Klik Jangan Tak Klik

Thursday, February 4, 2010

Long cardigan

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang

Ramai gak yg bertanya
mana aku beli "long cardigan"
ni...niche BTS
masa aku beli ada sales
ada different kaler gak ler
tapi aku beli itam
sbb senang nak match dgn baju
after less aku beli
dlm RM53++
original price
is RM59
apalagi giler terjah
material sgt2 lembut yer
melekat kat badan

Kan dah lama aku tak posing2
gini mesti korang windu
nak tngkkan
bukan tng aku daa
tngk pesenla
yoyo ajer aku ni

la ni punyer pesen
"long cardigan"
sesuai sgt kalu
pakai sleeveless
or short dress
ataupun nak tutup
tang "ponggong kalu besau"
aku ler tu...
kot macam
"kim kardashian"
tak pun "JLo"
ker ok gak

so inilah penyelamatnyer
leh "coverline"



model "sukarela" yg suka naa nak berposing

actually aku "terkenan"
baju yg kat dlm tu
sbb "ropol2"
la ni collection aku sumer
mesti beropol2
aku tak suker plain shirt
boringkan


tapi kaler black la pulek
kalu kaler lain mau aku amik tu
asik2 black boring maa
walupun black ni amatla membantu to look slimmer
tapi kalu black jer bosan baaah

depa ni tak reti ker nak letak
kaler lain
aku suker baju berkaler2 sikit
kalu leh purple ke
magenta ker
pink kaler ker
baru ler semangat nak gi kejekan


Lunch mmg aku tak makan punyer
kalu kebulur sgt aku
tapau "roti" ajer
lunch yelah masa utk aku
briskwalk aka
"jenjalan"
yelah new mgmt ni mesti amik
lunch cukup2 makan
ajer...aku kalu jalan mmg lajunyer
incase korang terserempak
dgn aku tego jer
yek...jgn malu2 yek

dok BTS ni kene tahan
iman kalu tak mau poket kosong
before gaji time
tak pun jadi
"montel" tngk food yg sedap2 kiri kanan
depan belakang
hehe

Psst: kelakar tulla aku ni...tadi type email indicate Jan lagi...adui mcm tak caya cepat tul masuk Feb...mcm ni pun buleh ker...hehe

32 comments:

fikaryna said...

mcm mana nak jadi tahan makan mcm posh..huhu..x bole tahan..hehe..

Mimy Hamid said...

huiii tahan jgn tak tahan...aku tak ssanggup dulu masa aku keje area KLCC pun tetiap petang asyik sangkut poket..pastu bila jumaat kan lunch lama...mula la pnjang langkah...uhh selamat skrang aku kt bangsar ni..

TiTin said...

i like long cardigan gakk...tp, takde lg nii..nk kena cari la satu...bj ropol2 tu pun cntik... :)

NaNaJoe said...

sangat2 suka la long cardi.....huhuhuu~~~mane beli sis???share2 la...

makdara terdiva said...

posh..baju tang dalam tu lawo..berambu-ramba..tp ko kurus cantikla pakai..kot aku yg pakai tembun semacam..heh!

pasni rajin2la bg info pasal baju2 lain ye..aku suke..

adikmanje@ellyazarmilia said...

dear...yg rapol2 utk org kuwus cam ko boleh la...tapi buat yg montel ala2 bigger loser asia cam haku ni...mimpi je la...huhuhuhu

Ms AiReEn MoHd said...

sile nyatakan kat mane ko jumpa long cardigan tuh babe?adik aku mencarinyer....

pikaka said...

suka plak tgk baju ropol2 tu,
tp x confident agy nak pkai.hehehe

Lady of Leisure said...

i suka betul long cardigan gini... senang nak match kan...
kalau time winter boleh carik kat google ke, nicole ke... kat jusco, banyak tol long cardigan..

Dee said...

roti tu mmg aku suka ar..kalo gi bread story..mmg itu yg aku beli..

long cardigan tu mmg sgt2 membantu menutup kelemahan diri..hehehe..

uMMisYa said...

aku suka long cardigan ni..ingat nak beli satu lah..nanti nak cari..

Beb ko tak masuk contest kat blog Eynda ke..masuk lah beb..aku sokong ko masuk..sbb ko pandai bergaya..:)

rasp said...

u ni slim melim...
kalo pakai apa pun mesti cun...
kalo cam i nie nak kaver body
yg ala2 tong drum nie...
slalu kena pakai dark kaler lah...
especially black....
mmg boring dok asyik pakai kaler lebih kurang sama je kan...

atty's said...

baju yang luar..dan cardigan tu mmg lawa..kalo selim .dah lama pakai ..nih..

Azmiezas said...

Akak pun tgh mengidam nak dapatkan long cardigan ni..

y@n@ M!B said...

comeyy sis baju tuh..ooww!i loike =)

Mia-Ina said...

bile pakai cardigan nie mmg langsing bdn...tambah ble pakai yg black baju dlmnya..pergh....

ko mmg slim posh.ko pakai pe pun cantik....tp betul gak ckp ko posh..klu cardigan yg long..tutup pinggul..mcm aku la pinggul besar..susah beb..aduhai

FaTiN said...

suka la long cardigan tu. saya suka pakai cardigan dgn baju plain. suka nampak simple ^^

NeenaAnuar said...

babe nice la baju ropol2 & cardigan tu.... i looikee! ;)

Anonymous said...

sy dah beli 1 long cardi ni..rm 35++ je kat sosyok.blogspot.com..leh nego harga..

Eri-chan said...

long kardigan cantik..ropol2 pun cantik...
neway tgh cari jaket panjang mcm mcm long kardigan awak ni...fuhhh cun babe!!!

POSH76 said...

fikaryna~beb I pun kekadang terbabas gak....tapi balik ke pangkal jalan hehe

POSH76 said...

MimyHamid~beb aku nasib baik takde time lunch lama kalu tak lg ler tak reti2 nak balik...sakit jiwa keje kat soping complex ni...hehe

POSH76 said...

Titin~ cari ler satu beb...

Nana Joe~ beli kat nichi...pi cepat terjah...nichi ni kekadang cepat jer out of stock or depa sorok tak tau ler

POSH76 said...

MakdaraTerdiva~aku mmg suka rambu ramba...kan ala2 trend la ni...takde maknanyer aku kuruih....tgh menternak lemak adala...takdelah hang pakai lagi cun beb

atas permintaan nanti ko tngkla aku update pasal pesen..ko jgn termuntah sudah...hehe

POSH76 said...

adikmanja~takdelah...sumer leh pakai...eee tak baik tau mau ada sis camtu...tryla mesti cantik nyer

POSH76 said...

Aireen~ pi ler cari kat niche....hehe

Pikaka~ lum cuba lum taw terai ler mesti cantik taw...jgn lupa pose kat blog nak tngk hehe

POSH76 said...

Lady~betul2 skrg ni kan trend sng nak mix & match...hehe

Dee~ roti kat bread story mmg sedap sgt...betoi sangat hehe

POSH76 said...

Ummisya~beli la beb hang pakai mesti lawa sbb hang tinggi...tq beb tp tak mo laa aku ni kan ala2 pemalu huhu

POSH76 said...

rasp~mana ada sis u pun bleylaa...i takde selim melim la sis...bnyk lemak ni huhu

POSH76 said...

atty~ala sis u can wear osola

Azmiezas~sis cari ler satu stylo taww....hehe

yanamib~kalu yana pakai lagi cute hehe

POSH76 said...

Mia~ sis u oso can wearla...kan u dah selim...me pun montot besau tu yg terpaksa pakai long cardigan ni huhu

POSH76 said...

fatin~me too...leh pakai sleeveless idak ler nampak seksi na...coverline la sikit

neena~kalu u pakai lagi nice hehe

Eri-Chan~beb kalu u jumpa long jacket tu nanti kasik pose kat blog yer...kalu cun i pun tingin gak...btw ur blog tak leh komen la dear camno ni...