Klik Jangan Tak Klik

Thursday, July 1, 2010

Sedih pun lalu makan ker

Sedeynyer kene tinggal lagi
Mr Y nak gi outstesen lama tu hampeh tul
Jadinyer harusler makan besaqkan
(ko ni cam happy jer kene tinggai huhu)
mana ada happy dalam hati ALLAH saja yg tahu

Kami pi makan kat "BIG BROTHER"
Kota Damansara dekat The STRAND
tau ker kat ner...kalu tak tau meh aku tulun bawakkan
pastu belanja aku sekali hehe

Sempat lagi nak baca paper tu....sini kalu lepak leh ler baca paper or magazine ker
sementara tunggu depa nak serve

Ice latte aku punyer
salah orderla...aku imagine mestilah dlm glass panjang tukan
hampeh tul....last2 letak dlm cup...fail..
mana puas minum camni
hot latte bulehla
siap cakap ngan waiter...I ordered Ice latte not hot latte
waiter tu cakap This is Ice latte....rupa2nyer dlm cup tu ada ketulan ice

ada "org" order plain water ajer
huhu

takde maknanyer sbb Mr Y tau aku mau order sekerim
so takleh la manis2 sgtkan..
aku takper hehe

Toasted Garlic bread yg fail ikut tekak aku...kerasss daaa
aku suker yg lembut punyer
tapi Mr Y said okey jer

cicahler dgn mushroom soup...tapi mushroom soup dia ori yer
tak main campbell soup dalam tin tu taw...terasa cendawan bila dikunyah
tak caya korang cubala...

Chicken grill aku dah sampai asal mai sini aku tak reti nak order lain mesti mau makan ni punyer.... coleslaw dia pun sedap....sesuai dgn nama kedai ni
food dia pun BIG PORTION...actually leh share taw
jenuh nak ngabehkan
lagi2 akukan tgh kesedihan
mana lalu nak makan
huhu

Mr Y oder "SIRLOIN STEAK"
eee aku tak suker daging....

Asal makan sekerim jer bukan sekerim yg aku teruja
aku mau itu CERI...sama dgn makan kek...org lain tak berani usik..
itu CERI aku yg punyer hehe

Jemput2 minum
sedeykan muka aku ...asal kene tinggal jer muka sedey
yelah dah bese berkepit manjang
sesekali berpisah rasa cam nak pengsan

So untuk menghilangkan "kesunyian" aku
aku mau lepak pi umah my parent...heboh sikit kat sana & bawak my family gi jenjalan
kang aku kat umah sorang2...posh pandang aku...aku pandang posh apa ker heinyer

Psst: Sini amik gambo kene curik2 yer...sbb owner kat sini POYO sikit ada customer kene sound sbb amik gambo....aku kasik taw awal2...kang tak pasal2 korang kene soundlak...

21 comments:

saya_arief said...

mak aihhhh.
sedap nyee...
aku lemah tol tengok makanan ni.

rasp said...

yummylicious!
kesiannya nak kena ditinggalkan..
i plak kureng skit makan ceri yg camtu...
tapi ceri yg fresh i loike!

Sharinginfoz said...

makan tetap makan kan

Memang Carrefour Silap

Mimy Hamid said...

seblm outstesen kena la isi perut wife tersyang kenyang2 ...klu tak teringat2..ehhehe

☆ lieya latif ☆ said...

alahai...sedey maoo kene tinggal...ape boleh buat sis.....takpe, dah balik nanti, lepaskan rindu dendam kesumat heheeheheh....

adoi, kecur tgk makanan tu sume...lagi2 steak tu...peberet lieya tuh!

makdara terdiva said...

okla tu umah mak dekat..lgpun mr Y bkn pegi berperang kan?kan?kan?...thehe :)

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya....tp xboleh amik pic plak yer..xsportinglah owner tu..

Softtouch [Hanim] said...

oppps lupe nk ckp..xmo sedih2 ok..mr y pegi keje..kalu sedih meh dtg umah sy meh, boleh main ngan anak2 sy..bwk poposh skali yer..

Dee said...

rasanya big brother ni penah masuk jjcm kan? oh..masuk tb xpe..jgn masuk kamera org..hehehe..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

alolo..sian kena tinggal nyek..xpa beb..kena tinggal tetap kena tinggal kan..sebelum di tinggalkan..kita makan besar dulu..hehehhe...pehhhhhhhh sedapnya makanan ko tue beb....

ratusiput said...

takpe tggl kejap2...jgn lelama...sob..sob...

y@n@ M!B said...

meh sy bwk sis, sy lanje tp claim blk kt mr Y..buley gitu???muehehe~

ish sengal gilerr toke gitu..xkaco org pon klu nk amek² gbr..hehh~ -_-

POSH76 said...

saya_arief~ takper tengok jerkan hehe

rasp~siankan sis huhu...entah pelikkan I mmg pantang nampak CERI ...tp kalu yg fresh entah camner lak hehe

Sahringinfoz~ wajib hehe

MimyHamid~ ko refering to makan apa yek...hehehe

lieyalatif~ tuler pasal balik nanti balun cukup hehe...suker steak yer

Makdaraterdiva~mmg ler tak pi perang...tapi ni perang windu dendam hehehe

Hanim~ mmg kerekkan owner tu...nasib baik food yummy...meh sini kasik address tak pun u jerla bawak si darissa yg comei mai umah I hehe

Dee~ tuler pasal tak tau penangan blogger lagi hebatkan hehe

Purplelicious~ siankan....makan besar tu kasik coverline jer tu...sedey ttp sedey huhuhu...sodap ko kene ajak en shukri kang kempunan lak baby hang hehe

Ratusiput~ beb kalu aku lama2 cam ko mau meroyan...tp kalu ada anak ni lain ler sikit...tak ler terasa sgt...huhu

atty's said...

sirloin steak buat perut kty ..berbunyi2 nie .

POSH76 said...

atty's~suker sirloin gak yer hehe

qellissa said...

erk nape dia x bg amek gambor ek?x besh lah klu kedai mcm tu nak sound2 lak..

sirlion steak tu buat i rasa nak g jengah je kat big prtion tu..aiskrim tu byk kalori x babe?=)

ieda said...

waaaa ciannn dier mr hb x der yer .. hehe kalau den memang best sikit sbb x yah masak .. tapi kalau lama memang lah winduu , bukan aper anak2 suk tanyer .. hehehe

wehhh beb ..sedappnyer aiskerimm tuhhhh waaaaaaaaaaaaaaaaaaa

NeenaAnuar said...

pandai Mr. Y amik hati isteri! camgitu la! hehehe...

takpe.. rindu rinduann tu yg bestt... nanti biler jumpaa.. for sure kuat 'aaaauuummmannn' nyer! hahahahaa....

Eri-chan said...

wah aiskrim best woooo..
kena tinggal ek..lama ke..jauh sgt ke? nanti pergi rumah parents bwkla en poposh ye..

Azmiezas said...

Amboi..sedapnya..

awak ni memang pandai makan..semua boleh masuk..kalau akak ada sesetengah yg tak boleh masuk..hehehe..

Delimasari said...

ermmmm sedap tu............