Klik Jangan Tak Klik

Friday, September 11, 2009

Cup cake ker sebijik cake

Nak raya dah kan...haruslah aku mengorder kek for raya...tngk org dok order cup cake cam bess ajer...tahun ni tak tahu lagi nak cup cake ker nak oder sejibik kek...

Sbb last year gatai2 p oder online cup cake..last2 tak berapa nak sedap.....sbb manis giler..Mr Y dah sound no more cup cake for this year...sbb last year dia tak makan...nasib baik ler anak2 buah aku yg baik hati ni mau gak depa makan....

So this year tak tau lagi nak oder kat CupCakeChic or SecretRecepies
Tapi dalam pale otak aku nak oder coffeebeans

Citer pasal cupcake chic...mmg betul2 sedap...icing ker cream ker mmg sedap sgt...sbb rasa cam kek bese...tak manis sgt....cantik tau design2 dia....kalu nak oder online pun bley....size pun bigger dari yg besenyer
reger seketoi RM4.50.....tapi mmg berbaloi.....


SecretRecepies lak aku tingin nak oder yg ni White Chocolate Macadamia...teruja kesedapan dia dari SofttouchHanim...amboi mama buyong ni kan main dah dua kali dia rasa...mesti sedap gak tu...santek kan design kek from SR....kalu cam ni nyer cantik nak makan syg...simpan bley...aku suker yg "ladybird" tu...hehe
Asal aku gi "coffee Bean" ajer aku mesti oder "Homestyle Carrot Cake" ni....mmg sedap & reger pun sedap...k lah raya setahun skali...hehe

Actually aku bukak citer kek ni kan apa...takde niat pun nak kasik korang teruja di bulan poser ni...ala lagi 1 week jer nak raya...takkan tak leh tahan nafsu kot...hehe..

kek ni adalah wajib "ada" menjelang hari raya bagi aku ler...sbb ada kisah sedih disebaliknyer....amik tisu jab...sbb masa2 aku kecik2 dulu...abah mane ler mampu nak beli kek yg ada icing2 tu...adaler my mum buat kek tapi kek marble or takpun kek rainbow... tak besslaa sbb takde icing...masa zaman aku tecik2 dulu biler ada kek icing ni kire cam jakun sikitlah...suka naa jilat icing tu...

pastu biler gi omah sedara yg ala kayer2 sikit...depa dok tayang kek kat atas meja....aku ni dok meloponglah tunggu biler la depa nak potong kek tu....hampeh sampai dah nak balik pun haremm depa nak potong...aku ingat sampai hapak ker berkulat kot dia letak jer kat atas meja tu as a display....itu nostalgia masak kecik2...budak2kan...kelakar kan kalu ingat zaman dolu2...

La ni kek apa pun aku leh beli sendirik...tak heran sudah..tp aku idakler perangai camtu ...display kek tak bg org makan....kek tu utk makan bukan utk display..kalu mau display nyer beli jer kek pelesu yg jual kat SSF tu....hehe

Kesimpulannyer tak tau lagi nak beli yg mana...nanti aku renung2kanlah...hehe...tp kalu ada online seller yg leh offer rasa cam CupCakeChic...mau aku oder....hehe

psst: Still dok ngidam nak rasa White Chocolate Macadamia...

17 comments:

Lady of Leisure said...

ko ni tetiber jer lepas baca entri ni kan aku dah mengidam kek.. hehehe..

sis_nita said...

terhengat gak dulu..

kat umah mak kita pon camtu gak..

letak kek atas meja untuk display jerr..

mak tak tahu yg kita 4 beradik dok aim jerr kek tu..

last2 tak sampai tengahari rayerr petama.. kek tu dah penuh dengan colekan jari kami berempat..

asal lalu kat meja jerr, colek ngan jari.. kahhhh..

hehehehe!

POSH76 said...

LOL~ngidam ler apa lagik..hehe

POSH76 said...

Sis Nita~

alamak sori sis....takper kalu tunggu utk family tp jgn ler sehari suntuk tak potong2...takkan tunggu kami balik kot...every year camtu...tu yg sedeh tak hengat tu...huhu

mama tisya said...

bdk2 mmg suka kalo kek icing..depa bkn apa suka nk jilat2 icing tp tula kebykkn time ry depa nk display je kek2 tu...ekkekekek

mmg terliur ler tgk gmbr kek2 ni smua

POSH76 said...

MamaTisya~tuler pasal...sajer tingat zaman dulu...hehe

sabo2 tunggu waktu berbuka yer...hehe

Softtouch [Hanim] said...

kat umah mak sy pun mesti ade kek tp xdelah icing.biasanya buat kek batik atau kek sponge oren, tp utk dimakanlah..:)

ala still ngidam ker?siannya hai..nnti cr lg yer.sory buat ngidam..

POSH76 said...

Hanim~itu dah mmg wajib ada....tapi sis nak ada ising nyer...siap tuleh "selamat hari raya" hehe

tulah pasal entah2 ramai org dah borong dek sebab sedap sgt kot..hehe

neezareef said...

cuppies pn best sebji kek pn best gak..

POSH76 said...

neezareef~sumer pun bess...sumer pun mau..hehe

uMMisYa said...

ye lah posh..aku pun dulu2 tension je bila pegi rumah orang, depa dok tayang kek atas meja..tak dipotongnya..kita kan budak2 jakun skit bila tgk kek..nak lah rasa..tapi aku lak tak penah wat kek untuk raya..hehe..mmg bukan trend kami sekeluarga lah..
aku ingat nak buat lah tahun ni, maklumlah tahun ni raya umah PIL aku..nak wat kueh n masak aku tak rajin, wat kek je lah..

Mimy Hamid said...

ko citer pasal kek..teringat plak aku semalam nikmati kek sepotong bersama..eheh..buat2 cukup la..apdahal tak cukup yer bg aku..hehee

Kaseh said...

dulu arwah nenek aku mmg salu la kena ada kek time raya2 ni tapi kek buah kukus ngan kek lapis rempah je... sedap giler.. tapi sejak dia da takde ni aku tgk takde sorang pun anak2 dia or menantu dia yg buat kek time raya..hahah rindu lar.. tapi insyaALLAH aku nak buat balik tradisi kek di pagi raya.. macam ko kans.. kapkek pun comel..

abang besi said...

sedapnye,,kek yg kt bwh sekali tu menarik gila la..hehe...mlm kang trs g secret recipe....hehe..tq waks..

n.u.r.u.l said...

aku kap kek ni tak berkenan sgt... tp kalu choclate moist & cez kek, aku mmg suke. kalu ada org nak rasa skit pun aku x bg...teruk toi aku ni..

d.a.m.i.q.u.l.a said...

ko nyer taste kek sume same ngan aku,cupcake chic,white choc macademia ngn carrot cake.harus aku cari kek buke ari ni!ampeh kantoi diet

Ms AiReEn MoHd said...

cupcakes chic tak sedap nok...bg tekak aku mmg fail la kan...kan aku ade bg tau kat n3 aku b4...ade sejenis jer yg sedap..yg lain ampeh rase nyer...arap kan chumel jerkk..bek la si secret resepi tu hah...