Klik Jangan Tak Klik

Sunday, January 24, 2010

Bubur Kacang Sempoi

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang
kalu iklan tu asik tido jer
korang clear "cookies"
pastu refresh or tekan F5


Tingin sangat nak makan buboq kacang
buat sendirik lagi bess
sbb aku tak suker yg belinyer
tak rasi ngan tekak aku
except my mum yg buat

lagipun mende senang ni laju jerlah aku membuatnyer
cuma harap maklum yer aku sgt takut
dgn "santan"
wah kolestrol gitu
so aku tukar dgn "susu cair"

ni kalu mak aku taw mmg pantang ni
dia mesti marah kalu aku tak ikut resepi
katanyer kalu tak mo letak santan baik tak yah buat
entah apa2 rasanyer
tapi aku langgar gak pantang larang try letak susu cair
utk kesihatan yer


Taraaa my improvise buboq kacang
"kembang kempis dadaku"
nak kasik Mr Y
sbb laki ku ini adakalanya
tersgt la lazer jet
kalu tak sedap dia
habaq tak sedap

alhamdullilah
dia kata sedap cuma manis
sikit...ini mesti kes aku letak
lebih susu cair ni
takper2 leh modify
tapi mmg ler kalu letak
santan pastu letak
durian lagi ler
sedap..
lemak berkrim gitu


Lepas tu makan dgn my fav fruit
"mata kucing"
sedap suka kopek bnyk2 simpan
dlm fridge
ni kalu aku tak kopek
jgn harap Mr Y nak makan
lagipun lagi bersihkan
dari makan ada kulit
nanti takut sakit tekak

Psst: Tetiba kerajinan terserlah...

16 comments:

black_mel said...

waa...sedapnya bubur kacang..letak durian mmg terbaik...nyuum2....mata kucing pun sedap...

Delimasari said...

sedap tu posh

a d r e y n i e e l i s y a said...

tiba2 teringin mo mkn bubur kcg...

u ni buat i jeles jew..

TopsyTurvy Mum said...

Hi Posh!

mmg tabik ler kat ko tukar santan ke susu cair. still wat aku meleleh..aku pun minat bubuq kacang ni..tapi lom try lagi buat camtu.

NeenaAnuar said...

OMG! dua2 my favourite lol!!

memang betol pun.. kalau nak carik kat luar yg betol2 punyer original bubur kacang memang tersangat lah payahnyer! better buat sendiri lagi puas hati kann.. lagi pun bukan lah susah sgt pun membuat nyer..

mata kucing memang sgt sodap kalau makan sejuk2... huhu...

NaNaJoe said...

wah sis..terasa nak mkn lak bubur kacang tu..huhuhu~~

babyfreaks@ratusiput said...

wah rajin ko posh...ehehe...aku sejak2 laki takde ni jauh skali dh masak2...sme aku dok muntah kedarah umah mak aku...ehehe...tu pun jarang.anak2 je la...aku biase makan siap2 kat opis...mlm mmg aku tak makan...ahh rindunye kat laki aku...uhuk..uhuk..

[z@ck] said...

pernah minum air mata kucing kat petaling street..
memang terbaiklah.
=)

Mia-Ina said...

ups...dok terbayang ni,camne klu lps kahwin nanti, suami komen masakan kte x sedap...huhuhu....(adakah aku menangis trasa hati @@.,..hm,pe2 la..)

janji sedap kan posh..hahaha

Lady of Leisure said...

tak penah lagi makan bubur kacang ngan susu.. sure lemak2 gitu kan...

SuRayA^i. said...

sedapnye~
p sy tbe2 tringin nk mkn bubur pulut hitam plk -__-"

fikaryna said...

dap nyer..rajin nyer cik kak..huhu..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wow sedapnye beb bubuq kacang hang...huhuhuhu langsung aku teringin...

Rinna said...

Bubur kacang lebih2 lagik yang hijau.. mmg my hubbynya favorite tuh.. ok laa tuh..janji leh layan dek tekak :)

Softtouch [Hanim] said...

bubur kcang letak susu cair x[ernah plak rase..yelah sis kalu mak sy pun mcm tu..lg dia letak lebih santan tu adelah..he he he

m@ said...

aduhhhh x boleh nmpk mata kucing...
ma pernh hadam 2kg mata kucing dlm masa sehari esoknyaaa kencing x lawas..:(
mcm2 hal kn.he...