Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, November 24, 2010

Benefiber fibre replacement

Macam macam produk kesihatan la ni
nak2 macam aku ni mmg ada problem kalau nak "membuang"
tu sebab aku wajib amik fibre
dalam makanan harian
especially fruits & vegetable

kekadang wondering naper ada org tu langsung tak makan vege or buah
tapi ok jer "membuang"

Tapi biasala darah jenis O
mmg cam gini selalu jer ada masalah constipation

Fibre mmg antara dier terpenting
dan perlu diambil lebih berbanding dgn sumber makanan yang lain
so kot2 terlepas makan sayur or buah bolehla
ambil Benefiber ni

Jangan risau takde kesan sampingan
mmg 100% natural fibre
cuma senang nak membuang
naturally...bukan macam minum teh diet atau apa2 yang berkaitan
bayangkan kalau tak leh nak membuang
aduii part bloated tu yang seksa!!!!
terserlah kebuncitan huhu

Kot2 ada yang teringin nak cuba sample
sila la ke sini yer

Semua jenis minuman boleh letak except
carbonated drink..mmg larut
dan rasa pun tak tukar langsung

Tapi carbonated drinks ni mmg tak digalakkan langsung..
aku pun kalau pi fastfood mesti request tukar
air...takut betul nak telan air gas
nak2 dapat tau kandungan GULA yang tinggi
especially coke..12 sudu gula

pernah dgr citer member dok consume hari2 air gas
entah brp tin...tup2 dapat tau kena kencing manis stage
yang tahap sampai kena injek...aduii kesian muda lagi
dari berisi la ni dah kurus kering
takut aku dengar

So bolehla dinikmati dgn air kesukaan kita
tak kira sejuk atau panas
ataupun makanan yang nak dimasak

tapi aku pun baru jer cuba samples
belum beli yang pack sebenar
tapi hari tu ada nampak kat caring
dalam RM28++

Kalau tak cuba tak taukan...


Psst: Yelah kekadang kita pun tak tau cukup tak fibre yang kita perlukan dalam badan

23 comments:

SyaNa said...

adoi sejak2 ni aku suke minum air gas
hukhuk
gerun plak ttibe

lady XOXO said...

sis.. nice info.. leh xo try ekekeke. nk p cari kat mall ar.. ader ker

-aNida OtHmaN- said...

wow gOod info pas ni nak amal nie plak..so leh hindarkan BEDkencing MANIS...hehehhe dan kegendutan....

fibre memang baguss nak nak g sapa nak diet kan...thanks sis...nice Info

S..U..D..@..I..S said...

scroll up n down 10x x jumpa pun cbox

komen sini aja, kekal awet muda dgn buah2an

Softtouch [Hanim] said...

sy pun ada amik sample nie, xsmpai lagi...

zura@iwan said...

u mmg kena amal fibre ni ek...tp ye la..kita bkn tau sgt cukup ke x cukup fibre dlm bdn kan...

sue said...

Fuhh..kalau boleh dijauhkanlah minuman berkarbonat ni. Sue pun mmg dah buang jauh2 minuman ni..satu adalah kerana diet..hehhehee

Azmiezas said...

bagus tak??..kalau bagus akak pun nak cuba jugak..

Gieyana said...

gd info nie..leh try gak nnt..:D

ratusiput said...

aku mmg drh o tp alhamdulillah la tetiap pagi mmg membuang punye...nk kate mkn buah tak jugak..takde mkn pape pun...maybe sbb dia tau tekak aku takble telan air2 fibre ni..ehehe..

Eri-chan said...

toksin mesti kena buang.. sometimes i pun problemo...O+

zmah said...

Nampak pernah nampak barangan ini,ada di pasaran ke/TESCO/GIANT?

Faizaharis2 said...

hari tu dah nak beli dah... tapi tak jadik.... nak cari testimoni dulu hehehe... cam saya gak susah sgt membuang....aduii tensenn....

Rama2Ungu said...

dah submit for free sample..smpai la ni tak sampai2 lagi..dh dkt 2 minggu dh apply...cettt...

ieda said...

ermm bagus erkk beb .. den pun rasa cam nak cari jer fibre nie .. kalau lawas tuu memang bagus kann :)

bungakuning . said...

i memang suka minum air gas . tapi i nak kurangkan dah sekarang . takut ooo nanti kena kencing manis . nak try yang fibre tuh la . hehe =P

Wati3qv3 said...

gerun plak nak minum air gas..

el said...

bg el satu paket nak rs bleh hahahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

gud info nyek..

makdara TERdiva said...

aku kalau tiba2 susah nak membuang..komfom kurang air..seksa org darah O ni..huhu

Delimasari said...

boleh cuba ni poshhhh

Luffy said...

wow..bagi tenaga utk membuang..huhuhu

ERMAYUM said...

bole la try kita pun tak amek fiber tak ke toilet leee bila amek fiber bestttttttttt :)