Klik Jangan Tak Klik

Thursday, August 5, 2010

goreng goreng yummy!!!

Pi ler round Penang sementara tunggu hotel call
untuk early check in...
Penang dok round pun nampak benda yang sama gak
hehe

Actually aku nak cari CENDOL paling sedap kat Penang
tapi tak tau kat ner
takkan nak pi tanya org kot
Ingat nak gak tanya
tapi Mr Y kata tak yah kita cari sendiri

Last2 terai round kat Batu Feringgi
Jumpa stall yg kat tepi Pulau Ferringgi
apa lagi singgah ler
budget kunun2 ada la cendol kat situ
hampeh ...

Yang ada goreng2...
pisang goreng...cempedak goreng
balun ler beli sikit sbb dah kenyang kat LINE CLEAR tadi

Mr Y yang pi order
aku duduk ajer tak koser aku nak pi
penat ni....air kelapa tu mmg sedap
mula2 order satu ajer
pastu tambah lagi sbb sedap sgt

nak2 waktu tu mmg panas giler
korang nampak tak bukan takat pisang or cempedak goreng ada
buah lain
yang aku mmg tak pernah makan pun

ya durian goreng...kat KL ada ker...
sedapnyer dapat laa aku makan seketol...
nak order lagi dah habis..
nasib baik dapat seketol tu...
tapi mmg sedaplah
tak caya cuba...tak pun beli derian
pastu goreng camni mesti sedapkan

Jemput makan yer....hehe
habaq mai mana nak cari Cendol tersedap ni
Penang hehe

Psst: Tengah syiok2 makan hotel call apa lagi angkat kaki terus p check in laaaa hehe

24 comments:

a d r e y n i e e l i s y a said...

mst sedap tu kan yang...
cucur durian.. haih!
terliur aku yang

Shu Shinju said...

cendol yg sedap kat pasar chowrasta... tu kat sebelah pulau.. kalau kat sebelah tanah besar ni.. berlambak2 org jual cendol kt tepi jalan.. semua sedap2 belaka..hehehe...

Dee said...

wui..x penah tgk doyan goreng..dia goreng ngan isi skali ke..mesti sedap nih..

Iera said...

cendol tersedap? mm..kat pekan Bukit Mertajam..dr dulu sampai sekarang..bg iera cendol kat situlah paling sedap pernah iera mkn..

Diarihatiku1976 said...

hahah.. durian goreng.. 1st time dgr ni...

y@n@ M!B said...

sdpnye cempedak grg..favvy tu..tp payah nk dpt kt KL ni..ada musim dia..adeh~

makdara TERDIVA said...

wah! ni memang jadi jalan2 cari makan dah ni :)

Azmiezas said...

ooo..honeymoon kat Penang rupanya..syioknye..

derian goreng??..tak penah makan..sedap tak??..

ratusiput said...

penang cek tak tau mana cendol sedap...jb tau ar...ehehe..

Mr feckry said...

peh layan...goreng durian ade tak

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku pun xpenah lagi makan durian goreng..klu cekodok durian tue penah la...

rasp said...

uish how come i pun tak pernah rasa durian goreng nie...
tabik spring lah kat u sis...
tau je port2 yg baeeekk nye :D

Softtouch [Hanim] said...

tak pernah rase duiran goreng tu..xterburai ke isi dia yer bila bersatu ngan bancuhan tepung tu..mesti rase lemak manis durian goreng tu..

black_mel said...

baru jer buat entry pasal batu feringghi...selamat melancong...cuba try char kuey teow sg dua..sdp..

Lady of Leisure said...

biaq betik wei durian goreng hehe tak penah lagu ku makan.. biji dia leh makan tak cam cempedak goreng tu..?

Mia-Ina said...

baru tau pdl durian goreng tue..selalu buat pengat durian je tau

Rozita said...

Penang mmg syurga makanan

mummysyafie said...

eh..tak pernah lagi rasa durian goreng. sedap ke dear?

Hariz said...

Cendol? ceq x peqasan la plak.. haha
berapa lama kat penang nie.
ceq org sini :P

New Entry Prof-Hariz
Hampa Ingat Depa Tu Hamba ka?

ieda said...

cendol punn sedap .. kalau dpt mamak nyer layie sedap .. heheh

hermmm biji durian grg memang ada .. cuma kat KL x sure ada or tidak sbb mender2 mcm nieh kat kg selalu org makan .. :))

el said...

betul2 cendol and ABC kat chowrasta tu..tp dah bukak branch ada kat komtar area kat luo tu (yg tu kira dh cam rstoran dah) tp kat chowrasta just kedai tepi jalan (kena masok dlm skit) fhm ke kahhhhhhhhhh

a'ah el pun x nah rs doyan grg..kt mn tu posh..teringin lak nak g nti (sempat ke nak pose dh ni) hahahaha

Rinna said...

Hmm.tak penah lagi makan doyon goreng.. tak penah jumpa pun org dok jual goreng doyan kat KL nie..

qellissa said...

ade ke durian goreng? xtau plak selama ni ade...mesti sedapkan?

NeenaAnuar said...

perrgh! kene try nie.. durian goreng yek... ermmm.. interesting tuuu! :D