Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, May 18, 2010

I've got the limelight

Actually entry ni dah last week punyer tapi aku still nak update gak
yelah mcm2 hal sibuk manjang
Ni sebelum aku start keje baik aku kasik update dulu

Mr Poposh sibuk mau ikut yer
aku tgh dok siap2 sibuk jer tngk aku
last2 tunggu lama naa aku bersiap
sampai tertido dia

Dia nak ikut pi jumpa kengkawan dia
kat sini
ada cat exhibition aku kan suka
dgn binatang berbulu comel ni
pantang dgr laju jer aku nak gi tngk hehe
Aku jarang gi Sunway Piramid
ni...dtg sini pun sbb nak tngk Cat show ni jer

Masa kami sampai pun dah lambat
all the cats yg bertanding pun dah masuk dlm cage masing2
frust gak ler
coz hari yg kami pi tu ada costume contest
kira kucing pun pandai buat "cat walk"
dgn mcm2 pesenla
Saper2 yg pi on Sunday untung sbb boleh tngk bnyk kucing

So frust tak dpt bergambo dgn kucing
dapat yang replika pun jadilah

Ingat nak balik dah yelah nak tngk apa lagi
yg dekat dlm cage tu pun semua dah kerumun
ramai giler org kat situ
Mr Y bila org dah ramai
mulala start gelisah

tiba2 masa kat entrance ada la tinggal
sekor dua tuan & kucing siap dgn costume
aku pun apa lagi bergambo ler

Masa nilak tetiba ramai lak photographer mai dari mana
tetiba amik gambo aku dgn kucing ni
aku pun tak ingat apa
nama dia
kalu tak silap aku
"NUREEN"
glemer ko

Aku beselah bila tetiba
dapat "limelight" cam gini mulalah giler glemer gitu
layan jelah hehe
tapi kucing ni agaknyer mmg dah bese jadi
"queen" gitu dia tak takut bila org ramai dok amik gambo dia
mmg friendly betul

Kucing ni pun dah naik nyampah dgn aku
hehe
tngk tu constume dia dasat
kucing pakai "songket" you
pandai tuan buatkan costume tu
kalu Mr Poposh nak buat costume
apala agaknyer yer
either SUPERMAN or SOLDIER
diakan tough hehe

Siap di interview lagi
mcm ler aku tuanpunyer kucing tu...
aku ingat kalu bawak Mr Poposh bertanding pun bagus jugak
hehe
cuma aku tak larat nak dukung dia
10kg ++ tu
patah lengan den
huhu
Tengok tu costume dia dasat
sesak kucing tu aku tngk hehe
tuan nak menang hadiah nyer pasal

Yang ni lak paling glam
malu nak bergambo
alala cam baby tu

Psst: Nanti aku gi jelajah blog kengkawan...utk blog yg bnyk widget tenet aku mmg problem nak masuk...harap diampun yer...sapa2 ada dgr pameran kucing kasik tau yer...binatang lain aku tak minat...





19 comments:

sisdee said...

wah glamer kucing2 itu..hahahah

kalah baju manusia hehehhe songket tu...tp mata dia lawa gile bersinar :)

NeenaAnuar said...

alolololo... comeiiinyer kucing2 tuuu... geram tol I tengok!

☆ lieya latif ☆ said...

alahai...sweetnye meow2 tu sume....siap bersongket bagai.... curlasttt gitu!!~~

NUNU EERA said...

ala.. xtau plk ade pameran tuceng ni.. klu x msti pegi..:(

atty's said...

banyak nya kucing comey-comey , bulu lebat2..geram je rasanya

sasha* said...

hahaha kucing pakai songket gitu.nape kucing sis tak masuk show ni?

Lady of Leisure said...

yang ko pegang tu comel giler... manja ek diam jer dia bila ko pegang yer... hehe...

ratusiput said...

cat mmg comel la...emm rabbit aku mati dah....sedih...kaki dia tersepit then bwk klinik doc kate dh paralized..so 2-3 pastu he's gone...takpe aku redha dr menyiksa idup dia kn...maybe pasni aku nk bela cat pulak...

rasp said...

next time poposh lak masuk k :D
alololo comelnya...
rugi tak tau ada competition nie...
kalo dak i dah menyinggah dah...
i pun lalu depan sunway pyramid last weekend....

ieda said...

wewewe kan main glamerr mu beb .. heheh cam tuan nyer kucing kan .. heheh ciannn poposh x dpt itut .. awat hang x bawak jerk kalau dia tidoo gak ..
sure dia dpt geng baru .. heheh
aah lah kan coctume diorg lagi havoq dari kiter .. hermm nak cari quenn dan king lah katakannn .. heheh

TopsyTurvyMum said...

merasa gak kucing2 ni glam. macam pertandingan ratu cantik kucing gitu kan?

Poposh masuk kasi suit iron man..hehehe

qellissa said...

comelnya kuceng2 itew..nape lah i bole termiss event ni..cheh..

niesz said...

comey2 nye kucing tu..kalo mr poposh masuk sure ramai kucing betina nk ngorat..hihi..

Softtouch [Hanim] said...

comelnya kucing2 tu siap ada costume lg..ingatkan sis bwk mr poposh skali rupenya kene tinggal yer..sian dia..

ape kata sis masukkan pertandingan kucing utk dia...boleh kan?

Dee said...

suka tgk kucing..tp nk pegang takut..kahkahkah..

Azmiezas said...

ruginya tak pegi..

Mimy Hamid said...

aku pun pensuka kucing yang tegar..lagi2 poshh...meowwwwwww

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah glamour u kucing2 tue...geram jerk aku tengok tapi ketahuilah aku nie penakut nak pegang..huhuhuhu kang buatnya dia gigit ke..hahahaha gila punya bayangan kan...

*beb napa blog ko slalu xhapdet nie..huhuhuhu aku kena datang sini men terjah2 jerk..tengok2 dah 3 N3..huhuhuhuhu *

rossoneri said...

aloaloalooo comelnyeee