Klik Jangan Tak Klik

Friday, August 7, 2009

Yang Mana Satu

Yesssa aku telah bebassss..korang ingat "bebas" apa ni...laju jer otak tu...aku bebas berblogginglaa sbb boss ngongong aku tu tak kacau aku sudah...haha...aku harap & doa sgt biarlah new mgmt nanti aku mau tukar boss lain...aku tak mo ini boss...."pilih bulu" dia suker "bulu kaler itam ajer" huhu..."aku hanya mau keadilan"...allahuakbar..."jangan sekali2 kasik bangsa lain tindas kita" ....sori terbabas jab...cuma nak luahkan perasaan...hehe..nilah jadinyer kalu dah ektif blogging balik....jaga korang aku akan "mengganazz" di blog korang...jgn muak lak tngk aku nanti..hahaha

Aku tgh pening "yang mana satu" nyanyi sikit lagu Saloma sambil goyang2 inul sikit...hehe..pesen apa aku nak pilih ni...confident jer mcm butik tempat aku tempah baju tu mau amik lagi nak2 dekat raya...tp so far " kak yati yg baek hati tu" tu tak pernah nyer menolak kalu aku nak tempah pun...dia amik ajer...

Takper aku anto jer....kalu tak dapat pakai raya (eksen sbb sudah standby 2 helai baju raya hehe...cuba takde menggagau aku nak pakai apa raya nanti...nak2 masa tu ipo duai dok tayang pesen baju diaorg...aku pun nak jugekk..hehe) leh pakai lepas raya...hehe.....padan muka saper suruh anto lambat naa...

Actually bukan nak anto lambat ponnn tp aku dah pening tak tau nak buat pesen apakan...apa kata korang pilihkan pesen yg korang paling suker and sesuaii ler dgn aku........korang kan expert bab2 ni....ini bukan contest tau...tak psl2 kang ada yg mintak hadiah.. hehe...takper kalu ada rezeki aku bg ler hadiah....hehe...sepasang baju raya bley...amboi melampau tu...hehe...

k kite mulakan proses pemilihan...hehe













Maaf yer gambo last ni bukan model sebenar....gambo atas2 tu yg betul2 model....tngk ler body depa marvelous....takde lomak langsung...bestnyer...hehe



Ya aku mau bikin leher camni...lawakan..bukan yg last tu yer...mati aku dgn Mr Y kang ...tak kasik kuar umah...haha...tak pasal2 tak berayer aku..

Niler kainnyer "cipon" aku suker giler...sejuk...kalu buat baju mmg terletak...hehe

Psst: k lah wa nak blah chow dulu....HEPI WEEKEND sumer...hehe

20 comments:

T.H said...

so pretty! hehe.. suka yg macam wedding gown

Cikgu Yus said...

posh..susah2 sgt hang buat sume jenis pesen... nnt bil claim kat cik abe la..

babyfreaks@ratusiput said...

iskkk byknye posh...aku pun pening mana satu nk pilihkan utk ko...sme lelawo wei...tp skang ngah hot pattern lengan baju puff kan...aku pun ske sgt patern lengan camtu.tp jgn salah buat la...kang buruk lak jdnye...aku mmg tak tempah dh bju tahun ni.plan nk bli siap je.sbb lg murah dr bli n buat..ehehhee..

ikiqzana said...

posh.. cadangan aku baju untuk ko tempah yg sesuai tuk ko yg gmbr atas skali belah kanan.

mg sesuai, coz ko kan slim.. mesti cantik klu ko pakai mcm gitu...

mesti meriah ko beraya tahun ni...

Mimy Hamid said...

terkomen lak...sure diva fofular di pagi raya nehhhh...hehehe

eyena said...

adoyaiii banyakneee pilihan i pon pening nak pilih yg mana satu.. adoiii

Softtouch [Hanim] said...

kelasssss..fesyen baju raye sis...mcm baju perantin..suka suka suka..sy ni sis xpernah ada baju kebaya tau..dari zaman kurus ke zaman sekarang yg bam2 ni..mmg xdelah baju kebaya..he he he..
sy pun suka kain chipon tu...mmg terletaklah kan kalu kita pakai..nanti dah siap bj tu mesti cantik sis..tayang yer kat cni..tq..

neezareef said...

mmg santek arr posh kain sipon tuh...meletup ko wat baju kang...

Lady of Leisure said...

posh, banyak bebenor, sampai rambang mata haku nak pilih..
haku raya slalu beli jer yg dah siap.. sonang.. hehe.. tahun ni aku cam minat cotton lak..ekekekek..

jebat_durhaka said...

meriah la tahun ni ko beraya posh...huhuhuh apa kate ko ikut je cadangan cikgu yus tu,bior meleleh air mata che abe ko tu wakakakakak

ieda said...

beb mu kan .. pakai aper punggg cantik aar .. toksah risau .. janji ada unsur2 ketimuran dan muslimah sikit ... cun dahhhhh cun giler beb ...

cayuk2 .. den boli yoo baju raya taun ini .. huhuhuhu budget ciputtt

Ms AiReEn MoHd said...

sgt cun semua nok.....aku sokak....chiffon sgt sesuwey juga tuk bdn gebusss(mok mok )mcm aku hheeheeh pasal kain die jatuh...hehhe i loike...tapi mahal kan kain tu ?

tengku aziah said...

tengku rase yg 2 gmbar atas tu sswai ngn kamu..

mesti chumels kn?

Mia-Ina said...

rambang mata aku...aduhai

klu aku..aku cdg kat ko..pakai yg simple2...klu ko nk balik kg le

tp klu nk vodge...erm,kebaya sesuai..hehe...

just opinion

senang2 ko claim kat hubby ko jela

silap2 dia pengsan tgk ko tunjuk gmbr yg byk ni

Ashikin said...

alamak tgk fashion2 tu geramnye.. now aku ada azam. xnak shopping thn ni. nak kumpol duit. thn dpn aku nk hentam beli kain lace n chiffon 20 pasang :P

tp utk ko kan posh, ko buatla design leher maya karin tu cantek. lengan baju mcm siti nurhaliza tu pon cantek. yg lelain sume dah common.. in fact aku pecaya bj ko pon byk dah pattern kebaya n kurung2 tu..

Iena said...

ko ni nk wak baju raya ker... baju kawen ni??? giler vesgedevas sume nya...
ko wak la mn satu pon... tetap cantik di badan ko yg slim melim tu...

ninie said...

wah kelaasss gitu baju raya akak.....pasti meletup di pagi raya...cewahhhhh...

Dee said...

cantik2..tp nti pakai sekali je..x best..pilihlah yg leh pakai byk kali..

CINTAMANISZ Lite said...

sume tu lawa ler posh. Kena sngt ngan posh yg langsing lagi vogue gitu.
Posh pakai apa pun..cantik aje. Jgn risau ler. Posh pilih pesen yg mana pun..pasti Mr. Y tak terkelip2 mata memandang, ngeh2..

Cik_Nomi said...

halluuuuu... ko ni nak kawen ke nak raye.. aku klu raye suke tgk orang pakai baju kurung.. sweet beb.. tak kisah la gaye camne pun.. yg penting baju kurung.. kurung johor, ke pahang ke, riau ke.. tak kisah lah..