Klik Jangan Tak Klik

Monday, June 14, 2010

Setiap 3 bulan wajib

Inilah aktiviti untuk Mr Poposh every3 month
for deworm & medical check up
high maintenance si gumuk ni

Mr Poposh marah ni!!!!
garang budak gumuk ni
Dia mmg tak suker keluar rumah


Dah bosan meow meow
dia dok diam2 bersihkan bulunyer
yang tak berapa nak lebat tu
haha

Dah kami tak layan
Mr Y la sibuk
" Poposh sabar yer2....dah nak sampai"
nyampah aku
last2 tengok kami tak layan titon lagi bagusss

Mummy mau gak enterprem...saja lepas gian
"ko naughty2 la Poposh mummy babap baru taw....Mr Y lak tukang back up baek punyer
jgnla marah dia sian dia"
huhu

Sinilah tempat VETnyer...
"bukak...bukak nak check GIGI dulu ada gosok ka tarak gosok hehe"
alahai VET nyer comei lote kecik dari Mr Poposh
tapi Mr Poposh kalu dgn VET kan main gediknyer
dok diam...dok pegang pun dia diam
dia ni mmg mesra alam tullah

Mr Y rajin dok layan dia
ngengada

eee takutnyer apalagi la VET ni nak buat kat aku ni
huhu

Muka suspen
takut jarum ler tu
haha

Siap Mr Poposh nak kene enjek
Mr Y tak habis dok calmkan dia
aku tukang bebel aje macam2 tanya
kat VET tu

dah habis proses mengenjik
proses dewormla pulak
iaitu memasukkan ubat cacing

Ouuch!!! doc hati2 yer...jgn kuat2
sakit taw!!! huhu

Dok explain Mr Poposh ada masalah
masalah apa yek???
nanti aku kasik taw lain entry yer
kucing pun ada problemaaaaa

Last sekali operasi menimbang sian aku tengok VET tu tak larat nak ngangkat
si Mr Poposh
so haruslah Mr tulun angkatkan

Psst: Aku poser lagi ni.....siapa yg poser 1 rejab banyak afdalnyer

34 comments:

ratusiput said...

em..rindu plak kat rabbit aku 'coco'.. :(

fikaryna said...

posh..bam2nya dia..geram!

qellissa said...

siannye poposh kena inject...sedih je tgk muka dia..huhuhu

☆ lieya latif ☆ said...

alahai comelnye sis....mcm tuannye yg vouge de vass tu....gebus tol badan n bulunyer....seronokkan kalo ade kucing yg manje2 nie.....

sI tEDI said...

ek elehhhh.. releks nye dia.
boleh duduk diam atas tu bila kena cucuk.

kalau meow aku maunye bersepah satu bilik dok sondol2 nak kuo.

good boy mr poposh!!

rasp said...

sis, i tgk mr poposh, sihat walafiat ek...
brapa berat dia tu....

Softtouch [Hanim] said...

comelnya mr poposh..baru perasan bulu dia mcm ade gulung2 sikit, mcm swiss roll tu..kemain yer poposh manja2..geram tengok..gigit kang...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

gud mummy la u...bagus kena kasi rawatan jugak kat mr poposh...wah berat jugak ur mr poposh nie kan..hehehehe

q-nizam said...

amboi semangat nya kitty tu..hehe..bagi makan ape?...

fiq said...

gemuk n gebu nyer kucing u. geram tgk. =D

Delimasari said...

wuiitt poposh pun ada jumpa doktor yerk!!!!!!!!!!

kenwooi said...

medical check up is important =)

::@.L.I.N:: said...

poposh sangat gebuu..
pssttt...saya oun pose gak...

SyidaMislan said...

besarnye mr poposh! bape kilo tu?

NaNaJoe said...

berat sungguh si poposh ni~~ huhuhuhu``

m.a.p.i.e [ Ku sEnDiRiAn] said...

kucing yg manja sma sperti tuan nya

I_Hate_Lolipop said...

gemuknya.....pinjam..hihihi

black_mel said...

wahhh...besar giler...mesti makan banyak...huhu...dia xde mrs ker?bagi la dia dpt anak..

makdara terdiva said...

baeknye dia..pandai mummy dia ajar.. :)

aku_tiewa said...

comeynye dia......
jaga leklok la yea..hihi
(xsuka kucen sebenarnya)

Rinna said...

Uishh semangatnya Mr Poposh.. comey jerk..tgk..:)

y@n@ M!B said...

bila doc vet tu berdiri sebelah poposh kn br nmpk betapa besarnya tuceng sis nih..haha..camno la sis melayan dia eh..=p

Mimy Hamid said...

aku nampak berat 9kg lebih...amboi larat ke dokong dia...cam baby 8 bulan

Dee said...

bolatnya dia..kalo dee pun xlarat nk angkat nih..

Lady of Leisure said...

amboi poposh ngan doc kemain lagi dia yer.. makin handsome poposh ni...
apa masalah dia beb.. i hope nothing serious,,

pch said...

dulu kat kampung 18 ekor kucing...huhu

bimbang virus pendrive rakan merebak ke pc anda...bimbang data di curi...pendrive takboleh write...nah FREE: suis USB

syahira ariff said...

comel giler si poposh!!
gempalnyer!alahai geram

~AmyLiana8886~ said...

gemuk nyr kucing nie..huhu..

syAzAnA said...

wow, sangat besar n comel kucingnya. huwaa. geram. wee~

noradzlina.kamdani said...

weh..bnyk tul kucing nih dpt advantage jd pet u...u tlh i TAG

NuNu EeRa said...

poposh tkut naik kete ke??hehe..2 blm bwk naik moto vrooommm2 lgi..hehe..

ieda said...

rajin muja poposh .. x sia2 poposh bertuan kan mu :))

psst beb haku punn poser .. hehe

suka_haha said...

wahh!! besarnye ngee...

NeenaAnuar said...

eee... geramm tol i tengok poposh nie.. makin gebu gebass dia kan.. takpe.. mummy dia pandai jaga lah tu! hehehe..

babe! i loikke you sleeveless tops! ;D