Klik Jangan Tak Klik

Friday, February 5, 2010

Berdating dgn MIL

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang

Ni la citernyer kan ari tu aku amik cuti
temankan MIL p klinik
bukan sbb sakit
tapi

*
*
*

sbb nak buat "kosmetik"
kan main my MIL
kalah aku
Ingat nak buat kat salun
tapi get advice better don't
sbb takut jadi apa2
so buat kat hospital
which is lagi safe
yelah kan banyak citer2 "seram"
kat salun ni...


Sesi perbincangan bermula
masa ni pun aku dah kecut
tp MIL mmg kuat semangat
tak takut langsung
aku tngk alat tu pun dah takut
nurse tu asik dok cakap
"tak sakit makcik cam gigit semut
ajer"


camni ler cara dia "tembak"
proses ni kene buat every weekend
kalu tak "lut" gak maybe my MIL
akan go thru "laser"
so me & Mr Y akan take turn
anto ...

pas breakfast ingat nak hantar
balik sbb baru lps treatment
MIL kata tak yah balik dulula kita gi soping sbb nak cari
barang....
...kami mmg "pantang" berjumpa
mesti nak gi rewangnyer
nak2 FIL & Mr Y pun takde
apalagi panjangla langkah

aku ni pantang jer kene ajak soping
walaupun aku tak membeli tapi kalu temankan pun jadik...
tapi kalu ajak p melepak umah
org aku ada sikit malas
kecuali special occasion okeylah



Ni yang aku dok berkenan
amik gambo dulu
nak kene get "approval"
from Mr Y...kang tak kenan saper lak nak membayo
banyak gak "new arrival"

tapi MIL aku kalu
soping takut mak nyahh
dia borong betul2
itupun aku dok tahan suruh dia tunggu Mr Y
dulu
habis sumer dia minat
nak borong
siap suruh budak IKEA tu anto p umah dia
for you all nyer info
delivery charges RM65
installation 10% dari harga barang

last2 aku pujuk punyer pujuk suruh tunggu anak dia
baru dia cool down
risau gak aku karang anak2 dia ingat
aku yg influence beli bnyk2 camtu
almaklumla MILkan takde "daughter"
so dgn "menantu" jelah tempat dia nak bermanja
hehe..kenelak menantu "rock & roll"
mcm aku layan ajerlaa
hehe

dah penat tawaf kat Ikea tu
aku pun bawak dia gi lunch


Rindulak dgn "meatball"
aku oder yg 5pcs sbb confirm tak habis punyer
kami share2 la..sbb MIL pun bukan kaki makan
nasib baik MIL aku ni brutal sikit
tak kisah apa pun dia leh makan

bila aku sampai bawak meal
aku dok tengok MIL dok pegang
anak "pak arab"
manalah my MIL
kidnap...budak ni pun pelik
suker naa dgn my MIL
comeikan budak "nicky"
ni...nama ala2 cam omputeh
tp from "Iran"

Mak budak tecik ni pun dah pening
tak mo balik dok melekat
dgn MIL

Aku pun "tumpang"
membeli gak
tapi MIL yg bayo
bagus punyer menantukan
aku nak bayar dia tak kasik
"rezeki jgn ditolak"
musuh jgn di cari"
My MIL mmg bess apa chapter pun dia leh masuk
tapi kalu sudah bikin "hal" sama dia siap la
hehe

Tq mak...

Psst: Alhamdullilah my MIL satu kapla dgn aku...kalu lain2 kapla payah gak..alamak udah2 ler tu layan blog nak kene p meeting...mesti bosan giler ni...anyway enjoy ur weekend




27 comments:

uMMisYa said...

Posh.MIL ko wat kosmetik apa ekk..
Untung ko dapat mertua mcm ni. rezeki ko kan..ko pun baik suka layan orang tua.. wa salute lu lah beb..
psst..beb ada tagged untuk ko jawab..jgn lupa jenguk blog aku ekk

y@n@ M!B said...

syok je tgk sis hang out dgn MIL..kena mtk tips nih..huhuhu

A.I said...

mmg syiok kan dpt MIL yg best camtu. sib bek la mil aku bleh layan kepala senget aku ni. ekekekeke

wei, apa treatment yg mil kau buat tu? chumel gilak anak iran tu. pesal tak kidnap je? ;P

Dee said...

hubungan dgn MIL kalo baik mmg syok je kan posh..

Softtouch [Hanim] said...

bestnya sis..alhamdulillah dpt mil yang sporting n ok...Sy plak ngan mil biasa2 jer..sbb mil jauhkan..lg pun sy ngan org mcm segan sikit..he he he..bkn sbb kami ade hal ke ape tp mmg mcm tu...

fikaryna said...

best2..mil skang banyak yg sporting..anggap kita mcm anak sendiri..2 yg best kan..huhu..

atty's said...

tu yg besh kalo dpt mil satu kepala..sporting..bertuah posh..

bulanbintangkejora said...

hai sis posh.
ni link baru blog nona
link lame dh terkubur...hehe

mama tisya said...

comel la anak iran tu...wah lama tk mkn meatball ikea...aritu p abis..huhuuhuh

Ms AiReEn MoHd said...

babe aku da buh balik shout box aku..kembali ektip lelaju klik nuffnang skang...duittttt..jom meh tulung aku.,.aku dpt logo jer kat blog ko ni...ingatkanaku japo lagik klik again

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam ziarah...salam kenal....

NeenaAnuar said...

memang bestt kan babe kalau dpt MIL satu kapla nie... nak2 yg rock & roll kan... hehee.. bertuah you! :D

d.a.m.i.q.u.l.a said...

mil ko wat pe kat muke tu?bitamin c ke?

babyfreaks@ratusiput said...

aduhh...aku mmg meroyan kalau g ikea...duduk dlm tu pun takpe takmo balik...tp tu la...nk bli byk2 tak muat kete.nak soh deliver kl-jb...masak gak nk membayo cas dorang kan.ntah bila kat jbnye nk bukak.ckp nk bukak tp tak bukak2.aku tahan umah aku kosong sbb nak g serang ikea nye pasal...tp ntah bila...ehehe..tggu hbby aku balik la..

Azmiezas said...

Bertuah Posh, dapat MIL satu kepala,bukan senang tau zaman sekarang ni nak dapat MIL mcm tu..

Lady of Leisure said...

bertuah dapat mil sekepala kan..
:)
btw comel la anak org iran tu.. geram nengok..

ALoNa [CintamaniszLite] said...

hmm...bertuah...sgt bertuah. Kalo kita berumahtangga ni...komunikasi ngan mertua sgt baik..InsyaAllah...kebahagiaan kita akan melimpah ruah...kan posh..

SuRayA^i. said...

wah best tu dpt mother in law skepala~

Mia-Ina said...

MIL akak buat kosmetik pe ye?

wah bestnya dpt MIL mcm tue...suke sgt :-)

noradzlina.kamdani said...

ur MIL buat kosmetik lens mata ye kak...

LiAnA said...

best dpt MIL sporting..
inject apa tu?? cam menarik jer..

anyway salam ziarah :D

Eri-chan said...

wah u punya kotak standing lamp tu i ada gak beli..tp 2 thn lepas..RM39 jek..tatau la skrg Rm brp..wah best la ur MIL syg..pandai amik hati ekkkk....

Mimy Hamid said...

MIL kena pandai bodek heheh..kasi satu kepala...baru ngam ho

rasp said...

untung kan bila dpt MIL yg sporting & memahami...

Ain said...

bestnya ada yg tolong bayarkan...

kalau camni ajak shopping selalu takde hal kan....

ieda said...

beb .. mis u ..

waaa memang MIL satu kepala .. utk sihat why not .. janji x memudaratkan ..

NaNaJoe said...

pergh~~~meatball dia heart gler..meleh!!!huhuhu~~rindu!!