Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, February 17, 2010

Mak Andam Terjun

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang

Salam korang
cam maless jer nak dtg kejekan
rasa cam nak cuti terus boleh tak
tp aku tau ramai gak yg masih bercutikan
ngalahkan yg celebrate raya cina
hehe

Yang lagi syiok ada company yg cuti sakan
sampai seminggu (jeles ni)

Meh layan aktiviti aku
masa cuti panjang ni
beselah pantang ada "cuti" mesti ada
yg mau kawen

termasuk lah my cousin
"cik yam" ni actually
ni "majlis bertandang"
umah lelaki

ari tu depa buat kat "terengganu"
aku kempunan tak dapat pi

dgn ucapan
"Selamat Penganten Baru"
Moga kekal hingga ke akhir
hayat
dan dikurniakan
anak yg soleh & solehah
amin


Inilah dia my cousin "pengantin"
yang aku 'make ober" kan
hantam sajalah apa yg ada
(gegel gak dah lama tak makeupkan org)
tapi alhamdullilah penganten suke

sampai adik beradik dia pun sukelah
siap nak booking in advance


Sebelum pergi
"doa" dulu baru afdal
sempat lagi tu nak posing2


Sebelum berarak kene
kumpul ramai2 dulu
actually time ni lah bess
leh jumpa all the family member
sampai aku pun tak kenal
sbb dah besar lain naa rupenyer


Makan time
perut dah lapo giler
mana taknyer aku tak breakfast
mula2 makan kat tempat bese
pastu dah depa jemput makan
kat meja pengantin
aku pun pindahlah (kalu org tua2 marah ni
nanti kang bnyk laki) hehe
aku beselah pantang di pelawa
lagi pun "makan adap" ni lauk di lagi bess
hehe


Posing lagi
siap ada "karaoke" lagi
ingat nak bantai nyanyi satu lagu
tapi "pakcik dgn burungnyer itu"
(pelik betul burung tu bertenggek jer kat bahu pakcik tu)
asik conquer ajer

last telan air liur jerlah minum cendol
dgr pakcik tu nyanyi


Nilah dia "mak andam"
terjunnyer
ada sesapa nak booking tak
hehehe

Psst: nak kene klik2 balik ni...sori yer pada geng2 klik2 cuti ni aku mmg sibuk sgt...langsung tak sempat nak adap blog....huhu

14 comments:

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

wah..mak andam begitu cun sekali...hehe

NaNaJoe said...

amboi sis...dah leh make up kan org??huhuhu terbaik la sis

adikmanje@ellyazarmilia said...

waaa...pandai ko makeober posh...lawa...nampak simple tapi sweet...sekarang mana ada dah org makeup tebal2 cam zaman 80an dulu...gincu merah menyala...hehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

beb....ayu syehhh pica ko yang last tue...usha lama2 skit..mana taw kot kenan skit2 mata sepet kat bb aku nanti..heheheheh

rasp said...

pandai wei u make up...
nampak natural gitu...

Dee said...

tgk cendol tu terliur lah posh..nak2 musim panas2 nih..

Azmiezas said...

Wah, dah tukar profession nampak!!..

btw lawa la mak andam tu bertudung, ayu gitu..

NeenaAnuar said...

wah! hebat beb.. you ade bakat.. apa lagi.. teruskan lar yer!

anyway.. u look so sweet on dah last pic! :))

Mia-Ina said...

ok jugak make up tue..tp mia rs mak andam nya lg cantikla..

Lady of Leisure said...

wah posh ada bakat terpendam.. lawa la make up... cunnya mak andam tu...
:)

Eyriqazz said...

namun tetap cantik diandam mak andam terjun

Delimasari said...

boleh le tu....

Mimy Hamid said...

ayu gitu...muslimah sgt berselendang...heheh

ALoNa [CintamaniszLite] said...

hmm...akak percaya citer hang ni posh, hehe..
Pasal...barang2 mekap hang pun dh mcm Nurul Shukor dh akak tgk, haha.