Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, February 3, 2010

Kepok kepok

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang
kalu iklan tu asik tido jer
korang clear "cookies"
pastu refresh or tekan F5

Here's my dinner last nite
takde citer menarik tp nak update gak


Mesti korang meleleh tngk "kepok" nikan
oghe ganu bahasakan
keropok "kepok"kan
suka2 aku ajer...kalu salah jgn mare yer
ini kira starter ler kununnyer
tp kalu dpt makan
"kepok leko"
lagi sedap..
cicah sos tu sedap...

tapi kepok kat sini bnyk kurengnyer
kalu kepok kat ganu
lagi sedap...terasa "ikan" nyer
ni yg nak pojek p ganu ni...
dah ler ari tu miss dah gi ganu my cousin wedding
kempunan nak makan kepok


takkan nak makan kepok jer
ni "main course"
kue teow ladna...sedap gak
tak lalu aku nak makan bihun
bihun...
kuew teow ladna ni
bessnyer bila
gaul2 kue teow tu kaler gelap
I mean kicap ler...maybe depa goreng dulu kot
aku suker sgt hirup kuah dia sedap

Jeng Jeng
ini
"desert"
nya
*
*
*

mana ada desert2
aku ler desertnyer
hehe
Mcm bese walau dimana pun berada
nak gak bergambo...
tauke restoran tu tngk ajer
apalah depa ni tak pernah tngk org ker
hehe

Psst: Actually ada bnyk entry...wah2 kunun2nyer...tp aku ni korang paham2 ler...kan ada tenet pun kat opis ni kene lari2 kat public tenet

26 comments:

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
meh mai Ganu meh..
gerai kep0k lekor depan umah ja..
nak mam satar ada, otak2 ada, ak0k ada..huhu..

zella said...

lame xmkn kuew teow ladna...
;(

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedap tue dessert tue..ahhahahhahahah..jangan mare rrr

Lady of Leisure said...

uish sedapnya i peminat kueh teow ladnak gak.. slalunya depa goreng dulu kueh teow tu ngan kicap kasik hitam then tuang kuah dia kat atas kan..

Dee said...

smlm baru pekena kuey tiow ladna..sedap..

zamdotcom said...

dalam byk2 gambar makanan sy suka gambar desert lah..hehe

p/s: suka makan kepok juge

FaTiN said...

perut berbunyi masa baca entry ni

Shafie said...

nak kepok jgk..nyum3..

wah dessert tu..ngeh2.
cumel gitu dessert. :p

sy xmkn dessert ni, tp tgk je..hihi.jgn mrh =pp

atty's said...

kang balik keje .kena cari kopok nie..

adikmanje@ellyazarmilia said...

dear...takpe..ko ni posing kat mana pun tetap anggun gitewww..

Mimy Hamid said...

encik awak orang ganu..sekali dia blk kg..kepok lekor berkodi2 dia bawakk blk..aku yg tak termakan...heeh len kali nak kirm buleh laaaa

Azmiezas said...

akak suka la dessert tu..mcm biasa manis jer..tak kira kat mana..he..he..he..

fikaryna said...

sgt2 suka makan kopok lekor trgn..uish..cayaq ayaq liuq.hehe..

SuRayA^i. said...

tbe2 tringin nk mkn kuewtiaw ladna gk -__-"

ALoNa [CintamaniszLite] said...

tgk hang makan kue teow ladna ni..mcm sedap jerk.
tingin gak nak try nanti.
penah nak try..kungfu ler ladna ler..tp takut tak kena ngan selera.
tp kalo tak cuba...mana nak tau..kan???hehe

~AmyLiana8886~ said...

betul doh tu wak..kepok leko org ganu panggil..hehe..mai r g ganu..best....

NeenaAnuar said...

beb.. kerpok ganu memang superb!! my late's mom hometown which merangkap my hometown jugak lar now nie... hehehe..

kalau you're going to ganu... jgn missed drop by here http://neenaanuar.blogspot.com/search?q=lekor for a superb kerepok lekor ok!!

Rinna said...

Hmm..sedapnya tgk kueyteow ladna tuh.. menyelerakan.. :)

y@n@ M!B said...

tgh2 lapa ni tgk food apa pn mmg leleh air liur..huhuhu~

ikiqzana said...

kuey tiow ladna mmg makann kegemaranku.. sedappp.

Mohd Nasri Md. Nasir said...

sodap la kopok tu..
kecur tgk..hehe

Mia-Ina said...

klu makan keropok tgh ramai dgn kekawan...lg terliur sedap kak posh...koew teow ladna favourite mia gak

Softtouch [Hanim] said...

kepropok tu kalu makan satu balang pun xsedar...nak2 kalu cicah sos yg masam2 manis sikit...tp kopok lekor lagi sy suka...

rasp said...

kepok ganu mmg best in the world!!

zue @ annaleeya said...

kuewtiau ladna... bestnyer... peberet aku tuh...

posh, btoila kt ganu pggil kepok... tp klu kepok lekor tuh, org pggil kepok getey.... pndai ker ko sebut??? hehehe...

Rashid said...

hehe.. kasihan tauke restauran tu. tentu dia pelik ..