Klik Jangan Tak Klik

Friday, May 15, 2009

Melaram lagik

I'm back hihi...nak ucap tima kasih banyak2 pada geng blogger yg prihatin sungguh pada aku bila sakit nie..terubat sikit sakit aku ni....alhamdullilah I'm getting better cuma nose blocking jerlah...badan den lomah lagi ni...slowlyla...sekali skala sakit ni pun elok gak..ingatkan kan diri kt tak selalu nyer sihat...so kalu sihat we should appreciate & take a good care...actually nak update pasal p vacation ari tu ...tapi gadget rosak ler pulak..so dari takde mende nak update ...layan jerlah yg ni...lama2 tak update kang bersawang lak blog aku nie....nak ucap setinggi tima kasih gak yg sudi jadi followers aku...hehe...

So buat masa ni diet mmg kerlaut sikit meaning aku makan tak berapa nak lalu...exercise pun tak buat...makan pun merapu...besenyer tak amik fast food...this week sbb tak selera asik masuk MCDONALD...walaupun makan porridge & smlm fried chicken bukan nyer sedap pun...tapi fries + carbonated drink mmg aku tak sentuh...i still remind myself not to look behind..aku tak mo dah kembang cam dulu...susah ooo nak beli baju...alhamdullilah smlm kebaya pink yg aku tempah agak fit gak ler sbb perasan yg badan aku takkan kembang dah leh pakai...opis mate pun tegor " u sudah kuruslah apa u buat rrr" sabo jerla...aku rasa dia sincere la kot...sbb mulut dia ni mmg jet printer sikit..kalu badan aku naik pun dia lah yg paling sibuk dlm dunia...kalu sound bukan pelan2 pulak tu ...kira satu opis leh dengar...sabo jerlah...

Boss aku pun tetiba lak baik semenjak dua menjak ni..cam ada udang di sebalik mee ajer..kan leh caya ni...beli teh tarik pun nak share dgn aku...apa ko bondo dia nie...pagi2 ni pun entah apa mimpi dia siap panggil aku sbb dia ada bancuh kopi starbuck...kot bagi aku increment ...bonus ker best gak....layan jerla...percaya jgn...

Anyway nasib baik weight menten...tak taulah sbb aku sakit ker or sbb aku strictly diet ka...sbb masa sakit teruk ari tu...aku cuma makan milk & roti breakthru saje...itupun sbb nak makan ubat.....tapi lepas recover sikit ni selera cam getting better..have to control...smlm pun aku nak amik SUNDAE MCD..hubby cepat2 sound NO NO...garang lak tu..sian kan tak leh nak makan...aku diam jer...nasib baik aku leh control myself.....nanti dah sihat nak nak start balik..sakit2 ni mcm2 yg aku fikir...yg bukan2 pulak tu......sian hubby dok layan wife dia yang TING TONG ni...lucky dia very understanding man....tulah sbb aku syg banget dgn hubby aku ni...hahaha..kalu org lain agaknyer entah macamana...i don't want to be like this tapi biler sakit mulalah merapu mcm2...hopefully dia leh ler sabar dgn mini dia ni..kalu tak sabar agaknyer mau dia campak aku kat laut...hehe...



Kalu entry aku tak best pun korang layan jerlah...almaklum laa org sakit merapu...nanti petang karang aku update my vacation story lak...update report malas...update blog rajin...hahaha

4 comments:

E-RA said...

fuyooo...posh badan ko dh cun melecun la...

Topsy-Turvy Mum said...

semua cantik2 la posh....

MyDreamWeight said...

posh bila la badan aku bleh jadi cam ko.. lawaaaaaaaaaa.. nak gak pakai kebaya pink...

POSH76 said...

TQ era...tak cukup target lagila...haha..

ROX...tq rox lu lagi cantik la beb...hihi

Kaseh...Thanks ...kalu ko dah kurus lagi ler lawa dari aku...hihi..