Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, August 4, 2010

Nak pinang saper lak ni

Lepas jer naik Ferry kita org straight pi Hotel
ingat nak early check in tapi
hampeh belum ada vacant
yelah masa tu pun baru pukul 9am
sesuka hati jer nak early check inkan...
but sometime kalu bernasib baik pihak hotel mesti bagi punyer
tapi kami pi ni pun peak season

tapi the reception kata takpe once ada vacant
she will call me
apalagi simpan luggage dulu
baru leh lenggang kangkungla pi jenjalan
cari makan

Pi fresh up kat hotel dulu...
touch up lebih kureng
jer...takper touristkan....
tak mandi
pun takper hehe

So apa lagi perut pun dah lapo sbb sebelum tu pun minum pagi ajer
tak lalu aku masa tu kan pukul 7am
lum makan apa2
so dah masuk pukul 10am baru
terasa lapo giler ni
harus pi cari makan
Penangkan "FOOD HEAVEN"
datang sini tak yah ler nak diet
harus makan
imagine lagi camner org Penang
dok kat sini hari2 mkn sedap & murah pulak tu
hehe

Cari punyer cari actually teringin nak
breakfast dekat
"KASSIM MUSTAPA"
tapi tak jumpa
punyer la kecik Penang tu dok pusing2 pi mai2
tang tu jugak

Last2 penat lepak jab kat batu peringatan
ker batu bersurat ker entahler
rasanyer dulu aku mai batu ni takde pun
Tak tahulah apa kaitannyer Meminang dgn Kisah Penang
hehe

Tapi yang nyatanya takde saper yang nak di Pinang
saja jer lepak nak lepas kan penat
tup2 tak sampai berapa meter ternampak
satu restoran baik punyer yg selalu sgt direkomen
oleh member Penang

tapi yang aku tauler asal usul nama
Pulau Pinang diambil daripada nama pokok pinang (areca catechu)
betul ker org Penang...sila jawab yer kalu tak betul
hehe

Psst:To be continuelaaa mana aku pekena breakfast aku naaaa hehe

10 comments:

Lady of Leisure said...

amboi ko dah sampai penang makan2 tu ingat kat aku gak ye.. dengar kata kat sana makan sodap2 esp durian kan..

diana said...

erkk?ye ke makanan penang sedap?
tak bagi saye..
1 mase dulu memang sedap
tapi sekarang tak lagi sbb
ramai peniage yang pentingkan
keuntungan je..
tambah2 laksa penang..
tak boleh masuk langsung dgn saye..
bagi saye syurga makanan yang sebenar ade di kedah..5 tahun di penang jenuh saye jelajah takde tempat percutian yang menarik dan tak de
tempat makan yang betul2 sedap..

Hariz said...

Saya Orang Pulau Pinang :)
Ye betul tuh dari pokok pinang :P

New Entry Prof-Hariz
Apa Itu Leptospirosis?

ieda said...

byk tempat menarik kat penang nieh kannn .. dulu pergiorg yg bawa .. skrg nieh kalau gi layie .. entahlahhh harus x ingattt huhuhu

mummysyafie said...

tak penah lagi sampai belah utara. takat ipoh ke..kat atas lagi belum ada rezeki nak sampai. orang kater Penang best..bila la leh sampai erkk

Eyriqazz said...

fuhh..agak fening juga membaca entry berwarna warni dan centre ini....mesti ceria orangnya

black_mel said...

my hometown..kassim mustapha paling senang kat bahagian seberang..kat bandar sunway..conform jumpa...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nanti aku leh lak try tempat2 yang ko pegi nie beb..balik kampung aku ajak la laki aku merayau cari makan kat penang..ko blogkan dulu k.... :P

Azmiezas said...

Penang memang food heaven..

especially for nasi kandaq n pasembor..perghh..maveles..

NeenaAnuar said...

memang syok jenjalan kat penang.. macammm macammmmmmm adaaaaaaaaaa... :D