Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, December 2, 2009

Raya Haji Picture

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang
kalu iklan tu asik tido jer
korang clear "cookies"
pastu refresh or tekan F5

Khas untuk Zana & Dee
u all mmg i nak jumper sgt korang berdua
tapi sbbkan my new mgmt ni lum leh adjust
lunch time sbb still under control
hope u all paham yer
mmg aku tingin nak jumpa
tapi kalu jumpa terkocoh2 (ada ker word camni)
baik takyahkan...
kasi aku settle down kat sini dulu
baru bess
lagi satu aku takde friday leh off 2 hours cam company lain
almaklum company ala2 enge2 sikit...
insyaallah ada rezeki kt mesti jumpa nyer

Pagi tadi yer2 jer nak pakai bulu mata pelesu p kerojer
baru nak tenyah Mr Y dah start keta
so kem salam jelah...
huhu

yer2 ajer tajuk akukan...
actually takde gambo raya haji pun
raya pun gitu2 jer
ala raya haji kat sini tak semeriah mcm kat Kelantan
or Terengganukan

Lagipun adik beradik aku sumer tak balik yg ada
aku ajer yg meriuhkan suasana

Jadi gambo ni jer yg ada utk tatapan korang nak cuci mata
pagi2 ni....kasi clean sikit mata tu tngk hijau2 gini

Kolam ikan buatan abah aku
bestkan kalu nak makan kangkung petik
ajer tak yah beli
and yang penting takde baja chemical
lagi satu kalu nak makan ikan tangguk jer



Inilah pokok peria tu...elok jer mak & abah aku tanam
sumer menjadi


Yang ni lak "kacang panjang" yg jenis tak menjalar
leh tanam dlm pasu...
nak makan petik ajer


Serai pun ada
kalu kat pasar nak beli pun mahal ni


Pokok bunga yg hidup subur...geram jer aku tengok
kalu hati berkenan senang jer angkut bawak balik
hehe


Yang ni bunga my mum tulun tanamkan utk aku
bertuah nyer anakkan...
dah tanam elok2 baru aku bawak balik
deco kat umah aku hehe
pandainyer


I like this ulam "PERIA"
tapi my mum tanam ni
tak pahit langsung
aku tapau bawak balik
sbb aku suka makan "raw" gitu
buat ubat "awet muda"
hehe


Tengok apa yg Mr Poposh tgh skodeng
di pagi aidil adha yang mulia


ada 2 ekor puppy rupernyer
sian mintak makan
sian lak aku tengok
aku kasik poposh nyer biskut
pastu jenuh nak halau

Psst: Today aku bawak laptop ler pulak...ada masa insyallah aku jelajah blog korang yer....teruskan niat murni korang klik2 iklan aku yer....thx so much


18 comments:

Mimy Hamid said...

klik klik skII ...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahahah ingatkan ada la gambar ko kan..:P....tapi kita tersama la plak...aku pun dok amik gambar bunga2 my mum jerk..balik kampung hari tue..
xsempat nak amik gambar beraya ke apa...

niesz said...

senang kan tanam2 mcm tu..nnti if nk masak tggl petik jer..jimat lagik!

d.a.m.i.q.u.l.a said...

ko makan peria mentah?hoh respek respek!

Dee said...

xpe..take ur time..

itu baru kebun farmville yg real punya..berbaloi-baloi..

ieda said...

hehhheh best2 kalau kat lama umah atau tepi umah kita buat cucuk tanam mcm nieh kan .. jimat duit tul ..

beb umah mak den punnn cenggini sesekali balik leh aar tumpang kutip apa yg patut ..

jimat memang jimat ..

rasp said...

mmg best bila ada sayur2 yg fresh nie...
wah! kagum leh makan 'raw' peria gitu...
me kena gak cicah dgn sambal belacan baru mengaummmm sedap hehehehe

iNa said...

mkn peria mentah sis?huhu..
ina klau dh masak pon susah nk telan...
tp maybe ur mum punye x pahit kan...

mak ina pon ade tanam2 gitu blkg umah...
tp umah kg la..tanah blkg die wat kebun..mcm2 ade.. :)

ikiqzana said...

alaa posh aku x kisah pun.. bila2 jmpe pun bole. kita pun lama keja kt sini lagi kan.. x ambik ati pun.. hehehe.

best nyer balik umah mak bnyk tanaman kt situ.. senang kan terutama pokok serai tu.. bnyk kegunaan nyer.

lama dh x makan peria masak cili padi.. sedappp..

Lady of Leisure said...

hihi.. baiknya poposh.. kasik puppies tu makan.. kadang kesian tgk dorang yg takde tuan kan, mcmana lah agaknya mencari makanan.. kucing kita sesungguhnya sangat bertuah..

atty's said...

alor kempuan nak tgk posh ngn bulu mata pelasu ..

Mia-Ina said...

wah kehijauan entry kak posh kali ni....mmg bsg klu tanam sendiri...sng nak petik..x yah beli2x g kan

sueanne said...

a'ah la sis..ni baru realnye Farmville..hehehe..

ehhh mr poposh..jenguk2x lak die..hahaha..cute jeee...

y@n@ M!B said...

hebat a parents sis tanam2 sume tu..nk tanam2 ni kena ada skill, pehtu rajen br leh jd..sy tanam2 pn kt 'farmville' je lerrr..hohoho ;p

nn said...

hhu. best gila. bak kata orang putih, ada green thumb. tanam apa semua jadi :)

~Love Says It All~ said...

JADUAL KELAS MAKEUP AKAN DATANG:

6/12 : PERSONAL MAKEUP CLASS DI SERI KEMBANGAN
20/12 : PERSONAL MAKEUP CLAS DI S.ALAM

15/1: PERSONAL MAKEUP CLASS DI TERENGGANU
16/1 : PERSONAL MAKEUP CLASS DI KELANTAN

23& 24 JANUARY : BRIDAL MAKEUP CLASS (2 HARI) JANUARY INTAKE!!!

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
016 2128740 (EYRA)

Izan said...

poposh pandai skodeng ni.. =)

.miss d'ieyna. said...

comel kucing u.
dah pndai skodeng.;)