Klik Jangan Tak Klik

Friday, August 6, 2010

Lega dah check in

Finally dapat pun check in hotel
lega rasanyer
Kami stay kat hotel Bayview GeorgeTown
pilih hotel ni pun sebab nak flashback memory
zaman dolu2 masa baru kawen
kunun2 nyer...
kat sini gak ler peristiwa sedih berlaku
bila aku punyer sgl cincin dari merisik...bertunang
& cincin kahwin hilang
Tapi mmg silap akulaaa lalai
tu sebab aku jarang nak pakai barang kemas
sbb mmg tabiat tak baik aku
bila nak cuci tangan ker apa mesti tanggal
last2 lupa tertinggal
tapi sejak kejadian itu memang aku hati2

Masa tu check balik dgn pihak hotel depa kata takde
sah2 somebody dah ambilkan
takpelah dah bukan rezeki nak buat lagu manakan
& jugak suker dgn live band Filipino kat sini
memang happening laaa....
tu yang nak repeat balik

Mr Y pun cam dah tak caya mesti dia ingatkan
apa2 sebelum check out hotel

Astro...bukan tngk sangat pun...
yelah banyak habis masa outdoor jerkan

cam bese nak buat air semua pun ada
tapi aku wajib bawak detox tea
biasalah aku kalau toilet lain mulala
seksanyer nak "menbuang"

Segala mak nenek peralatan ni wajib bawak
Mr Y selalu bising bnyknyer barang bawak
aku mesti bawak aku punyer sendiri
kalau boleh satu rumah tu aku nak angkut hehe
tu sbb kalau travel aku mesti buat checklist
takut ada yang tertinggal

Wardrobe.....

Naper yer gambo aku takde masa ni mmg flat terus nak mandi & tidur & paham2 sendirilaaa yer...kata feeling2 honeymoon kan...
Ini bukan honey yer....ini PRA HONEYMOON
hehe...tak sama taw

Psst: oklaaa hotel ni sebab dekat town...senang nak kemana mana...hehe

13 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

auwwwwwwwwwwwwwwww...*sambil tutup mata..:P*..

Hariz said...

Bayview Hotel?
Terbaik tuh..
dekat dengan segala-segala enjoy
hehehe



New Entry Prof-Hariz
Solat Jumaat

lily lotus said...

pre pun pre lah..janji dapat honeymoon :)

a d r e y n i e e l i s y a said...

mmg sng kan kalo dok hotel ni..
tmbh lg kalo org mcm aku..
yg x expert jalan..
so sng pilih hotel yg dekat bandar

Shu Shinju said...

bayview hotel yg restoran berputar tu kan???

qellissa said...

erk & mandi & tidur &????? x paham ler babe...ngeeee...ok gak hotel tu kan..ish camne lah leh lalai..mesti jari jemari u tu kurus kan...coz senang je cincin tu kuar bila basuh tangan..klu jari i..jenuh nak kuarkan cincin siap ltk sabun ag baru leh kuar...hahaha

NeenaAnuar said...

u ade sama masalah ngan I.. kalau kat toilet bowl lain... memang pakat kata tak laluuu jerk nak 'menyerahh'kann.. hehehe... and jugak sama tang nak bawak segala tok nenek dari umah... hihihi... banyak tol persamaan kite nie yek! :D

makdara TERDIVA said...

enjoy ur vacation beb!

Mia-Ina said...

amboi..terpana ..nantikan gmbr posh lg next entry

mummysyafie said...

betul tu..selalu nya pompuan kena bawak barang banyak dari laki.

Eri-chan said...

i fahamla maksud tdo, pre honeymoon semua even i bujang lagi..kekekeke...

aiyoo brg kemas hilang, mesti tensen kan pulak2 kenangan merisik semua bagai

toiletries - yup i pun suka angkut tp dlm size travel packla..

mJ said...

dulu aku rajin gak kutip menda2 hotel nih esp toiletries tu tp sudahnyer wat nyemak je kt umah huhu...wahhhhhhhhhh, ada gak pra honeymoon ekkkk...syok maaa holiau!

ieda said...

heheheh nieh kira mengimbau kenangan lama lah nieh yerk ... :))