Klik Jangan Tak Klik

Sunday, November 1, 2009

Detox - 1st day 99 HTN

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE

1st Day 99HTN

Dengan bangganyer mengistiharkan dengan rasminyer diet aku tanpa "nasi selama 99 hari" telah bermula hari ni dan akan berakhir pada 7 Feb 2010...
Wish me luck yer
Aku adalah contestant bernombor 27
Actually aku joint contest ni bukan sbb hadiah yg lumayan...
tapi utk mencabar ketahanan diri sendiri..
lagipun seronok kalu ada geng berdiet
cam gini
Untuk semua contestant 99HTN
aku wish good luck
semoga mencapai berat target korang
jgn mengelat yer....

Macam2 perasaan ada...takut, nervous....alah tak makan nasi jerkan...insyallah aku tgh plan makanan gantian...nanti kalu ada masa aku update ler apa yang aku makan dalam tempoh 99 days ni yer

for today no rice at alll....babai nasi...hehe



Sebelum aku nak start diet 99HTN...harusler aku berdetox...aku nyer cara detox senang & murah...tak yah pening2 kepala mmg berkesan....
Aku amalkan "inte cleanse"
dua biji sebelum tidor
Actually detox ni penting especially sebelum nak start apa2 proses diet
bila "colon" dah bersih apa pun zat makanan
& diet kt akan lebih berkesan

Inilah antara kebaikan " inte cleanse"

Digunakan secara tradisional untuk membersih dan membina usus, melawaskan pembuangan najis, melegakan sembelit, menurunkan berat badan (obesity), stress, metabolisma rendah, penghadaman dan paras hormon rendah

• Inte-Cleanse berfungsi membersihkan usus dengan mengeluarkan sisa-sisa najis yang tertinggal didalam usus besar walaupun sesaorang itu mampu membuang air besar mengikut kekerapan biasa (sekali / dua kali sehari).

• Pengambilan Inte-Cleanse sebaiknya 2 biji sebelah pagi dan 2 biji sebelah malam.Jangan melebihi 4 kapsul. Digalakkan meminum air kosong sebanyak termampu kerana proses pembersihan memerlukan banyak air.

• Kesannya bermula selepas 7 - 8 jam pengambilan. Akan kerap ke tandas, 3, 4, atau 5 kali dalam masa 24 jam. Jika lebih dari itu bermakna terdapat banyak toksid didalam colon. Jangan bimbang, itu kesan tindakan biasa.

• Pengambilan Inte-Cleanse tidak menyebabkan perut memulas dan tidak terlalu mencirit sehingga tidak sempat ke tandas. Resanya seperti biasa dan lancar.

• Inte-Cleanse mengeluarkan lemak di dalam usus dan dapat membantu menurunkan berat badan. Menurunkan berat badan bukanlah fungsi utama pengambilan Inte-Cleanse.


To organizer ZEL...gambo aku akan submit before 5th november...sibuk la ni....

Psst: Insyallah apa pun terjadi kita yg terlibat dgn 99HTN mesti complete the 99days ya...camner sedap pun nasi tu...kita cakap "DUGAAN" hehehe

21 comments:

Lady of Leisure said...

semoga berjaya posh..
:)
aku ingat nak join tak makan nasi 99 hari ni, tapi sbb tak berapa kuat semangat.. dah la masak hari...
lomah den kalu tak jamah nasi..
:D

ieda said...

looor mu dah kuwogh lah beb .. jgn lah kuwogh sgt .. nanti den jelousss uuu .. ecehhhhhhhhhh .. this body fit dah cun dah ngan mu beb ...

anyway .. mu tahu body mu camner kan .. i wish uuu more2 luck dear ...

bukan setakat kuwogh , janji sihat .. thats the point !

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

Gud luck bebeh..semoga berjaya mendapat berat badan yang ideal..

Mama-Danish & Sarah said...

gud luck dear,

ain tak leh tak makan nasi nanti badan leh tumbang...hehehe..

Cik_Nomi said...

eh.. ko pun masuk gak.. nak kuruih mane lagi nih? haih..

adikmanje@ellyazarmilia said...

posh..ko beli mana menda alah tu..haku cam berminat je...selalu tengok iklan yg juvenex (betoi ke tah haku eja tu..lanyak je)..

ikiqzana said...

wah.. bagus ni.. semoga ko berjaya posh.. teringin nk diet mcm ko... huhuhu...

atty's said...

gud luck posh..
posh pasti boleh melakukan nya.

Na Shari said...

Kalau semangat kuat, Insyaallah u mesti berjaya :)

p/s: Dah klik nuff u :)

HaSue said...

Semoga berjaya tak makan nasik...jangan nasik jer..mi kuning,kue tiaw dan rakan2 juge penyumbang penambahan berat bdan kan kan..huhuu..

err..dah slim nak slim lg ke sis?jeles kite tau..ahak :P

Rinna said...

Good luck Posh moga berjaya menahan hawa nafsu utk makan nasi....

Dee said...

good luck posh..brp rega benda ni..

Faizah_Haris said...

tu diaaaa dah startttt daaa....gud luck kay....:D

sueanne said...

gud luck sis..
chayuk..chayukk..

Mimy Hamid said...

thanks info detox beb..mau try gakkkkkkkkkk..baper satu ni?? mana mau dapat /beli..bukan apa aku nk terus gi cr kedai terus belimls nk cari2...

n.u.r.u.l said...

go girlz...walaupun aku x join tp aku tau kawan aku sorg ni bole wat... asyik g toilet je bila ms ko nak update blog ko ni... hik3..ko jgn bg poposh mkn benda alah tu...

Mia-Ina said...

posh...kan dh kurus..dia pun join..,jgn kurus sgt2 ..x leok tau kak posh.hehe

noradzlina.kamdani said...

slm..oo klu kite pakai inte cleanse ble bersihkan dlmn tu le...br kite tau..nnt nk cari lek..thanx tu u..
awak dh kurus..nk kurus tang mana lagi?

Liyanaa. said...

gud luck puan posh hahaha ;p

eh u, kalau makan meehun segera (mcm pama )agaknya betambah lagi x berat bdn i ni?

CINTAMANISZ Lite said...

ye...mmg kalo diet ni..kena ada supplement yg tolong gak bagi melancarkan, kan??
Harus gak bersenam..pasal kalo tak bersenam...segala otot lembek...nanti tang lengan lembek..tang peha lembek..tang perut lembek...hehe..
Kalo ada senaman...pergh!! mesti fit, kejab badan POSH. Uiii...ni yg akak jeles tak sudah2 ni...

Go Posh..Go...

NeenaAnuar said...

huhuhu.... 99 days without rice?? perrrghhhh... sgttt menduga tu beb!
anyway... good luck and all da best to you keh! make sure jgn ngelat tawwww.. :D

p/s: posh, jgn lar kechik ati with me sbb tak drop comment before yeah... bukan I tak sudi... tersudu-sudu yg benor nyer.. hihi.. anyway... thanks for visiting & dropping comment @ my blog yeah! *hugs*