Klik Jangan Tak Klik

Thursday, November 25, 2010

F.O.X bukan Musang

F.O.X bukan stand for musang
tapi
Fashion Of Expression
new make up & skincare range from
Taiwan
Baru jer ni belum launching apa2 lagi
free makeover ni pun untuk memperkenalkan produk ni kat Malaysia
nak tengok sambutan macamana
aku suka jer offer2 macam ni
hehe

Cuma 3 outlet jer ada kat Malaysia
Parkson Sunway Pyramid
Parkson Sg Wang
Parkson One Utama

ada yang aku ingat harga ada yang tak berapa nak ingat
price range start from RM50 to RM250
so its quite affordable

Fake eyelashes ada 10 pairs
RM60...mmg berbaloikan
yang bess kalau pandai guna boleh pakai up to 5 times
tapi sad masa time promo yang aku pi ni depa tak offer
free eyelashes so tak dapat nak cuba..tp mmg look
natural
rasa seperti tidak memakai yang palsu
kira macam bulu mata sendirlaai...
yang ni mungkin aku nak beli
lagi satu fake eyelashes ni ada satu pattern jer yang lain
belum ada lagi kat Malaysia
tengah naik kapal selam kot
hehe

Cleansing oil bagus as a makeup remover & massage oil
ada dua jenis kira macam ala2 ShuEumura ler
RM100++

Sebelum atau lepas makeup leh spray kat muka
so nanti muka akan fresh and makeup lebih tahan lama...
tapi yang ni ada additional features
act as anti wrinkle...sesuai jugak untuk oily face
RM100++

Concealer ni pun bagus
sebab dalam bentuk cream pensil
so senang nak touch up...lagi senang nak bawak kemana2
RM60

Masa makeup artist tu tunjuk
mascara ni aku macam pelik sikit
siap ada vibration tu so senang ler nak pakai
vibrate sendiri siap ada battery...bila battery tu habis
maknanya jangka hayat maskara tu habis tak leh gunalaa
dan yang bessnyer kalu dah guna ni tak perlu la pakai eye curler
Nama mascara ni
Vibrationg Infinite PowerMascara
yang penting waterproof & easy to remove
aku paling tak suka kalau mascara buat mata aku macam panda
RM100++
First time aku tengok mascara yang boleh vibrate
jakun jab hahaha

lagi satu yang aku nak beli
Brow & eyeshadow compact
murah tu RM50
leh guna lama....tak yah nak pakai pensil
silap2 kalau tak pandai jadi cina opera
yang ni senang sgt mix jer
ikut kaler yang sesuai
dah siap yang penting it look natural...
siap ada highlighter lagi
can act as an eyeshodow jugak kot nak buat smokey eyes ker

pun aku suka sheer finish loose powder
kalau tak nak pakai compact boleh pakai yang ni
RM90...
yang aku suka sebab berus disediakan
senang dari nak pakai sponge especially kat part tepi hidung kan susah nak sapu


Aku paling tak suka eyeshadow kaler biru
suka standard kaler pink or purple ajer
tapi sekali sekala nak tukar selera
harusler teraikan
yang ni pun worth buying walaupun rupanya macam Maybelline yang jenis berkilat2 tu
tapi bila dah letak kat mata tak ler nampak berkilat sgt

Gel eyeliner pun macam maybelline
senang nak guna cuma berus dia ada hujung dgn pangkal..

Blusher...orange pink...

Lipstik pallete...ada 4 lipstick kaler + 4 lip glosss
RM100

Ini pula range for skincare known as
UCare...

Antara makeup yang ada
yang penting range makeup untuk loose powder,
foundation, make up primer aka make up base &
concealer mengandungi Hyaluronic Asid so bila pakai wajah tak ler dehydrate
moist ajer



Psst: Hasil selepas dimakeover???tunggu selepas ni...kasi cuci mata dulu kot2 nak beli ker

28 comments:

Joy said...

ohh..memula igtkan pasal channel FOX kt astro td. eyeshadow biru tu menarik ;)

-aNida OtHmaN- said...

bestnyaa mcm=mcm ada..paling bekenan hat BUlu mata tuh...ehehehehh

☆ lieya latif ☆ said...

wah sis...best ar...suke entry ni....leh tau ape yg latest kat pasaran gitu.....

mcm best lak tgk riview u ni sis.....lieya bekenan dgn lipstik pallete tuh....dulu pakai jenis mcm ni jugak tapi lupe laa jenama ape...

Softtouch [Hanim] said...

wa....tak sabar nk tgk hasilnya sis..tak pernah buat make over nie...

zura@iwan said...

naseb baik ku x brp reti bab make up2 ni...hahaha..

tlg makeupkan i bleh x..hehe

DaZzlingLilLy said...

mascara yg ada vibration tu menarik..nak kena try jugak..

mr.curly said...

bole la try tuk bulu mate wa yg lentik ni..auwww !!

el said...

berkenan tgk yg spray tahan make our make up fresh n than lama..tp rege nye pun mhl hahahahaha

suka tgk makeup2 ni...

y@n@ M!B said...

weehuu menarik..sy pn tgh gilerr mekap skrg..semlm dah borong mekap e.l.f...bln 12 br smpi..hihi~ ^_^

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nak beli eyeshadow...dah habis..huhuhuhu...nak tengok hasil makeober cepat..cepat..heheh :)

rmzm said...

suka la tgok barang make up ni semua tapi no money la..hehe..

SyaNa said...

bestnye
aku ni mekap yg ade pn takat basic je la
teringin nk pakai fake eyelashe tu

Mimie Hamdan said...

salam posh...
ai sudah folo u semula...
nnt folo ai kat blog baru ehhh...
www.mimie1678.com

tq... :-)

rasp said...

uish bestnya dpt buat makeover...
i nie tingin banget tau tapi lum pernah dpt huhuhuhu....

melle. said...

menarik jugak produk2 ni

My Little Diary said...

salam kenal
thx for visiting my blog... i folo u

makdara TERdiva said...

teringin nak di makeover..aritu ade terai kat benefit tp macam x puas sbb sikit jer dia touch-up..aku kalau boleh nak 1 muka dia touch-up...haha!

CGG said...

thanks kongsi..
boleh try nie

dayah SnoW Heuka said...

huhu.. akak beli sume niyh ke?? cam bes jek ngee

Suzi said...

salam singgah...kunjungan balas dr akak. thx ye singgah blog akak.

AngahSayang2314 said...

wah.. bestnyer tengok2 dah tersangkut nie macam mana????

ieda said...

wahhh best nie .. tapi tulah aku kalau gi payah sikit aar hubby kalau bab nyingah tmpt makeup nie selalu kehilangan die huhuhu

A D I A said...

eh dah petang ni, mana hasil makeover?

qellissa said...

i pon suka gak beli false eyelashes..tp suka yg natural je..x sabar nk tgk makeover u tu..=)

Delimasari said...

rajinnya

nama saya NINA said...

nice entry!...btw,nnt cik posh wat la entry care2 untuk make up..=)

ERMAYUM said...

oo baru tau ingat tadi mozarila fox tu heheh

mummysyafie said...

nak try la eyelash tu. leh pakai stok berbulan