Klik Jangan Tak Klik

Friday, August 6, 2010

Rugi tak naik

Lupa nak habaq mai
sempat lagi lepas pekene durian goreng
harus ler naik becakan
Actually aku mmg tak pernah nak naik beca2 ni
dulu masa rombongan sekolah adalah naik kat Melaka

Tapi bila tengok beca kat sini cam meriah ajer
siap ada lagu bagai why not give a try

Tapi bila dah terai mmg rugi kalu tak naik
lagi satu cam kesian gak sini sinun dok offer beca
alahai tak sampai hati lak...
kat sini kebanyakannyer apek cina
kesian gak tapi bila tngk ada org melayu
aku prefer kasi business kat melayulaa yer
siapa lagi nak tolong kalau bukan sesama kita
tapi orang Penang mmg bess ramah tamah belaka
paling aku suker loghat depa
suka dengar hehe

Not bad dia bawak tour satu Penang town
RM30 untuk 1jam...
Aku ingat mau lenguh kaki dia mengayuh
siap bagi penerangan untuk setiap tempat yang dibawa
dan dia siap leh tunggu kalau kita nak bergambar
bagus punyer service

Sempat jugak dia rekomen mana nak cari laksa paling
sedap...nanti kita check it out kat mana yer

Yang paling bestnyer naik beca semua
kenderaan cam respekla kat depa
mesti kasi laluan...walaupun paham2 ler kat sana
nyer driver leh tahan gak bawak tak makan saman punyer
aku pun dok risau gak

So pada sesapa yang tak pernah naik tu u should try
& kalu nak naik
& nak turun mesti ada skill & tunggu arahan taw
jangan dok main redah ajer
kang ada yang tergolek hehehe

Psst:Bess jugak naik beca ni...lain kali mau terai lagi cam tak puas ajer...cuma tak tahan panas jelah huhu

18 comments:

farhana_aziz said...

sooper dooper best!pernah jugak naik kat penang tu..sampai lenguh pakcik beca tu kayuh.almaklumla yang naik badannya semua gebu2.ekekeke

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku naik beca kat melaka jerk..nak naik kat penang rasa cam jakun plak..cewah mentang2 la penang ngan kedah tue jiran jerk..hahaha tapi best kan...sekali skala dapat naik beca...

ieda said...

heheheh cute jerk beb mu naik itu becha .. heheh kalau gi penang rugi x naik ini becha .. best2 :))

Mr feckry said...

peh..gua orag melaka pun tak pernah naik beca..

sI tEDI said...

mengikutkan s aiz aku, aku tak sanggup nak naik beca :((

el said...

malam nek beca lg best...sejuk skit tgk panorama waktu mlm...then lepak kat padang kota..situ mmg hapening mlm2..

mahira oya said...

sy naik beca kt melaka...
meriah beca tuh..
tu la tuh x tahan panas jer la kan..

TopsyTurvyMum said...

Ohh..ko ke Penang rupanyerr..

ewahhh...cam minah salih pun ader laaa:)

makdara TERDIVA said...

dulu mase duduk alor setar teringin nak naek beca tp bila tengok yg kayuh tu pakcik tua, terus kensel sebab kesian plak pakcik tu nak bawak kitorang yg bagak2 ni..haha!

Dee said...

teringat kakak aku dulu..terjongket dibuatnya beca tuh..x taulah salah naik or sbb dia gemuk sgt..hahaha..

Hariz said...

Tudia aih dia naek beca.
hehehe
service penang terbaik kot..

Ceq nak naik beca tp x smpai aty =.=


New Entry Prof-Hariz
Solat Jumaat

Rinna said...

Wahh seronoknya naik beca.. Sama laa penah naik beca masa kat Melaka dolu2.. :)

y@n@ M!B said...

sy pn last nek beca kt melaka..tu pun ms kecik²..xingt dah pun..

zmn skrg beca da byk improvise kn..xlama lg ada yg psg aircond lak..haha~

Softtouch [Hanim] said...

oklah pcik tu bwk sis, sbb sis ni kecil mplek..kalulah dia bwk sy, mau jam teris kaki pakcik tu..berah sgt sy ni..he he he

qellissa said...

x penah sey naik beca..kuat semangat pakcik tu mengayuh ye..sambil bercerita..x semput gamaknya...huhuhu

NeenaAnuar said...

lamanyerr dah tak naik beca! nie yg teringin nie! :D

mummysyafie said...

masa kat melaka ada gak cuba naik. syokkk

Eri-chan said...

x penah naik beca, tingin gak round2 melaka ke penang ke..