Klik Jangan Tak Klik

Friday, November 26, 2010

Makeover for natural look!!!

Seperti yang dijanjikan meh aku update citer pasal
makeover by F.O.X
Pada sesiapa yang terlepas citer more details about this make up
boleh refer kat sini yer
Tengok aku nak update pun lambat hari ni
sibukla nak kejo dateline

nila dia model selepas dimakeober tu..

Memandangkan aku tak kemana2 cuma nak jalan2
so dia makeup kan aku natural look..
kalau untuk photoshoot or dinner of course kenalah pekat sikit

Close up sikit...sebabkan make up mata dah pekat
jadinya tak perlu pakai lipstik menyala
sp she just put lipgloss pallete only
walla!!siap sudah

Fokus kat mata....blue kaler eyeshadow...kalu nak kasik make up mata tu cantek yang penting
base..jgn main tenyeh jer
nanti nampak mcm tak lekat jer eyeshadow tu
takde rahsia cuma mesti pandai blend...
yang tak bessnyer masa promo ari tu takde free eyelashes kalu tak lagi meletop!!

Nilah make up artist yang tolong jadi mak andam untuk hari tu...
paling hygiene make up artist pernah aku jumpa
bukan main "pembersih" betul...semua alat yang digunakan
kat muka aku dispray

tapi mmg cantek amoi ni...cam pan asia
tapi sebenarnya original chinese
yang aku pulak katanya macam chinese pulak!!!
I'm pure malaylaaa

Komen for improvement walaupun kasi free kena komen jugak
make up dia consider bagus jugak especially the foundation dan primer bersesuaian dgn harga
cuma make up artist kena imrove sikit on make up skill
bukan senang yer mau make up kan orang
nak2 yang banyak songeh macam aku
mestilah ko ingat suka suki ko tepek jer apa dekat muka customer
kena jugak tanya pendapat customerkan
kalau berbayar lagila high demand

Tapi sesiapa yang prefer natural look bolehla terai F.O.X
kot2 nak jadi artis ala2 korean buleh ler terai make up ni

Aku dah email F.O.X pasal review kat blog aku ni
kalau diaorg baca up to them to improve themselves
komen terbaik adalah dari customer sendiri betul tak???

Esok kalu aku rajin aku pi YunNam pulak
dah bnyk hari dok call suruh buat appointment
mesti ada udang disebalik mee maggie ni

ko jgn harapla aku nak terpengaruh...
Kalu dah kata FREE...FREE la yer
takdenyer aku nak sign up apa2 or no purchase at all
unless aku betul interested

Pssst: Pagi ni aku lambat..jem sebab ada accident...so aku nak chow dulu pi beli breakfast cum lunch sekali

32 comments:

atty's said...

wah..meletops..clust posh..cantik lagi glemer u

lady XOXO said...

wahhhhh nice sis.. tak lebeh n just sweet... ehehehe.. wah cam model toi dia.. ehehhe

.::CeK LaLa::. said...

Cantik!!! dah ala ala korean artis dah!! Lala memang suke mekap2 ni...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestla..aku xpenah lak dapat pree cam nie..

DaZzlingLilLy said...

kena mekiap tu dgn kaler baju u..i suka mekap kat mata biru lembut ni..nampak sweet jer

ctpayong said...

kak ct bukan add on makeup yg tegar. certain occasion...YES! but love seeing in ideal makeup. cantik!

Alida Ali said...

YunNam huby sy pegi dulu ckp free...sekali kena byr gak klu free tu utk yg cfrm nak guna produk dia..laki biasa la senang dipujuk...melayang gak 8k huhu..utk brapa kali treatment nth.

Ummi Dania Yasmine said...

waa u macam chinese look la...

ZanaNordin said...

cantik
suka make up mata camtu
nampak simple tapi menyerlah...

rinaDOrina said...

nice!

TopsyTurvyMum said...

meletoppsss!!

kakchik@ella said...

cantek .. cantek .. sbb awak pun cantek. hehe ..

y@n@ M!B said...

mmg looks natural..suka tang mata tu..pandai dia blend..sy ni still kena asah lg skill mekap especially tang mata tu..huhu~

Dee said...

cun..sesuai ngan chinese look u tu..

Cikgu Yus said...

sweet jer make up tu.. mmg betoila posh, hang nmpk lg cina dr tukg make up tu.. btw, lama x mai blog hang..nak tgk tucen debab hang tu.. :)

Softtouch [Hanim] said...

cantiklah....suka mata tu...nk jgk sis..

AngahSayang2314 said...

isma terkejut tue tengok tapi kan?? cantik leh la ajar angah kan??? heheee

A D I A said...

apesal i berkenan dgn baju u ni, so sweet!

zura@iwan said...

lawa la u....natural...

yg makeup artis tu mmg nmpk like chinese kan..

☆ lieya latif ☆ said...

SIYES CANTEEKKKKK!!! aku suke laa posh....light2 jek pastu tak nampak tebal....mmg cun....lagipun u mmg dah cun, touch up sikit2 pun dah cukup....

rasp said...

simple and sweet...
bertambah gorjes u nie...

-aNida OtHmaN- said...

wow.....CUNNYAA........ Look sweetie bak gUla-gula kapas....ehehhehe

ieda said...

aah lah beb .. natural gituu .. ari2 dpt free makeup cam nie best kann

aah cun lah make up artis tuu .. memang cam pan asia .. yg nampak cam amoii u lahh bebbb .. salah org kalau tgk betul2 .. manissssssss :)

Gayahspears said...

wah cun gle sis poshhh..
meh tulun gayah make up :(
xpandai la..huhu

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

memang nampk 'chinese look' lah..

p/s: dah follow...

QaRaMi HasHim said...

folo posh.. klu sudi folola blog sy..
:)

el said...

teringin nk pki gitu
takut lak x sesuai nti ngan kulitku
lantak la kan..asalkan jgn jd luarbiasa sudah...
ermmm posh ok lg org kata cam chinese
el ni yg kulit gelap depa kata chinese..siap ckp cina lg ngan el...hahahahaha mcm2 la

Rinna said...

Wahh meletops laa..comei2.. :)

mummysyafie said...

nor pandai pakai eyeshadow..tapi main tenyeh je. tak reti base semua tu..pas ni kena belajar jugak la

Honeydy Love said...

meh makeover dgn me pula..=)

Honeydy Love said...

meh make over dgn me pula.. ngeeeeeeeee

Green Apple said...

lawa nyerrr :D