Klik Jangan Tak Klik

Thursday, August 5, 2010

Line Clear baek punyer

Nila dia "LINE CLEAR"
yang banyak member2 Penang rekomen
depa kata kalu nak terai nasi kandar
this is the bess place

Tapi aku sampai waktu breakfastkan
nak buat lagu mana takkan nak pekena nasi kandaq pagi2 buta ni
so pekenalah roti canai
mak aii sodapnyer
terangkat u....

Masa tunggu order tu sempat ler pose kat
sini yelah masa aku datang dulu mana ada gambo besar2 camni
Ni gambo Bukit Bendera zaman dolu2
Ni nak citer masa pi Penang kempunan gak nak naik train ke Bukit
Bendera...sebabnyer time is limited
tu lah Penang ni mmg bess macam2 ado

Mr Y boleh cakap kan dah naik dulu
dulu2 laa...la ni dah ada blog kenelah naik lagi
huhu...tak kira nanti mesti mau pigi lagi

Nilak gambo Penang Bridge dolu kala

Yang ni lak kalu tak silap aku yer
"Kapitan Keling Mosque"
kang marah lak orang Penang...
Penang bloggers ramai nih

Akhir kata kempunan gak nak makan nasi kandar kat
sini...walaupun pernah makan dulu
tapi takkan nak makan lagi kot
Nanti next time mai lagi boleh ler makan naaaaa

Satu jer aku pelik LINE CLEAR ni
bukan main dia letak gambo2 HERITAGE TU
tapi kenapa tak nak bukak restoran yek
still maintain kat kaki lima
ajer...adakah itu trade mark depa
nak kekalkan keaslian & kesedapan
makanan kat situ...
tapi aku tau dia punyer tauke mesti kaya giler
hehe

Psst: Member kata kalu mee goreng dia tu leh tapau balik KL tahan & sedap sgt hehe



11 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku xpenah lagi try...walaupun penang ngan kedah tue menyebelah jerk..tapi aku nie fail skit jalan2 kat penang nie...

Softtouch [Hanim] said...

teruja baca n3 sis kat pennag nie..Sgt2 suka penang...Tp xpernah lg nak menghayati lama2 penang tu kalu pegi. Dulu masa budak2 pernahlah pegi, tp dah xigt..Sekarang bila dah kaiwn balik time raya xsempat nk lama2 kat sana..Yelah bz beraya..he eh he

el said...

posh kalo nak sedap lg kan mkn nasi kandaq beratur kat masjid kapitan keling tu...perghhhhh mmg layannn highhh terus hakhakhakk tp g waktu mlm skit sbb dia ada dua org handle..siang x bape sedap..mlm lepas jam 9...:)

ratusiput said...

cantik gak tempat ns kandar ni ek...hang pun dh mcm pelancong aku tgk...ehehe...beb...ade entry khas utk ko kt blog aku...jom tgk..

Shu Shinju said...

yg tu sebenarnya trade mark dia... kalau pindah restoran..mesti lingkop..bungkus..hehehe...

x pi try nasi kandaq beratur ke??? lagi mabeles...;)

black_mel said...

xpa..pagi pun leh pekena nasik kandaq..kat penang nasik kandaq mmg 24 jam....

-NiD's- said...

NI BR NASIK KANDAQ line clear..KALo KENA Nasik kandaq HAMIDIAh lagik sdp...posh...ha nanti mai penang pekena nasiK kandaQ haMIdiah plak..kat situ makan lagik uNik...eheheheh

rasp said...

uish caya lah sis...
i dok balik penang tiap2 tahun pun dah lama tak pi nasi kandaq line clear tau...
tu aaa...i pun rasa dia nak maintain trademark tu...

mummysyafie said...

nama dier glamer taw...nasi kandar line clear..

ieda said...

masa gi penang dulu .. lama dah koot mgkin x der layie rest line clear nieh .. kena try nieh .. heheh

NeenaAnuar said...

penang memang food heaven lah kann.. ishh.. tengok u pie sana.. lagi lahhh I tak sabo2 nak ke sana lepas nie! hehehee....