Klik Jangan Tak Klik

Friday, November 26, 2010

Kadang2 kesian kadang2 menyampah!!!!

Memandang tahap kebizian hari ni ditahap yang melampau
so tak dapekla aku nak update gambar makeober
jadi harap maklum kena tunggu sampai esok jelah
sori yer..
(Makeober laaa sangat!!!!)

Tapi alang2 gedik nak update
jugak
tak kira!!!!!

Aku jarang nak bertanya pasal2 pendapat kisah
chenta ni
yelah entry ni bukan tujuan untuk mengutuk ke apa2
sekadar berceritakan ataupun luahan perasaan
mmg ler takde kena mengena dgn aku
dan bukan juga tujuan untuk kepoci
kalau aku tak tau lagi bagus
tapi dah ari2 ko bertenggek bercerita dgn aku
nak lari mana hadapla jugak
walaupun!!!!

Aku pun pernah BENCINTA
tapi agak2 ler
takdelah meroyan semata2 kerana terlampau cintakan seseorang
sampai menyusahkan diri sendiri
macamla mati kalau sidia tu tak mau

tapi yelah kekadang kesian gak
tengok si perempuan dok terhegeh2 kat si lelaki
yang si lelaki pulak mangkuk ayun
sampai gunakan kekerasan
tu pun si perempuan
masih ada perasaan
Chenta lagi pelik tulllaaa

Padahal diri tu kira kategori cantiklah jugak
kalau takat nak cari lain anytime pun boleh
tapi tak jugak nak jugak dgn lelaki yang dah dok mental torture
tu

Lelaki biasalah kalau ko dah dok terhegeh2 lagila dia tunjuk lagak
cubala jual mahal sikit
kalau betul ada chenta
mesti silelaki tu akan balik punya...

dah berbuih buih mulut ni cuba nasihat
sebab risau kot2 apa2 jadikan dia
tapi camtu gak...
yelah dah sampai cause accident saper tak risau
jgn sampai commit suicide sudah!!

last2 la ni dah naik nyampah..lantak ko ler
pandai2 la ko...

Kalau ngadu pun aku dengar masuk telinga kiri keluar telinga kanan jelah
takde siapa boleh tolong kecuali yang empunya diri
sekadar beri pandangan tu bolehla...

Psst: Bercinta boleh tapi jgn sampai merosakkan diri sendiri...sayang diri sendiri dulu baru kita boleh sayang orang lain betul tak???

22 comments:

Joy said...

bercinta berkasih pada yg sudi ;)

qellissa said...

Love is blind lah beb..sbb tu x nampak mana baik mana buruk...huhuhu

Rama2Ungu said...

agreed...sbb tu la bila nak bercinta ni kena la beragak sket..jgn la tooooo devoted smpai kan hape pun dah tak nmpak..be rasional keyh..

Eri-chan said...

betul..sayangilah diri sendiri lebih...

lelaki mmg tak boleh mudah2 kita bg dia peluang berikan semua perasaan.. biar dia terkejar2 sikit...biar dia rasa dia tu takde org lain nak...

i pun ada gak kes org mcm ni dtg ngadu dulu..letih kan..

ALoNa Cintamaniszlite said...

ramai posh yg bersikap mcm ni. Akak pun ada kenal org mcm ni. Sebok dok cerita masalah, mintak pendapat tp bila kita bg pendapat, tak dihiraukan pulak..nakkkk jgk.
Ntah laa..mmg dh ragam donia..

MiYOKO TACHIBANA said...

ya betuiiii....bercinta ngan diri sendiri dulu.. :)

Rinna said...

Cinta itu BUTA!!.. Kena mental torture pun still sayang lagik kita nak nasihat cam na lagik..

zura@iwan said...

ye la betui....x kn smpi nk merosakkan diri..jgn bmain ngan api...hehe.

rasp said...

tul tu sis...haiiyaaa...kumbang bukan seekor laaa...

el said...

el ada kwn cam ni..hari2 dok call n sms..mengadulah..bila kita nasihat..satu sen pun x ikut...so lm2 naik meluat dah..lantak ko le...mls aku nk layan

-aNida OtHmaN- said...

YAA SToJO SANGAT....sayang diri sendiri dL..br leh syg org len plak....

LELAKI ni kena juaL mahal..takleh sesenang jaaa... saiddd YESSSS, oKKK... ha tuhkaa semudah tuhlaa dia buat hati perasaan wanita..

☆ lieya latif ☆ said...

betul sis ape yg u ckp nie...mmg lieya sokong sgt2....cinta zaman skrnag ni mcm mudah sgt...tgk laa anak2 muda....cepat jek terpengaruh n buat bende tak baik mcm lari dari umah la...termengandung lah.....aduh..mcm2!!

makdara TERdiva said...

malas dah nak pikir pasal cinta2 ni..lagi dilayan perasaan lagi buat sakit otak..kalau jodoh ade..tak kemana.. :)

Mr feckry said...

jap, gua nak nyanyi suci dalam debu

bungakuning . said...

agree , jangan la terlampau obses sangat dengan cinta . cuma berpada pada lah .

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cinta e2 buta...manusia boleh lupa diri sebab cinta....

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

setuju2

cinta bia ada batasan

Dee said...

setuju dgn apa yg posh ckp tu..ckp apa pun..kalo dh buta dek cinta..mmg gitulah..

y@n@ M!B said...

sy pon ada kwn mcm ni..terhegeh² kt laki..oppss~ katanya syg...tp sy tgk asek dia je kuar duit membelanja laki tu..bli adiah mhl² lah smpi sanggup travel jauh² semata nk jmpe si pakwe..tp si pakwe TAK PERNAH pon bagi pape kt kwn sy ni..siap ada skandal lagi..hehh..bila bg nasihat pandai menjwb, "ko xphm yana, aku syg kt dia..dah 4 thn kapel..bla bla bla..."

skrg mls dah nk bg nasihat..dah besar pjg, blaja pun smpi degree, keje bagos, so pandai la pk sendiri..mak bapak pon ada, so biar parents dia je yg bg nasihat..huhuhu~ *geram* =)

Gayahspears said...

ikot kata hati mati, ikot nafsu lesu...
ikot suke la..huhu

mummysyafie said...

toksah la terkejar2 ngan org laki ni. kalau nak pilih pasangan biar pilih yang sayang kiter lebih dari kiter sayang dier.

takkan sampai nak bunuh diri segala bagai..

Ogy said...

apa2pun sygkan diri lebih dr org lain dulu...jgn biarkan diri merana sbb lelaki...dan jgn jatuhkan maruah sendiri kerana lelaki....kalo berbaloi takpe...kalo tak berbaloi????