg pnting kulit sihat..asyik tgk blog sis buat sy gedik nk cr skin care yg betul2 maksud sy mask2 semua nie..yg ada pencuci muka jer..

SURIA AMANDA said...

akak rasa ok x kalau kulit mcm Lisa ni pakai mask tuh?kena pakai complete set ke?

fikaryna said...

wah..panjang sggh explanation pasai nature republic..:)

betul ckp posh..yg pntg kulit sihat..walau itam manis..huhu..

qellissa said...

wah promote nampak babe..hihihi..i kan klu u promote mesti rasa nak beli..x tau lah nape..mcm masa u promote biskut cheezel bites tu..hr tu jugak i cr kat kedai..hahaha harus lah try beli ni..

Azmiezas said...

Amboi..lately..dah jd perunding kecantikan ke?...boleh la bg akak tips pasal nk cantek2 ni yer!!...i like!!

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

haish tue la pompan nie byk sgt bende nak kene maintain...
nape kulit muke lelaki relax je takyah nak scrub cuci ape...ok je ;p

NeenaAnuar said...

I tak penah try lagi.. nanti leh lah kenen2 nak cuba! :D