Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, September 9, 2009

Magic BOO

Saje jer nak update tadi lepas balik keje sempat lagik aku p "MAGIC BOO" sekejap sebab nak beli barang sikit...entahlah aku mmg suker p tempt ni gak....
Ni jelah yg sempat aku snap sempat nak kejar waktu berbukakan.....actually aku mai sbb aku carik barang2 utk "facial" kan aku leh buat facial sendirik..tp aku buat kecil2an ajer as a hobby tingin gak nak bukak "salon" sendirik tp ongkosnyer enggak ada...jadi buat jelah pada sesapa yg sudi mukanyer di uli oleh aku...hehe
"Bulu mata pelesu" ni lak stok utk setahun....pakai sampai lumat...hehe...murah giler brg2 kat sini...

Antara brg2 yg aku purchase...yg ni bukan plastik utk bungkus makan yer...dulu aku pun samdol...masuk dlm "sauna" pakai yg balut makanan punyer...camner nak lut....baru aku tau depa dok pakai salunnyer....yg ni korang bubuh ler ubat slimming yg pedas ker panas ker...pastu korang balut cam "keep slim" tu pastu baru masuk dalam sauna...ha baruler ada kesan..kalu susah mintak ler tulun cik abg....jgn cik abg naik setim sudah...kang tak jadik masuk sauna...paham2 jelah org lelakikan...hehe
Tapi kalu sesekali aku nak "syiok" keneler p salun... sbb buat sendirik tak "syiok" sbb kalu org buatkan leh ler aku "membuta" so that can rest my mind......ni first time aku buat kat "Ikano"...aku facial ni mana2 pun tak kisah cuma aku pentingkan cleanliness & cara dia "massage" aku...sbb tu aku susah nak p facial kat malay nyer salon...aku prefer chinese...hopefully adalah malay salon yg leh ikut cam chinese salun....ini pendapat akulaa...terpulang pada masing2...

Ni baru first time aku jumpa malay salun yg ok in terms of service...hopefully aku leh stick dgn salun ni...of course aku mesti nak support BUMInyer biz beb...la ni "treading" pun aku buat kat sini....baru jer terai..oklaaa sebab owner dia malay cuma mahal sikit....mahal tp service ok...leh ler aku luper kan sat pasal reger...treading kat sini kalu whole face RM45..."Saluga" walau kasar sikit tp still murah cuma jauh bebeno....pastu parking pun susah...


Psst: Masa taip ni pun tgh pakai "mud mask" bagus utk kulit kombinasi cam aku ni..INGAT KALU PAKAI MASK jgn bercakap...dok diam2 kang tak pasal2 kedot muka tu nanti

20 comments:

Mimy Hamid said...

aku tau kedai magic boo tu..weh masuk mmg giler..sumer ko nak ..dh la murah giler...mmg sangap duit..tp beshh

Lady of Leisure said...

haha.. dulu aku pun ingat pakai plastic bungkus makanan tu hehe..
thanks for the info beb..

sis_nita said...

huhu!

kata blogger tegar, kanss.. harus pakai mud mask pon sempat layan blog..

hehehe!

woooo.. plastik salon ehhh.. camtu ropenyerr.. baru laa petama kali nengok.. ni kalo cik asben kita yg balut, mau dia sempot.. heheh!

POSH76 said...

Mimy Hamid~pandainyer....tulah pasal reger dia mmg mahal sikit tapi berbaloi utk stok setahun...hehe

POSH76 said...

LOL~Sama ler dgn aku...no problem sharing is caring beb...hehe

POSH76 said...

SisNita~Mesti curik masa nasib baik dalam bilik ayor tak leh update..kalu takmau update gak..hihi

itulah ropernyer kuat sikit compare yg guner utk makan tu...hehe

maner ada sempot lagi "bertenaga" adalah...tngk bini "berkemban" nak masuk sauna....opss terlebey sudah..hehe

Softtouch [Hanim] said...

ooo umah sis ada sauna tu ker?ke sy yg salah bc?...
sis minat yer bukak salon, xpe kalu ade rezeki insyaAllah adelah tu...
nnti bolehlah sis tlg sy buat facial..umah kita kan dekat gtu....

CINTAMANISZ Lite said...

Amboi..menyopping sakan ler..
Ari tu dah shopping utk poposh..

neezareef said...

wahh..syok giler manjakan diri

Dee said...

dee pun suka gi salun..tp gi kawannya tmpt..melayu..tp dia buat ok..

adenium said...

hi miss posh76 ... salam singgah....
i ada tgk order cornflakes kat my blog..
bleh email to mayangkelapa@yahoo.com dan sertakan no tepon n tempat nak hantar ye...
:-)
thanks...

oMMy fiRuz said...

mcm pernah kudengar magic boo tu tp dimana ya????

POSH76 said...

Cintamanisz~mana ada sikit2 aje...hehe

Poposh pun mau raya gak..hehe

POSH76 said...

hanim~ada sis...ala sauna tent ajer...tulah masinlah mulut ko sis...hehe

Insyallah leh kasi ko mummy rehat sikit...raya leh mai omah..hehe

POSH76 said...

neezareef~yelah biler lagi namapun pompuankan..hehe

POSH76 said...

Dee~untungnyer u ada kawan bukak salon leh ler dapat diskaunkan...hehe

POSH76 said...

Adenium~I ler tu...nanti hanto yer..tq

POSH76 said...

OmmyFiruz~merata2 pun ada...p la...hehe

Kaseh said...

aku da lama cariks plastic wrap utk badan tuh.. mmg bagus pakai menda tuh.. dulu masa aku g slimming centre dia balut pakai menda tu la..pastu masuk sauna bag or sauna room giler berpeluh2 tapi mmg besh... magic boo ni ada byk branch ke ehh..?

~~**ExYrA**~~ said...

i pon suka p magicboo