Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, June 15, 2010

Skirt or dress

Aku memang fanatik
"dress"
sejak dari zaman dolu lagi

tapi aku juga meminati
"long skirt"

not mini skirt yer
itu zaman dolu bulehla
la ni udah2 ler tu

i like the colors.....purplekann.....

yang ni pun aku suke cam motif batik sikit

Dress orange kaler

All the collection from Colors....
so far sini pun aku suker gak sbb material dia nice...& corak pun ceria.....
dan yang penting harga affordable

kat sini more to casual..
not office wear....tapi la ni aku tengok takde pun yg follow dress code
dah variety
kalu pandai mix & match
baju pi ofis pun can be casual
baju casual can be office


Psst: Mau aku jadi personal shopper korang ker...sbb aku mmg giler soping...kalu tak dpt soping...jamu mata pun jadi hehe

25 comments:

fikaryna said...

kalau dekat..mmg mau ajer..upah? belanja makan ok kan..hehe..

a-as said...

cantek! I suka skirt yang 2nd tu.. :)

☆ lieya latif ☆ said...

cantik sis...alah badan slim mcm sis, pakai ape pun tetap cantik.....

betul tu, lagi2 kat government opis, lieya tgk dah mcm2 dressing dah ade.....asalkan selesa n tak sarat pada lieya ..okey la tuh....

MiYOKO TACHIBANA said...

cantiknye long skirt tuuu....i like too... :)

Softtouch [Hanim] said...

cantik...sy mmg xboleh lah nk pakai dress ker skirt sbb sy tgk mcm xkene jer sy pakai..sy punya toilet besar..he he he

ratusiput said...

aku suke kalau tgk org pakai dress...sweet je...nk gak try tp aku kan rendang...cam tak bp nk sesuai lak aku rase.tp aritu se cik kitol balik...aku larung je sbb dh teringin sgt nk pakai...tp aku bli yg paras lutut je...pra test...ehehe..

TopsyTurvyMum said...

cantik2 ler Posh..aku tgh carik skirt gak ni..sampai betis jer, kunun nak pakai ngan boots:) kalu tak jumpa yg berkenan atau mahal sgt, kena la jahit senirik..huh!

qellissa said...

nice dresses babe, tp i ni petite x seswwai pakai dresses...
samerlah kita, i pon suker shopping, x dpt shopping window shop pon jadi ler..ngeee

::@.L.I.N:: said...

kak..saya pun nak ikut jejak langkah akak jugak untuk pakai long skirt tu...hehehe..tapi kenakurus dulu lah kan...kan...kan...

::@.L.I.N:: said...

kak..saya pun nak ikut jejak langkah akak jugak untuk pakai long skirt tu...hehehe..tapi kenakurus dulu lah kan...kan...kan...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

beb ko tinggi lampai pakai long skirt xda hal la..aku nie dah la kurang 'hence' pakai long skirt terus nampak bantut..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

sI tEDI said...

org kurus amat cantik berpakaian sebegitu.

org saiz mcm aku, kirim salam je lah!

ekekekek

-NiD's- said...

chantiK jaa....dreess ngan skirt tuh...nak-nak lagik sipemakainya chantik kan...so, memang padanlaa kalO pakainya....

kalO saya pakai??? alamak, terus ilang mood yg melIhatnya.....eheheheh

☆ lieya latif ☆ said...

re : sis, mia & mija tu bukan kembar...sorang 5 tahun sorang 4 tahun...mamanye jek ni gile kembarkan anak..sume bende nak disamekan asal nampak kembar haahahaha (gile kuase kan)

y@n@ M!B said...

hehe sy pi opis pun xde nk ikut code sgt..janji nmpk ala ala formal udah..klu attend meeting br pakai kaw kaw formal..boleh? ^_^

makdara terdiva said...

nak jer..upah belanja makan..hehehe :)

mahira oya said...

oya pon sgt suke sopping..
best kan..

Kak Mah said...

tunggu ai lepas bersalin yerrrr...... ada member office nie..badan tak la slim mana...tapi cantik jek dia pakai skirt kembang ngan baju cam ko pakai tue... yang ada getah kat pinggang tue...ku pun berminat...hahah tapi perut tengah kembung..nanti dulu ler..by the time aku bersalin sok pesen pun dah outdated...muerkekekekeke...

NuNu EeRa said...

jom2.. jom kite g shoppin sesama..hehe..

Dee said...

i like the purple one..aritu gi tgk baju2 kt parkson..brand yg u promo aritu..xde lak yg cantik2 mcm u pakai tu..bengang je..

Mimy Hamid said...

aku suka tgk baju2 kat colors...tapiiiiiiiiiiiii sygnya aku tak muat lol...hehe

ieda said...

beb .. mu pakai aper ajer dah cantik beb :)) seyesss

A D I A said...

i suka colours gak! suka blouse2 dia, skirt kureng skit coz i'm not a skirt person.

Delimasari said...

wuiiitt nice skirt

NeenaAnuar said...

i dulu waktu anak dara memang suke shopping kat colours.. tapi bukan dress lah.. i shopping tops jerk!

anyway.. cantik lah all da dress yg u cuba tuu.. memang u sesuai tol ngan dress! :D